FFSW: Połącz siły na rzecz bezpieczeństwa – Bezpieczeństwo żywności w łańcuchu żywnościowym – Największe wyzwania – mikrobiologia/fizykochemia Cz. 2 - 13.06.2025
    Dostępne non-stop
          Dotyczy tematów:
              FFSW 2025
            
Cel wydarzenia
W 2025 roku po raz piąty, przy wsparciu biura WFSD, mamy zaszczyt zaprosić Państwa do udziału w naszej lokalnej, polskiej inicjatywie organizowanej w ramach światowych obchodów Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności FAO/WHO.
Tegoroczne hasło przewodnie brzmi: „Nauka w działaniu”.
Podkreśla ono kluczową rolę wiedzy naukowej i jej praktycznego zastosowania w codziennych działaniach na rzecz zapewnienia bezpieczeństwa żywności. Nauka – od badań laboratoryjnych po innowacyjne technologie w produkcji, przetwórstwie i dystrybucji – dostarcza narzędzi i rozwiązań, które chronią zdrowie konsumentów. Skuteczne wdrażanie wyników badań naukowych wymaga zaangażowania wszystkich uczestników łańcucha żywnościowego: od rolników, przez przetwórców i dystrybutorów, po organy nadzoru i decydentów. Wspólnie budujemy systemy żywnościowe odporne, zrównoważone i bezpieczne – oparte na rzetelnej wiedzy i jej odpowiedzialnym zastosowaniu.
Wydarzenie skierowane do
Piąty dzień skoncentruje się na nowoczesnych technologiach i innowacjach w analizie bezpieczeństwa żywności. Szczególnie wartościowy będzie dla pracowników laboratoriów, specjalistów od badań molekularnych, osób wdrażających nowe rozwiązania w kontroli mikrobiologicznej oraz tych, którzy interesują się najnowszymi osiągnięciami nauki w służbie bezpieczeństwa żywności.
Cały cykl jest otwarty dla wszystkich, którzy chcą rozwijać swoją wiedzę i kompetencje w obszarze bezpieczeństwa żywności – niezależnie od funkcji, stanowiska czy poziomu doświadczenia.
eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI
 
Program
| 
 DZIEŃ 5 - Start godzina 11:00 - logowanie na webinarium otwarte od 10:55  | |
| 
 Wstęp Janusz Olejnik - FoodFakty  | 11:00 | 
| 
 Nowe rozwiązania dla walki z zagrożeniami mikrobiologicznymi  | |
| 
 Możliwości wykorzystania badań WGS w przemyśle spożywczym dr inż. Anna Bugajewska - Silliker Polska grupa Mérieux NutriSciences  | 11:10 | 
| 
 Biofilmy Salmonelli i Listerii – dlaczego są tak trudne do eliminacji? Magdalena Rogoza-Gołba - Neogen  | 11:25 | 
| 
 Nowe metody i technologie w analizach żywności  | |
| 
 Kontrola czystości mikrobiologicznej i ocena lekooporności - jak usprawnić analizy z użyciem nowych technologii dr n. tech. Anna Ławniczek-Wałczyk - Pracownia Zagrożeń Biologicznych CIOP-PIB  | 11:55 | 
| 
 Zastosowania techniki elektroforezy do identyfikacji gatunkowej surowców i wykrywania zafałszowań żywności Dorota Wowak - Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych  | 12:10 | 
| 
 Sesja Q&A  | 12:25 | 
Broszura z programem FoodFakty Safety Week
ZAPISZ SIĘ NA POZOSTAŁE DNI CYKLU FFSW
![]()  | 
![]()  | 
![]()  | 
![]()  | 
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera
  
  
  


        






