Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 09.10.2020 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 6 h
W ramach szkolenia otrzymasz nie tylko wszelkie niezbędne informacje dotyczące znakowania produktów spożywczych kierowanych na rynek USA, ale dowiesz się o możliwych sposobach interpretacji i stosowania nowych przepisów, z uwzględnieniem praktyki rynkowej i praktyki FDA. Uczestnicy szkolenia otrzymają materiały szkoleniowe i certyfikaty poświadczające uczestnictwo. Będzie także dostępny obiad oraz poczęstunek słodki wraz z kawą, herbatą i napojami zimnymi.
Przedstawiciele przedsiębiorstw produkcyjnych lub handlowych dostarczających produkty żywnościowe na rynek USA lub planujący wprowadzenie produktów na ten rynek.
10:00 - 11:00
System prawa żywnościowego w USA:
11:00 - 12:00
Wymagania prawne dotyczące znakowania żywności:
12:00 - 13:00
Nowe wymagania FDA dotyczące deklaracji wartości odżywczej - omówienie wraz z przykładami:
13:00 - 14:00
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne:
14:00 - 15:00
Warunki użycia na etykiecie pojęć wzmacniających przekaz marketingowy:
15:00 - 15:30
Odpowiedzialność za wprowadzenie do obrotu produktów błędnie oznakowanych:
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu jest przesłanie do organizatora podpisanego formularza zgłoszeniowego oraz dokonanie przedpłaty. Formularz dostępny jest na stronie: https://www.food-law.pl/files/szkolenie_zgloszenie.pdf
Więcej informacji o szkoleniu na stronie: https://www.food-law.pl/szkolenia/znakowanie-zywnosci-przeznaczonej-na-rynek-usa-prawo-i-praktyczne-przyklady
Zapytaj organizatora o szczegóły