Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Mérieux NutriSciences przejmuje Blonk i wzmacnia swoje zaangażowanie w rozwój bardziej zrównoważonych systemów żywnościowych

Kategoria: Biznes

Mérieux NutriSciences, światowy lider w dziedzinie bezpieczeństwa, jakości i zrównoważonego rozwoju żywności, ogłasza przejęcie firmy Blonk, wiodącego międzynarodowego eksperta w dziedzinie rozwoju zrównoważonych systemów żywnościowych. Blonk wspiera organizacje w lepszym zrozumieniu ich wpływu na środowisko w łańcuchu rolno-spożywczym, oferując doradztwo oparte na LCA (Life Cycle Assessment) oraz opracowując dostosowane do potrzeb narzędzia programowe oparte na najnowszych danych i osiągnięciach naukowych.

Uczynienie systemów żywnościowych bardziej zrównoważonymi jest dużym wyzwaniem i staje się coraz pilniejsze w obliczu rosnącej populacji światowej, która ma osiągnąć 10 miliardów ludzi do 2025, przy ograniczonych zasobach naturalnych. Przepisy szybko się zmieniają, a podmioty sektora rolno-spożywczego muszą polegać na partnerach, którzy są ekspertami w zakresie zrównoważonego rozwoju żywności, aby zainicjować lub przyspieszyć swoją transformację.

Firma Blonk, z siedzibą w Holandii, została założona w 1999 roku i dziś liczy 50 ekspertów ds. żywności i zrównoważonego rozwoju, twórców oprogramowania, specjalistów od danych i metodologii. Współpracując z różnymi uczestnikami łańcucha żywnościowego, od producentów składników do producentów żywności i sprzedawców detalicznych, Blonk ma udokumentowane doświadczenie w dostarczaniu dostosowanych do potrzeb, opartych na nauce porad i inteligentnych rozwiązań w celu określenia śladu środowiskowego produktów. Firma znajduje się w czołówce badań nad zrównoważonym rozwojem w sektorze rolno-spożywczym. W szczególności współpracuje z organizacjami międzynarodowymi i rządowymi w celu zdefiniowania standardów branżowych i budowania baz danych umożliwiających dokładną ocenę wpływu produktów spożywczych na środowisko i łączenie ich z parametrami żywieniowymi w celu optymalizacji diety.

“Połączenie Blonk i Mérieux NutriSciences to ekscytujący krok w kierunku wzmocnienia i przyspieszenia naszego wkładu w zrównoważony rozwój systemów żywnościowych - powiedział Nicolas Cartier, dyrektor generalny Mérieux NutriSciences. Dodał: "Zrównoważony rozwój jest w sercu wizji, misji i mapy biznesowej Mérieux NutriSciences, co podkreślają zobowiązania ESG naszego motto "Better Food. Better Health. Better World." Naszym celem jest być partnerem referencyjnym dla opartych na nauce rozwiązań w zakresie zrównoważonego rozwoju w sektorze spożywczym, aby wspierać przejście do bardziej pozytywnych systemów żywnościowych. Dzięki swojemu doświadczeniu w definiowaniu standardów i zbieraniu danych dla sektora rolno-spożywczego, Blonk strategicznie łączy nasze istniejące możliwości w zakresie śladu środowiskowego i wzbogaca oferowane przez nas rozwiązania dla zrównoważonego rozwoju w dziedzinie opakowań, nowych alternatyw żywnościowych, odpowiedzialnego zaopatrzenia i jakości gleby, jak również przejrzystego znakowania.”

"Blonk cieszy się na realizację swoich celów jako część Mérieux NutriSciences. Pasująca wizja, wartości i globalna obecność Mérieux NutriSciences przyspiesza ambicje wzrostu biznesu Blonk w zakresie zarządzania śladem środowiskowym" - powiedział Hans Blonk - CEO i założyciel Blonk. Kontynuował: "Cieszę się, że mogę realizować i wzmacniać moją misję uczynienia przemysłu spożywczego bardziej zrównoważonym poprzez tworzenie niezbędnej wiedzy, zdolności i infrastruktury technicznej, aby znacząco zmniejszyć wpływ na środowisko".

 

O Mérieux NutriSciences: W Mérieux NutriSciences wykorzystujemy ponad 50 lat doświadczenia naukowego i przedsiębiorczości, aby odpowiedzieć na potrzeby przemysłu spożywczego. Dzisiejsze globalne wyzwania zmieniają sposób produkcji, wprowadzania na rynek i konsumpcji żywności, dlatego wiemy, że nasi klienci potrzebują czegoś więcej niż wiarygodnych wyników analiz; potrzebują praktycznych i innowacyjnych rozwiązań, które przyczynią się do uczynienia systemów żywnościowych bezpieczniejszymi, zdrowszymi i bardziej zrównoważonymi. Jesteśmy obecni na całym świecie, posiadamy ponad 100 akredytowanych laboratoriów i zespół ponad 8000 zaangażowanych pracowników. Głęboko wierzymy, że razem możemy stworzyć rozwiązania, które oferują naszej planecie, to co jest naszym motto: BETTER FOOD. BETTER HEALTH. BETTER WORLD www.merieuxnutrisciences.com

O Blonk: Blonk jest wiodącym międzynarodowym ekspertem w dziedzinie rozwoju systemów żywnościowych, inspirując i umożliwiając sektorowi rolno-spożywczemu stworzenie warunków do zrównoważonego rozwoju. Wspieramy organizacje w zrozumieniu ich wpływu na środowisko w łańcuchu rolno-spożywczym poprzez doradztwo i rozwój dostosowanych narzędzi programowych opartych na najnowszych osiągnięciach naukowych i danych. https://blonksustainability.nl/

Wybierz temat: Badania żywności

Autor: Mérieux NutriSciences

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.