Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

ZNAKOWANIE ŻYWNOŚCI. PRZEMYSŁ RYBNY

Na żądanie Miejsce: Gdynia
Czas trwania: 7 h

Cel szkolenia

Podczas szkolenia uczestnicy poznają jakie są wymagania dotyczące oznakowania ryb i przetworów rybnych, nabędą umiejętności w zakresie oceny prawidłowości oznakowania oraz dowiedzą się o przygotowanych zmianach prawnych przygotowywanych w dyrektywach unijnych. Będą mieli także okazję skonsultować z ekspertami konkretne przykłady etykiet.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest do pracowników działów jakości i laboratorium, produkcji, pracowników działów prawnych, marketingu oraz działów PR sektora przemysłu rybnego.

Program

ROGRAM SZKOLENIA:
WYKŁADY:
1.Akty prawne dotyczące znakowania żywności – aktualny przegląd
•Akty krajowe
•Rozporządzenia Rady Unii Europejskiej
•Rozporządzenia dotyczące znakowania ryb i organizacji rynku rybnego
•Krajowa lista gatunków i oznaczeń handlowych
2.Znakowanie żywności – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady nr (UE) 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
•Okresy przejściowe
•Wymagania techniczne (definicja pola widzenia, wielkości etykiet, czcionka itd.)
3.Etykieta produktu
•Elementy obowiązkowe etykiety (nazwa, skład, terminy przydatności itp.)
•Elementy dobrowolne (oświadczenia żywieniowe, informacje i teksty reklamowe)
•Znakowanie wartością odżywczą (w tym GDA)
4.Etykieta a zafałszowania produktu
•Przykłady kontrowersyjnych oznakowań produktów rybnych
•Znaki żywności tradycyjnej
•Kawior i produkty Premium
•Produkty rybołówstwa – znakowanie.


ĆWICZENIA:
Analiza przykładowych etykiet pod kątem znakowania

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego (plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia-i-audyty/harmonogram-szkolen/ )

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn