Żywność wegańska i wegetariańska – przepisy prawa żywnościowego, specyficzne zagrożenia w procesie produkcji, GHP/GMP na straży zgodności przebiegu procesu.
Data: 29.04.2025 Miejsce: ONLINE
Czas trwania: 4 h
Cel szkolenia
Szkolenie ma na celu zapoznanie uczestników z wymaganiami prawnymi dotyczącymi znakowania żywności wegańskiej i wegetariańskiej, istotnymi zagrożeniami identyfikowanymi w procesie produkcji i obrotu żywności wegańskiej i wegetariańskiej oraz środkami kontroli, służącymi ochronie tej żywności przed zagrożeniami.
Szkolenie skierowane do
Grupa docelowa:
Pracownicy przemysłu spożywczego, sieci handlowych lub planujący rozwinąć działalność w zakresie żywności wegańskiej i wegetariańskiej.
Program
Program:
1. Trendy w żywieniu – żywność określona jako odpowiednia dla wegan i wegetarian.
2. Wymogi prawne regulujące produkcję i obrót produktów wegańskich i wegetariańskich.
3. Produkcja żywności wegańskiej i wegetariańskiej – składniki, w tym – niedozwolone surowce, dodatki, substancje pomocnicze.
4. Produkcja, magazynowanie i transport żywności wegańskiej i wegetariańskiej – spodziewane zagrożenia w procesie i sposoby ich zapobiegania.
5. Zasady znakowania i promocji żywności wegańskiej i wegetariańskiej.
6. Podsumowanie szkolenia, pytania uczestników
Warunki uczestnictwa
https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/szkolenia-otwarte-formularz-zgloszeniowy/
Zapytaj organizatora o szczegóły