FFSW: Odporność systemów żywności na kryzysy. Rola kultury organizacyjnej firm i instytucji. W stronę zarządzania bazującego na ryzyku 09.06
Data: 09.06.2025 11:00
Cel wydarzenia

Wydarzenie skierowane do
Pierwszy dzień poświęcony odporności systemów żywności na kryzysy oraz roli kultury organizacyjnej będzie szczególnie wartościowy dla osób odpowiedzialnych za zarządzanie ryzykiem, kierownictwa firm, managerów ds. jakości oraz przedstawicieli instytucji nadzorujących bezpieczeństwo żywności. To dzień dla tych, którzy tworzą strategie i podejmują decyzje systemowe.
Cały cykl jest otwarty dla wszystkich, którzy chcą rozwijać swoją wiedzę i kompetencje w obszarze bezpieczeństwa żywności – niezależnie od funkcji, stanowiska czy poziomu doświadczenia.
eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI
Program
DZIEŃ 1 - Start godzina 11:00 - logowanie na webinarium otwarte od 10:55 |
|
Powitanie - plan tygodnia Janusz Olejnik - FoodFakty |
11:00 |
Bezpieczeństwo żywności jako część szerszego spojrzenia na bezpieczeństwo EU |
|
Działania w obszarze jakości i bezpieczeństwa żywności w ramach polskiej prezydencji w Radzie UE dr Przemysław Rzodkiewicz - Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych |
11:10 |
Kryzysy na horyzoncie branży spożywczej - wnioski z ostatnich kilkunastu miesięcy Janusz Olejnik - FoodFakty |
11:25 |
Nauka w działaniu - rola nauki w procesach tworzenia standardów jakości i bezpieczeństwa żywności Anna Janasik - Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych |
11:40 |
Rozwój systemowego podejścia do rozwoju efektywności zarządzania bezpieczeństwem żywności |
|
Budowanie Kultury Bezpieczeństwa żywności jako element zarządzania ryzykiem w branży spożywczej Magda Dowhań - Jedność |
11:55 |
Poziomy dojrzałości narzędzi monitoringu środowiskowego w firmach na rynku spożywczym - koszty i korzyści Michał Kowalczuk - BioMérieux |
12:10 |
Alergeny jako ukryte zagrożenie – jak budować odporność systemów żywności? dr Barbara Szuman - Neogen |
12:25 |
Prawidłowe funkcjonowanie osi jelito-mózg w kontekście mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności dr Anna Ogrodowczyk - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk |
12:40 |
Sesja Q&A |
12:55 |
Broszura z programem FoodFakty Safety Week
ZAPISZ SIĘ NA POZOSTAŁE DNI CYKLU FFSW
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Warunki uczestnictwa
Udział w FoodFakty Safety Week 2025 jest bezpłatny. Wymagana jest jedynie rejestracja – osobno na każdy dzień wydarzenia. Formularz rejestracyjny dostępny jest poniżej,
Zapraszamy do udziału!
FORMULARZ REJESTRACYJNY