Kongresy i Targi
-
19.03.2025
PODSUMOWANIE PACK4FUTURE 2025 - PPWR i ROP w centrum zainteresowania branży spożywczej - fotorelacja
Ponad 400 uczestników – przedstawicieli branży spożywczej i opakowaniowej, ekspertów oraz partnerów wydarzenia spotkało się w łódzkim Orientarium. To dwudniowe spotkanie poświęcone było kluczowym wyzwaniom i rozwiązaniom w kontekście „rewolucji opakowaniowej” wynikającej z nowych regulacji, takich jak PPWR i ROP.
-
10.03.2025
Foodforum 2025: Endress+Hauser zaprasza na konferencję dla branży spożywczej
W jaki sposób organizować procesy produkcyjne w branży spożywczej, by wykorzystać możliwości nowych technologii, generować oszczędności i dbać o cyberbezpieczeństwo? Wiele odpowiedzi i inspirujących wskazówek przekażą eksperci zaproszeni przez Endress+Hauser na konferencji Foodforum 2025. Pierwsza odsłona wydarzenia odbędzie się w dniach 12-14 maja w podłódzkim Uniejowie.
-
06.03.2025
Foodex Japan 2025 – polska jakość, europejski standard: polscy wystawcy z eksportową misją na japońskim rynku
-
27.02.2025
Międzynarodowa Konferencja Naukowa na temat Nauki o Sensoryce Żywności: SEASONED w 4 Sezonach
-
25.02.2025
Branża sokownicza – perspektywy i rozwój - XXVI Międzynarodowe Sympozjum Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków
Głównym celem Sympozjum jest zapoznanie uczestników z aktualną sytuacją na rynku krajowym oraz światowym, poddanie analizie stanu obecnego potencjału rynkowego, a także prognozowanie zjawisk mogących mieć wpływ na rozwój branży soków oraz stworzenie okazji do poszerzenia kontaktów branżowych.
-
24.02.2025
VII Europejskie Forum Rolnicze – kluczowe tematy i wyzwania dla rolnictwa w 2025 roku
26–27 marca 2025 roku odbędzie się VII Europejskie Forum Rolnicze – jedno z najważniejszych wydarzeń dedykowanych sektorowi rolnemu w Polsce i Europie. Podczas tegorocznej edycji eksperci, decydenci polityczni, przedstawiciele branży rolno-spożywczej oraz rolnicy będą debatować nad kluczowymi wyzwaniami i możliwościami, przed jakimi stoi współczesne rolnictwo.
-
20.02.2025
VI Kongres Przemysłu Opakowań – kluczowe wydarzenie branży już 8 kwietnia 2025!
VI Kongres Przemysłu Opakowań już 8 kwietnia 2025 roku podczas targów Warsaw Pack w Ptak Warsaw Expo! W obliczu nowych regulacji i dynamicznych zmian technologicznych wydarzenie to stanowi kluczową platformę dla liderów branży, oferując ekspercką wiedzę, inspiracje oraz możliwość nawiązania wartościowych kontaktów biznesowych.
-
19.02.2025
Ministerstwo Klimatu i Środowiska potwierdza udział w debacie - PERSPEKTYWA REGULACYJNA ROP W BRANŻY SPOŻYWCZEJ
Forum Managerskie i Warsztaty Pack4Future 2025 już w dn. 11-12 marca w Łodzi. Program wydarzenia został tak zaplanowany, by odpowiadać na potrzeby szerokiego grona uczestników – od producentów żywności i opakowań, przez ekspertów ds. zarządzania jakością, po specjalistów ds. ochrony środowiska.
-
18.02.2025
XI edycja WorldFood Poland 2025 – odkryj przyszłość branży spożywczej i HoReCa!
W dniach 8-10 kwietnia 2025 roku Warszawa stanie się centrum branży spożywczej i HoReCa za sprawą XI edycji targów WorldFood Poland, które w połączeniu z Gastrotargami SMAKKi zaoferują uczestnikom jeszcze więcej inspiracji, innowacji i możliwości biznesowych. To trzy dni pełne spotkań, premier rynkowych i debat o przyszłości sektora spożywczego oraz gastronomicznego.
-
17.02.2025
Zaproszenie na konferencję BACIF 2025 w Łodzi – 9-10 czerwca 2025
Zapraszamy na czwartą edycję Międzynarodowej Konferencji BACIF 2025, poświęconą biologicznie aktywnym związkom w żywności i kosmetykach. W dniach 9-10 czerwca na Politechnice Łódzkiej eksperci z całego świata podzielą się najnowszymi odkryciami i omówią wyzwania stojące przed sektorem.
-
07.02.2025
Zapraszamy na Krokusowe XV Sympozjum Naukowe "Probiotyki i Prebiotyki w Żywności"
Z przyjemnością zapraszamy na Krokusowe XV Sympozjum Naukowe z cyklu "Probiotyki i Prebiotyki w Żywności", które odbędzie się w dniach 2–4 kwietnia 2025 r. w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym SGGW „Marymont” w Kirach (k. Zakopanego).
-
14.01.2025
XI edycja WorldFood Poland 2025 – Międzynarodowe Targi dla Branży Spożywczej wracają w nowej odsłonie. Dołącz już dziś!
WorldFood Poland 2025 połączone z Gastrotargami SMAKKi to wyjątkowe wydarzenie, które w dniach 8-10 kwietnia zamieni hale EXPO XXI w Warszawie w centrum innowacji i trendów branży spożywczej oraz gastronomicznej. XI edycja targów wprowadza nowe sektory, konkursy i konferencje, odpowiadając na potrzeby dynamicznie rozwijającego się rynku.
-
29.11.2024
Pomysł na robota do tworzenia nanocząsteczkowej mieszaniny nawozów wygrywa pierwszy IDEATHON #NestleDlaNauki
Podczas pierwszej edycji Ideathonu #NestleDlaNauki, organizowanego przez Nestlé Polska, wyłoniono zespół, który zaprezentował najbardziej innowacyjne rozwiązanie w dziedzinie rolnictwa regeneratywnego. Zwycięzcami zostali studenci ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, którzy wywalczyli pakiet akceleracyjny Foodtech.ac o wartości 19 000 PLN.
-
18.11.2024
Związek Polskich Przetwórców Mleka zaprasza na bezpłatne szkolenie pt.: Przeciwdziałanie marnowaniu żywności z perspektywy prawnej
Szkolenie odbędzie się w godzinach 11:00 – 14:00, w dniu 28 listopada 2024r., w Centrum Konferencyjnym “Zielna” przy ul. Zielnej 37 w Warszawie.
-
15.11.2024
FoodFakty Summit food4tomorrow – podsumowanie szczytu łączącego biznes, naukę i administrację – fotorelacja
Zakończył się FoodFakty Summit food4tomorrow - projekt, w którym nauka i biznes, i administracje jednocześnie byli prelegentami, uczestnikami, ale równocześnie były gospodarzami wydarzenia.Wydarzenie miało na celu omówienie kluczowych kwestii związanych z bezpieczeństwem żywnościowym, innowacjami w produkcji żywności oraz perspektywami dla polskiej żywności. Obejmowało ponad 20 merytorycznych sesji w 5 ścieżkach tematycznych, sesje plenarne z panelami dyskusyjnymi, warsztaty i wiele form networkingu.
-
06.11.2024
Międzynarodowa konferencja MODERN PACKAGING 2024
W dniu 27 listopada w Warszawie, zapraszamy na międzynarodową konferencję z okazji jubileuszu 30-lecia Polskiej Izby Opakowań. Podczas wydarzenia nasi eksperci powiedzą o gospodarce i trendach w branży opakowań na poziomie globalnym oraz krajowym, najnowszych technologiach dających przedsiębiorstwom przewagę konkurencyjną, a także regulacjach prawnych, certyfikacji i kształceniu kadr dla opakowalnictwa.
-
05.11.2024
Life Science Open Space Summit 2024- Spotkanie liderów innowacji w sektorze Life Science
Już 28-29 listopada 2024 roku Kraków ponownie stanie się centrum innowacji w sektorze Life Science! W Audytorium Maximum Uniwersytetu Jagiellońskiego odbędzie się Life Science Open Space Summit 2024 - jedno z kluczowych wydarzeń dla profesjonalistów z obszaru biotechnologii, medycyny i nauk o zdrowiu.
-
31.10.2024
Znamy plany liderów branży na rozwój roślinnej kategorii, Lidl deklaruje zwiększenie udziału produktów bazujących na białku roślinnym do 15% do 2030 roku – podsumowanie 7. edycji konferencji Plant-Powered Perspectives.
24 października w Centrum Kreatywności Targowa w Warszawie odbyła się siódma edycja konferencji Plant-Powered Perspectives organizowanej przez kampanię RoślinnieJemy.
-
28.10.2024
Kolejny krok w przyszłość – EIT Food ogłasza nowe możliwości innowacji podczas Next Bite w Rzymie
Europejski Bank Odbudowy i Rozwoju (EBOR) nawiązał współpracę z EIT Food, wiodącą inicjatywą innowacyjną w Europie, aby uruchomić nowy program akceleracyjny dla startupów rolno-spożywczych w gospodarkach UE. Poprzez akcelerator w Warszawie, startupy we wczesnej fazie rozwoju w całym regionie UE otrzymają dostosowane wsparcie w skalowaniu swoich innowacyjnych rozwiązań, aby pomóc w rozwiązaniu globalnych wyzwań systemów żywnościowych.
-
25.10.2024
Już za kilka dni branża mięsna spotka się na Kongresie Światowy Dzień Mięsa – World Meat Day w Warszawie
Przedstawiciele sektora, hodowcy, przetwórcy oraz osoby pracujące na rzecz przemysłu mięsnego spotkają się 29 października w Warszawie, aby omówić kluczowe kwestie związane z produkcją mięsa, hodowlą zwierząt gospodarskich oraz współpracą międzynarodową. Najważniejszym punktem wydarzenia będzie podpisanie deklaracji ustanawiającej Światowy Dzień Mięsa (World Meat Day).
-
24.10.2024
Wartość rynku roślinnego w Polsce to już 1,08 mld zł, roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę – raport Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej
24 października w trakcie konferencji Plant-Powered Perspectives odbyła się premiera raportu „Branża Żywności Roślinnej w Polsce 2024 – dane, szanse i wyzwania.” Jest to pierwsza próba samoewaluacji rynku roślinnego, twórcy raportu podjęli się próby zdefiniowania kategorii roślinnej, a także przedstawili dane dotyczące wielkości sprzedaży w tym segmencie. W 2023 roku wartość detalicznego rynku roślinnego w Polsce (z wyłączeniem HoReCa, sklepów specjalistycznych i e-commerce) to już 1,08 miliarda złotych, roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii.
Nasi partnerzy