Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 14.04.2021 Miejsce: on-line
Czas trwania: 6 h
Celem szkolenia jest zapoznanie z wybranymi aspektami dotyczącymi bezpieczeństwa produkcji, transportu i przechowywania żywności, regulacjami prawnymi obowiązującymi w tym zakresie, rolą opakowań w obrocie towarowym środków spożywczych. Scharakteryzowane zostaną uwarunkowania dotyczące właściwego przechowywania i transportu żywności. Omówione zostaną obowiązki producentów i dystrybutorów materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Szkolenie skierowane jest do pracowników logistyki, producentów i technologów zakładów przemysłu spożywczego, pracowników służb kontroli odpowiedzialnych za bezpieczeństwo żywności, do producentów i dystrybutorów opakowań i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, dla pracowników stacji sanitarno-epidemiologicznych.
1. Wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności, identyfikowalność, znakowanie
2. Zagrożenia zdrowotne żywności. Rodzaje zanieczyszczeń środków spożywczych podczas procesów produkcji, transportu i przechowywania oraz metody ich eliminacji
3. System kontroli wewnętrznej jakości. Wybrane systemy jakości i bezpieczeństwa żywności
4. Wymagania dotyczące warunków przechowywania środków spożywczych. Niewłaściwe przechowywanie produktów żywnościowych
5. Terminy trwałości produktów żywnościowych – badania przechowalnicze, oznakowanie na etykietach, rozpoznawanie produktów przeterminowanych – cechy zepsucia
6. Możliwości zastosowania opakowań aktywnych i inteligentnych w produkcji i przechowywaniu żywności
Dokonanie zgłoszenia poprzez jeden z poniższych sposobów:
- formularz zgłoszeniowy - www.awuleopard.pl/szkolenia/system-kontroli-wewnetrznej-jakosci-a-bezpieczenstwo-zywnosci-on-line/
- e-mail: akademia@awuleopard.pl
Po otrzymaniu potwierdzenia o rezerwacji miejsca należy dokonać wpłaty na poniższe konto bankowe (faktury są wydawane uczestnikom podczas szkolenia):
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
Plac Europejski 3
nr rachunku:
PL 62 1440 1101 0000 0000 0233 2345
Na przelewie prosimy umieścić kod szkolenia (LOG0421) oraz nazwiska uczestników.
Zapytaj organizatora o szczegóły