Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

PTTŻ zaprasza na XV Konferencję Naukową z cyklu „Żywność XXI wieku” pn. Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN w Krakowie

Kategoria: Biznes

Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski oraz Wydział Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie zapraszają na XV Konferencję Naukową z cyklu „Żywność XXI wieku” pn. Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN w Krakowie Kraków, 21-22 września 2023 r.

Tematyka konferencji

Zmieniające się współcześnie uwarunkowania ogólnogospodarcze w sektorze żywności oraz rosnąca świadomość konsumencka stawiają nowe wyzwania przed producentami żywności. Oczekiwania konsumentów dotyczące przejrzystości i bardziej innowacyjnych produktów, czy też wciąż ewoluujące wymagania w zakresie jakości i zgodności z przepisami wymuszają zmiany w obszarze przetwórstwa żywności. Wdrażanie nowoczesnych rozwiązań technologicznych oraz modyfikacje istniejących stają się niezbędne w obliczu coraz wyraźniejszego trendu pozyskiwania bardziej ekologicznych źródeł żywności oraz minimalizacji wpływu przetwórstwa spożywczego na środowisko.

W świetle powyższego, celem konferencji jest zaprezentowanie przez jej uczestników najnowszych osiągnięć naukowych i technologicznych w obszarze technologii żywności i żywienia człowieka, a także wymiana poglądów i doświadczeń pracowników jednostek naukowych oraz przedstawicieli przemysłu spożywczego i jednostek kontrolujących jakość żywności.

Zagadnienia stanowiące tematykę konferencji będą obejmować:

  • Współczesne trendy i kierunki w produkcji, pakowaniu oraz w dystrybucji żywności;
  • Żywność a zrównoważony rozwój środowiska;
  • Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne żywności;
  • Biochemia i biotechnologia żywności;
  • Funkcjonalne składniki żywności;
  • Żywność a zdrowie człowieka;
  • Inne tematy pokrewne.

Rejestracja

I tura rejestracji trwa do 30.03.2023

II tura rejestracji trwa do 31.05.2023

Zgłoszenia uczestnictwa w Konferencji prosimy dokonać poprzez stronę internetową:

https://wtz.urk.edu.pl/konferencja_zywnosc_XXI_wieku.html

Opłaty

Opłata konferencyjna wynosi:

  • 800 zł/ 750 zł* – w I turze rejestracji lub
  • 850 zł/ 800 zł* – w II turze rejestracji lub
  • 600 zł dla doktorantów i studentów – w I i w II turze rejestracji.

*) Dla członków PTTŻ (na podstawie potwierdzenia wpłaty składki członkowskiej za 2022 r.)

Opłata konferencyjna obejmuje: udział w obradach (z prawem do prezentacji jednego** komunikatu nauko-wego: 10-minutowy referat lub 5-minutowy e-poster), materiały konferencyjne, dwa obiady, poczęstunki podczas przerw kawowych, a także udział w uroczystym spotkaniu towarzyskim oraz w wycieczce.

**) W przypadku chęci zaprezentowania kolejnego komu-nikatu naukowego należy uiścić dodatkową opłatę w wysokości 120 zł.

Istnieje możliwość opublikowania w otwartym dostępie jednego artykułu stanowiącego rozdział w monografii wydawanej przez Wydawnictwo PTTŻ (20 pkt za rozdział). Opłata za publikację rozdziału wynosi 350 zł.

Dane do przelewu

Oddział Małopolski PTTŻ

PKO BP I Oddział Kraków

Numer konta: 06 1020 2892 0000 5402 0194 3158

Tytułem: Żywność XXI w. Imię Nazwisko

W miarę możliwości prosimy o łączenie opłat i uiszczanie ich w formie jednego przelewu.

Pozostałe ważne terminy

Streszczenia komunikatów naukowych prosimy przesłać do 31.05.2023.

Teksty artykułów do monografii (opcjonalnie) prosimy przesłać do 15.09.2023.

Komitet Honorowy

  • Prof. dr hab. inż. Grażyna Jaworska - Uniwersytet Rzeszowski
  • Prof. dr hab. Tadeusz Sikora - Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Prof. dr hab. Joanna Stadnik - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof. dr ing. Jozef Golian - Słowacki Uniwersytet Rolniczy w Nitrze

Komitet Naukowy

  • Prof. dr hab. Aleksandra Duda-Chodak – przewodnicząca
  • Prof. dr hab. inż. Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
  • Prof. dr hab. inż. Lesław Juszczak
  • Prof. dr hab. inż. Teresa Leszczyńska
  • Prof. dr hab. inż. Władysław Migdał
  • Prof. dr hab. inż. Krzysztof Surówka
  • Prof. dr hab. inż. Mariusz Witczak
  • Dr hab. inż. Dorota Gumul, prof. URK
  • Dr hab. Karen Khachatryan, prof. URK
  • Dr hab. inż. Marcin Łukasiewicz, prof. URK
  • Dr hab. inż. Dorota Najgebauer-Lejko, prof. URK
  • Dr hab. inż. Anna Ptaszek, prof. URK
  • Dr hab. inż. Jacek Słupski, prof. URK
  • Dr hab. inż. Bożena Stodolak, prof. URK

Komitet Organizacyjny

  • Dr hab. inż. Emilia Bernaś, prof. URK – przewodnicząca
  • Dr hab. inż. Dorota Gałkowska, prof. URK – sekretarz
  • Dr hab. Gohar Khachatryan, prof. URK – z-ca sekretarza
  • Dr Marta Liszka-Skoczylas – skarbnik
  • Dr hab. inż. Marek Sady, prof. URK
  • Dr hab. inż. Kinga Topolska, prof. URK
  • Dr hab. inż. Teresa Witczak, prof. URK
  • Dr Łukasz Skoczylas, prof. URK
  • Dr inż. Grzegorz Fiutak
  • Dr Gabriela Zięć
  • Mgr inż. Michał Pancerz
Autor:Polskie Towarzystwo Technologów Żywności i Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Kongresy i Targi

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.