Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

ZNAKOWANIE ŻYWNOŚCI - praktyczny warsztat w małym gronie

Data: 22.10.2019 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 4 h

Cel szkolenia

  • Aktualizacja wiedzy potrzebnej do tworzenia i akceptowania treści na etykiety oraz do materiałów promocyjnych.
  • Możliwość omówienia w małym gronie wybranych elementów znakowania bezpośrednio podczas warsztatów.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane do wszystkich osób zaangażowanych w projektowanie i walidację etykiet oraz materiałów marketingowych (m.in. z działów jakości, prawnych, marketingu).

Program

Wybrane elementy obowiązkowe - jak je poprawnie przedstawić w oparciu o przepisy?

  • Wprowadzenie - jakie akty prawne uwzględnić (oprócz 1169/2011)
  • Nazwa czy nie nazwa? (legalna/handlowa/zwyczajowa/rodzajowa/fantazyjna)
  • Jak poprawnie nazwać alternatywy dla produktów mięsnych i mlecznych
  • Wykaz składników - niezwykłe sposoby przedstawienia - ocena poprawności
  • Czy nazwa rodzajowa/zwyczajowa może sugerować pochodzenie?
  • Pochodzenie produktu i składnika - kiedy, jak i gdzie podać? (draft przewodnika KE)
  • Czy mogę wskazać pochodzenie składnika odnosząc się do różnych obszarów geograficznych (jednocześnie państwo i region lub kilka regionów)?
  • Wyprodukowano w Polsce/...przez ...dla... - co to znaczy i jakie są konsekwencje?
  • QUID - trzeba czy nie? (ocena wybranych przypadków)

 

Wybrane elementy dobrowolne - jak je przedstawić, aby nie wprowadzić w błąd?

  • Wprowadzenie w błąd/niejednoznaczność/dezorientacja - co oznacza? (przykłady)
  • Składniki bazowe na froncie - można czy nie? konsekwencje
  • Grafika owoców vs. skład - ocena wybranych przypadków
  • Z naturalnych składników/tylko kilka składników/raw/pure itp.
  • Wolny od alergenów/bezpieczny dla alergików - czy i kiedy można?
  • CASE STUDY - Omawianie przykładów zgłoszonych przez Uczestników

 

Warunki uczestnictwa

Koszt: 720 PLN (słownie: siedemset dwadzieścia złotych) + 23% VAT za udział 1 osoby
Koszt obejmuje: Udział w szkoleniu, przerwę kawową i poczęstunek, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej

Możliwe upusty: 20% - w przypadku dokonania zgłoszenia oraz opłaty do 24 września 2019 r.

Zgłoszenia należy dokonać wypełniając FORMULARZ bezpośrednio u organizatora (http://www.igifc.pl/formularz.php)

Regulamin uczestnictwa znajduje się na stronie organizatora: http://www.igifc.pl/regulamin.php

 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn