Zagrożenia mikrobiologiczne i pochodzenia biologicznego – Wydanie specjalne 2024

ZAGROŻENIA MIKROBIOLOGICZNE I POCHODZENIA BIOLOGICZNEGO - wydanie specjalne 2024 towarzyszące Warsztatom i Forum Wiedzy Managerskiej FoodFakty (4-5 września 2024, Łódź)
Jest nam niezmiernie miło ponownie zaprosić Państwa w imieniu Partnerów wydarzenia oraz zespołu Strefy Managera FoodFakty na unikalny projekt merytoryczny - Warsztaty i Forum Wiedzy Managerskiej FoodFakty.
Spotkamy się 4 i 5 września w Łodzi, na kampusie Politechniki Łódzkiej. W tym roku przygotowaliśmy z Partnerami tej edycji wydarzenia kolejną, nową pulę wiedzy, gdzie czeka na Państwa 30 eksperckich warsztatów.
Warsztaty skierowane są do osób mających realny wpływ na bezpieczeństwo żywności produktów wytwarzanych w Polsce, dlatego wzajemne rozmowy wniosą ogromną wartość do Państwa pracy.
Dodatkowo, specjalnie z tej okazji prezentujemy okolicznościowe wydanie FoodFakty NAWIGATORA - Zagrożenia Mikrobiologiczne i Pochodzenia Biologicznego, gdzie Partnerzy tegorocznych warsztatów dzielę się z Państwem najbardziej aktualną, fachową wiedzą.
Życzymy inspirującej lektury!
PODEJMOWANA TEMATYKA:
- Wpływ połączenia detekcji ATP i badania bakterii wskaźnikowych na skuteczność czyszczenia i dezynfekcji oraz jakość produktu spożywczego (Neogen)
- Analizatory bliskiej podczerwieni do zastosowań w warunkach produkcyjnych (Adrian Maliszewski, Noack)
- Rosnące zapotrzebowanie na szybkie testy do badania alergenów w przemyśle spożywczym (Prognosis Biotech)
- Kryteria mikrobiologiczne dla organizmów patogennych (Barbara Krupska, Intertek)
- Usprawnij analizę patogenów w żywności za pomocą zautomatyzowanej metody Thermo Scientific™ SureTect™ (Thermofisher)
- Niewidzialne zagrożenie w żywności: STEC (Weronika Grabowska, ALS)
- Ocena ryzyka i środki kontroli dla rtęci w produktach rybnych (SGS)
- Zalety i ryzyka posiadania mikrobiologicznego laboratorium zakładowego w procesie produkcji bezpiecznej żywności (dr inż. Anna Bugajewska, Mérieux NutriSciences - Silliker Polska)
- Zaawansowane Rozwiązania w Diagnostyce Alergenów: Zintegrowane urządzenie automatyzujące metodę ELISA (Marta Kozieł, Argenta)
- Innowacje bioMérieux. Dlaczego Augmented Diagnostics jest obecnie najlepszą ochroną przed skandalami związanymi z żywnością oraz zdrowiem? (Guillaume Dancoisne, bioMérieux)
- Biofilm – geneza, przyczyny, usuwanie (dr Artur Kryza, Zdzisław Jęsiak, Diversey)
FOODFAKTY NAWIGATOR DOSTĘPNY JEST DO POBRANIA ZA DARMO DZIĘKI PARTNEROM MERYTORYCZNYM WARSZTATÓW I FORUM WIEDZY MANAGERSKIEJ FOODFAKTY SCIENCE 4 BUSINESS - ZAGROŻENIA MIKROBIOLOGICZNE I BIOLOGICZNE ŻYWNOŚCI ORAZ INNE UZUPELNIAJĄCE ZAGADNIENIA (4-5 WRZEŚNIA 2024, ŁÓDŹ)
Firmy zainteresowane współpracą z nami przy tworzeniu FoodFakty NAWIGATORA zapraszamy serdecznie do kontaktu: foodfakty@foodfakty.pl
SearchConsole_Nav
Materiał udostępniony przez: FoodFakty
Materiał opublikowany dnia: 13.06.2024
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto