Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Znakowanie żywności przeznaczonej na eksport do USA (interpretacja nowych przepisów FDA)

Data: 23.03.2020 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 16 h

Cel szkolenia

Zbliża się termin obowiązywania nowych przepisów FDA dotyczących etykietowania żywności. Czy Twoje etykiety spełniają wszystkie nowe wymagania? Chcesz dowiedzieć się co musi znaleźć się na etykietach i jak prawidłowo umieścić informacje o składnikach i alergenach zgodnie z nowymi przepisami FDA? Skorzystaj z naszego seminarium szkoleniowego, zdobądź przewagę nad konkurencją I poszerz swoją wiedzę o w pełni zaktualizowane informacje zgodne z nowymi przepisami FDA.

Głównym celem szkolenia jest zapoznanie z nowymi restrykcyjnymi przepisami FDA dotyczącymi znakowania żywności i ich znaczeniem dla eksporterów żywności na rynek amerykański. Szkolenie pozwoli uczestnikom zdobyć wiedzę merytoryczną potrzebną do dostosowania etykiet produktów żywnościowych, aby spełniały wymagania FDA jak również na podniesienie poziomu wiedzy pracowników z zakresu prawa żywnościowego w USA.

Szkolenie skierowane do

  • Przedstawiciele branż sektora spożywczego podlegający wymaganiom FDA, którzy eksportują swoje produkty do USA lub planują rozszerzenie działalności w tym zakresie;
  • Dyrektorzy, właściciele i kierownicy;
  • osoby odpowiedzialne za czynności eksportowe żywności;
  • auditorzy systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności;
  • osoby zainteresowane tematyką szkolenia.

Program

  1. Agencje rządowe odpowiedzialne za nadzór and przepisami dotyczącymi etykietowania żywności w USA.
  • Organy regulujące wymagania prawne dla żywności
  • Ogólny przegląd przepisów prawa żywnościowego w USA.
  • Egzekwowanie przepisów prawa żywnosciowego przez FDA
  1. Ogólne wymogi dotyczące znakowania żywności.
  • Principal Display Panel (PDP), Information Panel (IP),
  • Wymagania dotyczące czcionki.
  • Rozmieszczenie wymaganych informacji na etykiecie.
  • Identyfikacja produktu (Product Identity statements)
  • Deklaracja ilości Netto (Net Quantity of Contents)
  • Dane producenta
  1. Deklaracja składników i alergenów pokarmowych.

  2. Znakowanie Wartości Odżywczych Produktów:
  • Główne zmiany w Panelu wartości odżywczych według Regulacji z 2016 roku.
  • Kalkulacja porcji w opakowaniu i przykłady wielkości porcji zgodnych z przepisami FDA
  • Węglowodany niestrawne uznawane za "błonnik pokarmowy" i te które wymagają zatwierdzenia przez FDA.
  • Substancje słodzące, uznawane za cukry dodane.
  • Wartości RDI i DRV, w obliczaniu procentowej dziennej wartości odżywczej.
  • opcje formatu panelu wartości odżywczych
  1. Oświadczenia zawartości składników odżywczych, zdrowotne i dotyczące struktury / funkcji produktu
  • “Free”, “No”, “Zero”, “Low”
  • “Reduced”, “Added”, “Light”
  • “Gluten-Free”

Warunki uczestnictwa

Organizatorem szkolenia jest ProFOOD Consulting LLC. Z siedzibą w USA.

Terminy szkolenia:

  • 22/01 - 23/01/2020 - 9:00-16:30

Podstawą uczestnictwa w szkoleniu jest nadesłanie wypełnionej i podpisanej karty zgłoszeniowej w formie skanu na e-mail info@profoodconsulting.com lub dokonanie rejestracji na naszej stronie internetowej www.profoodconsulting.com  lub bezpośrednio przez kliknięcie TUTAJ 

Koszt: 2500 PLN (VAT 0% -Reverse Charge)

Cena szkolenia obejmuje: organizację szkolenia, materiały szkoleniowe, przerwę kawową, lunch, certyfikat. Cena szkolenia nie obejmuje: zakwaterowania, kosztów związanych z dojazdem.

KARTA ZGŁOSZENIOWA

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn