Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
W dniach 14-15 września na terenie przed zabytkowym Dworkiem Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie odbędą się X Małopolskie Targi Żywności „Zasmakuj z URK” oraz XXVI Małopolska Giełda Agroturystyczna. Wydarzenia te mają na celu promowanie zdrowego stylu życia, aktywnej formy wypoczynku oraz turystyki wiejskiej.
24 października – po raz pierwszy w nowym miejscu – w Centrum Kreatywności Targowa w Warszawie odbędzie się siódma edycja konferencji Plant-Powered Perspectives organizowanej przez kampanię RoślinnieJemy
Tegoroczna konferencja New Food Conference, organizowana przez ProVeg International, będzie miejscem, gdzie usłyszymy, że „społeczny punkt zwrotny” jest coraz bliżej, ponieważ jedzenie mniejszej ilości mięsa staje się normą.
W dniach 09-10 Października 2024 roku w EXPO Kraków odbędzie się 16. edycja Międzynarodowych Targów Opakowań Packaging Innovations – jednego z największych i najbardziej merytorycznych wydarzeń dla branży opakowań w Polsce
19 września 2024 roku w Centrum Wodnym SGGW odbędzie się VIII Narodowy Kongres Żywieniowy, organizowany przez Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW oraz Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy. Wydarzenie to, będące kontynuacją prestiżowej serii kongresów, odbędzie się pod hasłem „Partnerstwo instytucjonalne w trosce o zdrowie dzieci i młodzieży” i zgromadzi ekspertów z różnych dziedzin, którzy podzielą się najnowszą wiedzą i wynikami badań.
Otyłość, przyczyna wielu poważnych chorób, jest jednym z najważniejszych wyzwań zdrowotnych współczesnego świata. Mimo licznych inicjatyw, wskaźniki otyłości wciąż rosną. W Warszawie międzynarodowi eksperci omówili kluczowe czynniki wpływające na pozytywne odżywianie i zgodzili się, że konieczne jest indywidualne podejście do diety i stylu życia.
Otwarcia sympozjum dokonał prezes KUPS Julian Pawlak, krótko przestawiając wyzwania branży sokowniczej, szczególnie uwypuklając regulacje prawne i wynikające z nich konsekwencje dla branży. Podkreślił, że stoi przed branżą sokowniczą wiele wyzwań, szczególnie prośrodowiskowych, społecznych i klimatycznych.
Tagi SIAL Paris odbędą się w dniach 19–23 października 2024 r. Hasło przewodnie targów brzmi: „Own the Change” w ten sposób organizatorzy targów chcą zainspirować specjalistów z branży spożywczej do zmierzenia się z przemianami i globalnymi wyzwaniami związanymi z żywnością.
Polska branża foodtech wciąż zaskakuje nowymi pomysłami. Demo Day siódmej edycji akceleratora foodtech.ac odbędzie się 19 czerwca 2024 roku w Warszawie, w położonej tuż obok Centrum Nauki Kopernik nadwiślańskiej barce Przystań Nowa Fala.
Już teraz swój udział potwierdziły firmy z całego świata. Wystawcy, którzy zgłoszą się teraz mogą liczyć na pierwszeństwo w wyborze lokalizacji stoiska.
New Food Forum, konferencja organizowana przez Fundację ProVeg, odbędzie się 12 czerwca 2024 r. w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie.
Związek Polskich Przetwórców Mleka zaprasza na bezpłatne szkolenie, które odbędzie się 23 maja 2024r., w Centrum Konferencyjnym “Zielna” w Warszawie.
W dniach 13-14 czerwca 2024 r. w Hotelu HAVET w Dźwirzynie odbędzie się Walne Zebranie Członków i XXVI Konferencja Przetwórców Ryb „Teraźniejszość, perspektywy i zagrożenia polskiego rynku rybnego na tle obecnej sytuacji ekonomicznej w Polsce i na świecie”
Targi WorldFood Poland, najważniejsze wydarzenie branży spożywczej w Europie Środkowo-Wschodniej, zakończyły w ubiegłym tygodniu swoją 10. jubileuszową edycję w halach EXPO XXI w Warszawie, pozostawiając po sobie niezapomniane wrażenia.
Już wkrótce odbędzie się najważniejsze bezglutenowe wydarzenie tego roku w Polsce: 19. Międzynarodowy Dzień Celiakii. “Jesteś na diecie bezglutenowej? Jedz to, co sprawdzone!”. I koniecznie bądź tego dnia z nami! Zapraszamy dorosłych i dzieci na diecie. Szykujemy moc atrakcji i niespodzianek dla dużych i małych. Bezpłatnie i nie tylko dla członków Stowarzyszenia! Zapisz się!
Odbyła się 30 już edycja targów rybnych, Polskie Stowarzyszenie Przetwórców Ryb wraz z Organizacją Producentów Ryb Jesiotrowatych, było organizatorem polskiej strefy wystawienniczej,w której udział wzięły 22 firmy z branży przetwórczej.
Food 4 Future gromadzi 9 037 członków kadry kierowniczej najwyższego szczebla, którzy są świadkami postępu technologicznego zmieniającego branżę spożywczą.
Nagrody, przyznawane w ramach Food 4 Future 2024, wyróżniły firmy, które napędzają innowacje i cyfryzację w branży spożywczej.
Nasi partnerzy