W obliczu kryzysów geopolitycznych, klimatycznych i gospodarczych europejski system żywnościowy potrzebuje pilnych i wspólnych działań. Podczas okrągłego stołu EIT Food w Warszawie ponad 100 przedstawicieli różnych sektorów debatowało nad tym, jak zwiększyć odporność i konkurencyjność europejskiej żywności – z pomocą innowacji, współpracy i odważnych decyzji.
Kongresy i Targi
-
10.06.2025
Światowy Dzień Mięsa 2025 – globalne wyzwania, zrównoważony rozwój i sztuczna inteligencja w centrum uwagi branży
Podczas II edycji Kongresu „Światowy Dzień Mięsa – World Meat Day” liderzy branży i eksperci z całego świata rozmawiali m.in. o potencjale ukraińskiego rolnictwa, nowych regulacjach środowiskowych, roli sztucznej inteligencji w produkcji i zagrożeniach epizootycznych.
-
05.06.2025
Okrągły stół EIT Food: jak zwiększyć odporność i konkurencyjność europejskiej żywności?
-
23.05.2025
Produktywność ponad wszystko - polscy liderzy przemysłu podkreślają korzyści płynące z automatyzacji. Wyniki najnowszego badania Universal Robots
Eksperci o wynikach badania już 28.05.2025 podczas Collaborate - zarejestruj się na stronie konferencji.
-
20.05.2025
Konferencja Spożywcza Foodforum 2025 - Jubileusz 30-lecia Endress+Hauser Polska
W dniach 12–14 maja 2025 roku w Uniejowie odbyła się konferencja Foodforum 2025, organizowana przez firmę Endress+Hauser, światowego lidera w zakresie aparatury kontrolno-pomiarowej dla przemysłu.
-
20.05.2025
Międzynarodowe Forum Rolnictwa Regeneratywnego BIO_REACTION 2025
Już 12 czerwca 2025 roku w malowniczo położonej Pierzchnie k. Kórnika, odbędzie się Międzynarodowe Forum Rolnictwa Regeneratywnego BIO_REACTION – jedno z najważniejszych wydarzeń w Polsce poświęconych zrównoważonej przyszłości rolnictwa i żywności.
-
19.05.2025
TAROPAK przyspiesza! Targi już we wrześniu
Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Etykietowania TAROPAK zmieniają termin – najbliższa edycja odbędzie się w dniach 24–26 września 2025 roku, równolegle z targami POLAGRA. Wydarzenie, jak co roku, zostanie zorganizowane na Międzynarodowych Targach Poznańskich.
-
19.05.2025
WE Lead Food Polska – dołącz do unikalnej sieci współpracy kobiet!
-
13.05.2025
Cyfrowe receptury na sukces. Czy Twoja firma nadąża za technologią?
Branża spożywcza to nie tylko smak i jakość. To również logistyka, traceability, wyśrubowane normy i ciągła walka o efektywność. Jak zarządzać nimi lepiej, szybciej i z większą pewnością decyzji?
-
09.05.2025
VIII Międzynarodowe Sympozjum Naukowe „Drobnoustroje i ich metabolity”
Serdecznie zapraszamy naukowców i doktorantów zajmujących się mikroorganizmami w szerokim kontekście ich zastosowań w produkcji żywności oraz opracowujących nowe metody zwalczania zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym.Czytaj więcej -
29.04.2025
Collaborate Poland 2025 – największe wydarzenie w dziedzinie cobotów w Europie Środkowo-Wschodniej już w maju w Krakowie
Sprawdź na żywo, jak zwiększyć produktywność w branży spożywczejCzytaj więcej -
16.04.2025
Rusza rejestracja na jubileuszową konferencję ROL-EKO
To będzie wydarzenie, które połączy naukowców i przedsiębiorców zajmujących się ekologicznymi uprawami i produkcją żywności. Konferencja ROL-EKO, która jesienią odbędzie się w Poznaniu, stanie się areną wymiany wiedzy i doświadczeń pomiędzy naukowcami, liderami branży czy pasjonatami nowoczesnego rolnictwa.Czytaj więcej -
10.04.2025
Gdzie szukać oszczędności w przemyśle spożywczym? Odpowiedzi padną na Foodforum 2025
W branży spożywczej każda złotówka ma znaczenie – szczególnie dziś, gdy rosnące koszty energii, surowców i pracy wymuszają nowe podejście do efektywności. Oszczędność to nie moda, to konieczność. Jak ją osiągnąć bez kompromisów w jakości i jak wdrażać innowacje, które się opłacają – to tematy, które poruszone zostaną na majowej konferencji Endress+Hauser.
-
09.04.2025
Oficjalne Otwarcie 11. edycji Międzynarodowych Targów Żywności WorldFood Poland
8 kwietnia o godzinie 11:00 zainaugurowano 11. edycję targów WorldFood Poland – jednego z najważniejszych wydarzeń branży spożywczej w Europie Środkowo-Wschodniej.Czytaj więcej -
04.04.2025
Eksperci, trendy i wyzwania. Co czeka branżę spożywczą, nutraceutyczną, HoReCa i cold chain w 2025 roku?
W dniach 8–10 kwietnia w halach EXPO XXI w Warszawie odbędzie się 11. edycja targów WorldFood Poland, które ponownie staną się centrum merytorycznej debaty dla przedstawicieli nie tylko z sektora spożywczego czy nutraceutycznego, lecz także cold chain oraz HoReCa.Czytaj więcej -
02.04.2025
Rola towaroznawstwa w zarządzaniu jakością w warunkach gospodarki opartej na wiedzy
W imieniu Komitetu Naukowego i Organizacyjnego pragniemy zaprosić Państwa do udziału w XII Międzynarodowej Konferencji z cyklu Rola towaroznawstwa w zarządzaniu jakością w warunkach gospodarki opartej na wiedzy
-
02.04.2025
Konferencja IFS Focus Day „Przyszłość zaczyna się dzisiaj – standardy jutra dla jakości i bezpieczeństwa produktów"
Z przyjemnością zapraszamy na IFS Focus Day „Przyszłość zaczyna się dzisiaj – standardy jutra dla jakości i bezpieczeństwa produktów”.
-
31.03.2025
Konferencja Biscuit People: Globalny Punkt Spotkań Branży Ciasteczek
Branża ciasteczek rozwija się dynamicznie, a konsumenci coraz częściej poszukują zdrowszych produktów, zrównoważonej produkcji oraz innowacyjnych tekstur i smaków. Weź udział w Konferencji Biscuit People - 9-11 kwietnia, Milano Marittima (Cervia).
-
27.03.2025
Rozpoczęło się VII Europejskie Forum Rolnicze – podsumowanie pierwszego dnia obrad
26 marca w ZEN.COM Expo w Jasionce k. Rzeszowa zainaugurowano VII edycję Europejskiego Forum Rolniczego. Wydarzenie zgromadziło setki uczestników – rolników, przedstawicieli administracji publicznej, świata nauki, ekspertów oraz przedsiębiorców związanych z sektorem rolno-spożywczym.
-
26.03.2025
Ruszyła rejestracja na Akademię Food-Lex, czyli dwudniowe, intensywne wydarzenie, stworzone z myślą o profesjonalistach z branży spożywczej
Organizatorzy – Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców i kwartalnik „Food-Lex” – zapraszają do udziału w serii inspirujących prelekcji i dyskusji, które pozwolą Państwu być na bieżąco z najnowszymi zmianami w prawie żywnościowym, środowiskowym i gospodarczym. Akademia odbędzie się w dniach 29-30 maja br. w Novotel Gdańsk Marina.
-
24.03.2025
VI Kongres Przemysłu Opakowań
Ruszyła bezpłatna rejestracja na VI Kongres Przemysłu Opakowań, organizowany przez Polską Izbę Opakowań. Kongres odbędzie się podczas targów Warsaw Pack, gromadząc kluczowych ekspertów i przedstawicieli branży.
-
19.03.2025
PODSUMOWANIE PACK4FUTURE 2025 - PPWR i ROP w centrum zainteresowania branży spożywczej - fotorelacja
Ponad 400 uczestników – przedstawicieli branży spożywczej i opakowaniowej, ekspertów oraz partnerów wydarzenia spotkało się w łódzkim Orientarium. To dwudniowe spotkanie poświęcone było kluczowym wyzwaniom i rozwiązaniom w kontekście „rewolucji opakowaniowej” wynikającej z nowych regulacji, takich jak PPWR i ROP.
Nasi partnerzy