Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

FoodFakty +

  • 27.11.2018

    10. Kongres Świata Przemysłu Farmaceutycznego - podsumowanie

    Opublikowane przez: Krajowa Rada Suplementów i Odżywek

    W dniach 13-15 listopada odbyła się jubileuszowa, dziesiąta edycja Kongresu Świata Przemysłu Farmaceutycznego. Już po raz drugi Krajowa Rada Suplementów i Odżywek objęła swoim patronatem to wydarzenie.

    Więcej
  • 15.11.2018

    Mały gest, wielka radość – spełniamy marzenia dzieci z domów dziecka z całej Polski

    Opublikowane przez: FoodFakty

    Święta Bożego Narodzenia to najbardziej rodzinny czas w roku – pełen bliskości i radosnych spotkań. Najbardziej czekają na nie najmłodsi, którzy z niecierpliwością wypatrują Świętego Mikołaja. Jednak, są wśród nas też dzieci, które – mimo, że także mają marzenia, nie zawsze spodziewają się prezentów pod choinką...

    Więcej
  • 01.10.2018

    Dzień w Ipsos dla studentów i absolwentów

    Opublikowane przez: Ipsos

    Firma IPSOS zaprasza studentów oraz absolwentów do udziału w wydarzeniu „Pociąg do badań”, podczas którego będą oni mogli zobaczyć jak wygląda praca w agencji badawczej.

    Więcej
  • 04.06.2018

    Właściwości prozdrowotne zielonej herbaty

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Dietetyków Uniwersytetu Rzeszowskiego

    Każdy z nas nieraz słyszał o właściwościach prozdrowotnych zielonej herbaty, ale czy tak naprawdę warto ją pić i czy jej spożycie może przynieść odczuwalne dla nas korzyści? W zależności od procesu technologicznego otrzymuje się trzy główne rodzaje herbat...

    Więcej
  • 29.05.2018

    Złoty Ryż niewykorzystaną szansą na walkę z niedoborem witaminy A?

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Biotechnologów KNBiotech

    Złoty Ryż to odmiana ryżu siewnego wzbogacona o β-karoten. Mimo jego korzystynych właściwości prozdrowotnych, nie jest uprawiany na szeroką skalę. Co wstrzymuje świat przed jego uprawą?

    Więcej
  • 25.05.2018

    Pseudozboża – czyli stary „superfood”?

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Dietetyków Uniwersytetu Rzeszowskiego

    Od wielu lat zboża stanowiły podstawę diety człowieka i do dziś niewiele się zmieniło. Jedne odchodzą w niepamięć, inne znów wracają po wielu latach na nasze stoły. Zboża są roślinami uprawnymi należącymi do rodziny traw. Wykorzystywane są do produkcji mąki, płatków, otrąb, a co za tym idzie ciast, pieczywa, czy makaronów...

    Więcej
  • 25.05.2018

    Patronat KRSiO nad Vitafoods Europe 2018

    Opublikowane przez: Krajowa Rada Suplementów i Odżywek

    W dniach 15-17 maja w Genewie odbyły się największe międzynarodowe targi poświęcone branży suplementów diety - Vitafoods Europe 2018. W tym roku Krajowa Rada Suplementów i Odżywek objęła patronatem to globalne wydarzenie.

    Więcej
  • 21.05.2018

    Błonnik pokarmowy - zalety i zalecenia

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Dietetyków Uniwersytetu Rzeszowskiego

    Zapewne wiele razy słyszeliście o zaletach diety bogatej w błonnik pokarmowy oraz ze stwierdzeniem, że im więcej błonnika w naszej diecie tym lepiej. A czy wiecie dlaczego tak jest? Na początku...

    Więcej
  • 18.05.2018

    Latem zamrażamy, a zimą i wiosną spożywamy. Jak poprawnie rozmrażać truskawki?

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Zarządzania Jakościa

    Truskawka - należąca do rodzaju Fragaria, jest jednym z najmłodszych gatunków roślin sadowniczych. Dzięki takim właściwościom, jak specyficzny smak i aromat oraz wysoka wartość odżywcza i dietetyczna...

    Więcej
  • 15.05.2018

    Wiedza rodziców na temat żywienia niemowląt

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Dietetyków Uniwersytetu Rzeszowskiego

    Prawidłowe żywienie we wczesnym okresie życia ma ogromny wpływ na rozwój fizyczny i psychiczny dziecka. Ponadto może wpływać na zmniejszenie ryzyka chorób cywilizacyjnych, takich jak: otyłość, cukrzyca typu 2, osteoporoza, miażdżyca, alergie i nowotwory...

    Więcej

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn