Kongresy i Targi
-
10.04.2025
Gdzie szukać oszczędności w przemyśle spożywczym? Odpowiedzi padną na Foodforum 2025
W branży spożywczej każda złotówka ma znaczenie – szczególnie dziś, gdy rosnące koszty energii, surowców i pracy wymuszają nowe podejście do efektywności. Oszczędność to nie moda, to konieczność. Jak ją osiągnąć bez kompromisów w jakości i jak wdrażać innowacje, które się opłacają – to tematy, które poruszone zostaną na majowej konferencji Endress+Hauser.
-
09.04.2025
Oficjalne Otwarcie 11. edycji Międzynarodowych Targów Żywności WorldFood Poland
8 kwietnia o godzinie 11:00 zainaugurowano 11. edycję targów WorldFood Poland – jednego z najważniejszych wydarzeń branży spożywczej w Europie Środkowo-Wschodniej.Czytaj więcej -
04.04.2025
Eksperci, trendy i wyzwania. Co czeka branżę spożywczą, nutraceutyczną, HoReCa i cold chain w 2025 roku?
W dniach 8–10 kwietnia w halach EXPO XXI w Warszawie odbędzie się 11. edycja targów WorldFood Poland, które ponownie staną się centrum merytorycznej debaty dla przedstawicieli nie tylko z sektora spożywczego czy nutraceutycznego, lecz także cold chain oraz HoReCa.Czytaj więcej -
02.04.2025
Rola towaroznawstwa w zarządzaniu jakością w warunkach gospodarki opartej na wiedzy
W imieniu Komitetu Naukowego i Organizacyjnego pragniemy zaprosić Państwa do udziału w XII Międzynarodowej Konferencji z cyklu Rola towaroznawstwa w zarządzaniu jakością w warunkach gospodarki opartej na wiedzy
-
02.04.2025
Konferencja IFS Focus Day „Przyszłość zaczyna się dzisiaj – standardy jutra dla jakości i bezpieczeństwa produktów"
Z przyjemnością zapraszamy na IFS Focus Day „Przyszłość zaczyna się dzisiaj – standardy jutra dla jakości i bezpieczeństwa produktów”.
-
31.03.2025
Konferencja Biscuit People: Globalny Punkt Spotkań Branży Ciasteczek
Branża ciasteczek rozwija się dynamicznie, a konsumenci coraz częściej poszukują zdrowszych produktów, zrównoważonej produkcji oraz innowacyjnych tekstur i smaków. Weź udział w Konferencji Biscuit People - 9-11 kwietnia, Milano Marittima (Cervia).
-
27.03.2025
Rozpoczęło się VII Europejskie Forum Rolnicze – podsumowanie pierwszego dnia obrad
26 marca w ZEN.COM Expo w Jasionce k. Rzeszowa zainaugurowano VII edycję Europejskiego Forum Rolniczego. Wydarzenie zgromadziło setki uczestników – rolników, przedstawicieli administracji publicznej, świata nauki, ekspertów oraz przedsiębiorców związanych z sektorem rolno-spożywczym.
-
26.03.2025
Ruszyła rejestracja na Akademię Food-Lex, czyli dwudniowe, intensywne wydarzenie, stworzone z myślą o profesjonalistach z branży spożywczej
Organizatorzy – Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców i kwartalnik „Food-Lex” – zapraszają do udziału w serii inspirujących prelekcji i dyskusji, które pozwolą Państwu być na bieżąco z najnowszymi zmianami w prawie żywnościowym, środowiskowym i gospodarczym. Akademia odbędzie się w dniach 29-30 maja br. w Novotel Gdańsk Marina.
-
24.03.2025
VI Kongres Przemysłu Opakowań
Ruszyła bezpłatna rejestracja na VI Kongres Przemysłu Opakowań, organizowany przez Polską Izbę Opakowań. Kongres odbędzie się podczas targów Warsaw Pack, gromadząc kluczowych ekspertów i przedstawicieli branży.
-
19.03.2025
PODSUMOWANIE PACK4FUTURE 2025 - PPWR i ROP w centrum zainteresowania branży spożywczej - fotorelacja
Ponad 400 uczestników – przedstawicieli branży spożywczej i opakowaniowej, ekspertów oraz partnerów wydarzenia spotkało się w łódzkim Orientarium. To dwudniowe spotkanie poświęcone było kluczowym wyzwaniom i rozwiązaniom w kontekście „rewolucji opakowaniowej” wynikającej z nowych regulacji, takich jak PPWR i ROP.
-
10.03.2025
Foodforum 2025: Endress+Hauser zaprasza na konferencję dla branży spożywczej
W jaki sposób organizować procesy produkcyjne w branży spożywczej, by wykorzystać możliwości nowych technologii, generować oszczędności i dbać o cyberbezpieczeństwo? Wiele odpowiedzi i inspirujących wskazówek przekażą eksperci zaproszeni przez Endress+Hauser na konferencji Foodforum 2025. Pierwsza odsłona wydarzenia odbędzie się w dniach 12-14 maja w podłódzkim Uniejowie.
-
06.03.2025
Foodex Japan 2025 – polska jakość, europejski standard: polscy wystawcy z eksportową misją na japońskim rynku
-
27.02.2025
Międzynarodowa Konferencja Naukowa na temat Nauki o Sensoryce Żywności: SEASONED w 4 Sezonach
-
25.02.2025
Branża sokownicza – perspektywy i rozwój - XXVI Międzynarodowe Sympozjum Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków
Głównym celem Sympozjum jest zapoznanie uczestników z aktualną sytuacją na rynku krajowym oraz światowym, poddanie analizie stanu obecnego potencjału rynkowego, a także prognozowanie zjawisk mogących mieć wpływ na rozwój branży soków oraz stworzenie okazji do poszerzenia kontaktów branżowych.
-
24.02.2025
VII Europejskie Forum Rolnicze – kluczowe tematy i wyzwania dla rolnictwa w 2025 roku
26–27 marca 2025 roku odbędzie się VII Europejskie Forum Rolnicze – jedno z najważniejszych wydarzeń dedykowanych sektorowi rolnemu w Polsce i Europie. Podczas tegorocznej edycji eksperci, decydenci polityczni, przedstawiciele branży rolno-spożywczej oraz rolnicy będą debatować nad kluczowymi wyzwaniami i możliwościami, przed jakimi stoi współczesne rolnictwo.
-
20.02.2025
VI Kongres Przemysłu Opakowań – kluczowe wydarzenie branży już 8 kwietnia 2025!
VI Kongres Przemysłu Opakowań już 8 kwietnia 2025 roku podczas targów Warsaw Pack w Ptak Warsaw Expo! W obliczu nowych regulacji i dynamicznych zmian technologicznych wydarzenie to stanowi kluczową platformę dla liderów branży, oferując ekspercką wiedzę, inspiracje oraz możliwość nawiązania wartościowych kontaktów biznesowych.
-
19.02.2025
Ministerstwo Klimatu i Środowiska potwierdza udział w debacie - PERSPEKTYWA REGULACYJNA ROP W BRANŻY SPOŻYWCZEJ
Forum Managerskie i Warsztaty Pack4Future 2025 już w dn. 11-12 marca w Łodzi. Program wydarzenia został tak zaplanowany, by odpowiadać na potrzeby szerokiego grona uczestników – od producentów żywności i opakowań, przez ekspertów ds. zarządzania jakością, po specjalistów ds. ochrony środowiska.
-
18.02.2025
XI edycja WorldFood Poland 2025 – odkryj przyszłość branży spożywczej i HoReCa!
W dniach 8-10 kwietnia 2025 roku Warszawa stanie się centrum branży spożywczej i HoReCa za sprawą XI edycji targów WorldFood Poland, które w połączeniu z Gastrotargami SMAKKi zaoferują uczestnikom jeszcze więcej inspiracji, innowacji i możliwości biznesowych. To trzy dni pełne spotkań, premier rynkowych i debat o przyszłości sektora spożywczego oraz gastronomicznego.
-
17.02.2025
Zaproszenie na konferencję BACIF 2025 w Łodzi – 9-10 czerwca 2025
Zapraszamy na czwartą edycję Międzynarodowej Konferencji BACIF 2025, poświęconą biologicznie aktywnym związkom w żywności i kosmetykach. W dniach 9-10 czerwca na Politechnice Łódzkiej eksperci z całego świata podzielą się najnowszymi odkryciami i omówią wyzwania stojące przed sektorem.
-
07.02.2025
Zapraszamy na Krokusowe XV Sympozjum Naukowe "Probiotyki i Prebiotyki w Żywności"
Z przyjemnością zapraszamy na Krokusowe XV Sympozjum Naukowe z cyklu "Probiotyki i Prebiotyki w Żywności", które odbędzie się w dniach 2–4 kwietnia 2025 r. w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym SGGW „Marymont” w Kirach (k. Zakopanego).
-
14.01.2025
XI edycja WorldFood Poland 2025 – Międzynarodowe Targi dla Branży Spożywczej wracają w nowej odsłonie. Dołącz już dziś!
WorldFood Poland 2025 połączone z Gastrotargami SMAKKi to wyjątkowe wydarzenie, które w dniach 8-10 kwietnia zamieni hale EXPO XXI w Warszawie w centrum innowacji i trendów branży spożywczej oraz gastronomicznej. XI edycja targów wprowadza nowe sektory, konkursy i konferencje, odpowiadając na potrzeby dynamicznie rozwijającego się rynku.
Nasi partnerzy