Szkolenie GMP/GHP, HACCP dla pracowników sklepów spożywczych online
Kategoria: Higiena i Haccp, 27.03.2023
Kategoria: Higiena i Haccp, 27.03.2023
Kategoria: Higiena i Haccp, 27.03.2023
Kategoria: Prawo żywnościowe, 28.03.2023
Kategoria: Prawo żywnościowe, 18.04.2023
W dniu 25 maja opublikowano Rozporządzenie (UE) 2020/685, zmieniające Rozporządzenie (WE) nr 1881/2006, dotyczące najwyższych dopuszczalnych poziomów nadchloranu w niektórych środkach spożywczych.
Wszyscy producenci doskonale powinni znać definicje i wymogi prawne stawiane wyznaczaniu terminów przydatności do spożycia produktów spożywczych. W zależności od charakteru produktu mówimy albo o tzw. TPS...
Laboratorium Silliker Polska jest częścią grupy Mérieux NutriSciences, międzynarodowej sieci akredytowanych laboratoriów i biur konsultingowych wyspecjalizowanych w świadczeniu usług z zakresu zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności.
Dzięki rygorystycznym procedurom, wypracowanym przy współpracy oddziałów Mérieux NutriSciences na całym świecie, oferujemy usługi najwyższej klasy, a nasi Klienci mogą mieć całkowite zaufanie do dostarczanych przez nas wyników i porad. Wysokie kwalifikacje personelu, w połączeniu z czterdziestoletnim doświadczeniem korporacji i ciągłą wymianą doświadczeń w skali całego świata, pozwalają nam skutecznie wspierać przedsiębiorstwa działające zarówno na rynkach lokalnych jak i zagranicznych.
Dbamy o bezkonkurencyjną doskonałość i wyczerpującą ofertę usług pozwalających współpracującym z nami firmom skutecznie zarządzać jakością i projektować produkty spełniające oczekiwania konsumentów.
Profesjonalne rozwiązania dla firm
Specjaliści Silliker Polska są strategicznymi partnerami w procesie rozwiązywania problemów bezpieczeństwa i jakości żywności. Nasi eksperci pomogą Państwu zinterpretować wyniki analiz mikrobiologicznych i fizykochemicznych, ustalić specyfikacje do badań, a także rozwiązać napotkany problem. Stosując najdoskonalsze metodyki i zaawansowaną technologię, nasi specjaliści dostarczą państwu najdokładniejszą ekspertyzę pozwalającą zapewnić bezpieczeństwo i jakość produktów oraz zbudować silną markę.
Kompleksowa obsługa
Nasi specjaliści z zakresu analiz sensorycznych i badań konsumenckich dostarczą Państwu wiarygodnych danych, niezbędnych do podejmowania strategicznych decyzji rynkowych, laboratoria Silliker Polska pozwolą uzyskać informacje odnośnie trwałości i składu produktu na różnych etapach jego życia, zaś nasi konsultanci pomogą zaprojektować proces kontroli jakości tak, by był zgodny z obowiązującymi regulacjami prawnymi i aktualnymi normami.
Analizy mikrobiologiczne
Wykonujemy jakościowe i ilościowe oznaczenia drobnoustrojów patogennych i wskaźnikowych w żywności, wodzie i kosmetykach prowadzone z zastosowaniem akredytowanych metodyk. Przeprowadzamy również szereg badań w ramach monitoringu środowiska w celu zapewnienia bezpieczeństwa i higieny otoczenia produkcyjnego.
Analizy fizykochemiczne
Nasze akredytowane laboratoria zapewniają profesjonalne usługi z zakresu chemii analitycznej, szybki czas realizacji oraz przeprowadzaną przez ekspertów analizę wyników. Wykonujemy szerokie spektrum analiz laboratoryjnych, które pomogą Państwu nadzorować jakość, spełnić wymagania prawne i projektować nowe produkty w oparciu o precyzyjne dane.
Badania sensoryczne i konsumenckie
Oferowane przez nas usługi z zakresu analizy sensorycznej i badań konsumenckich pozwalają na ocenę jakości produktów spożywczych i napojów, porównanie z produktami konkurencji, poznanie preferencji konsumentów oraz tworzenie nowych koncepcji produktów. Dostarczymy Państwu danych, które pozwolą świadomie podejmować trafne decyzje marketingowe.
Audyty i kontrole
Oferujemy dostosowane do potrzeb Klienta audyty kontrolne zakładów produkcyjnych i dostawców, szkolenia oraz doradztwo w zakresie systemów zapewnienia jakości, higieny pracy i prawa żywnościowego. Usługi eksperckie świadczone przez naszych audytorów pozwolą na identyfikowanie potencjalnych problemów przed ich wystąpieniem.
Pomożemy państwu nadzorować i wprowadzać:
Usługi techniczne, doradztwo i szkolenia
Podstawą naszych usług doradczych jest odpowiedź na potrzeby sektora spożywczego. Nasi specjaliści dotaczają porad na temat zagadnień technicznych oraz kwestii prawnych. Bez względu na specyfikę projektu, naszym celem jest zapewnienie najwyższego poziomu profesjonalizmu i wsparcia na każdym etapie procesu.
Projekty celowe
Proponujemy szeroki zakres innowacyjnych usług badawczych dla przemysłu spożywczego, które pomogą w zagwarantowaniu trwałości, jakości i bezpieczeństwa produktu oraz weryfikacji efektywności procesów produkcyjnych.
Słowa kluczowe: salmonella, listeria, badania
Słowa kluczowe: