Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Światowy Dzień Żywności 2022 - Wydanie Specjalne

Światowy Dzień Żywności 2022 - Wydanie Specjalne

ŚWIATOWY DZIEŃ ŻYWNOŚCI 2022 - wydanie specjalne z okazji obchodów Światowego Dnia Żywności FAO

 

Branża spożywcza jak nigdy dotąd daje wyraz swojego zaangażowania w utrzymanie stabilności systemów ekonomicznych i zapewnienie wyżywienia ogółu społeczeństwa. Dodatkowo do swoich zwyczajowych wyzwań dotyczących jakości i bezpieczeństwa dochodzą te wszystkie związane z obecnym kryzysem. Łańcuchy dostaw i przepływu żywności pomiędzy regionami są zakłócone, dramatycznie rośnie ryzyko głodu na obszarach krajów słabo rozwiniętych, a producenci mierzą się z realnym ryzykiem utraty płynności finansowej.

Światowy Dzień Żywności w tym roku to nie jest zwykła okazja do świętowania, to okazja do refleksji i zweryfikowania obecnych systemów żywności, tak w Europie, jak i na całym świecie przez gremia na poziomie rządów krajów, EU, ale również regionów.

My jednak na poziomie projektu FoodFakty postrzegamy swój wkład w stabilizację i rozwój branży poprzez nieustanne dostarczanie możliwie najszerszej wiedzy, inspiracji w wygodnej dla managerów branży formie i w możliwie jak najszerszym zakresie. Mamy nadzieję, że przekrojowe podejście do najistotniejszych obszarów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności zawsze dodaje wartości i zwiększa efektywność działania firm.

Okolicznościowe wydanie FoodFakty NAWIGATORA z okazji FoodFakty Summit 2022 to nasz wkład obchody Światowego Dnia  Żywności zainagurowanego przez FAO.

PODEJMOWANA TEMATYKA:

  • Środowiskowe oznakowania na opakowaniach - przegląd krajowy i wybranych rynków europejskich (Magda Biernat-Kopczyńska, REKOPOL)
  • Źródła finansowania dla sektora rolno-spożywczego, czyli gdzie szukać pieniędzy na innowacyjne projekty? (Grzegorz Rebkowiec, Crido)
  • 7 cech cyfrowej fabryki (Adrian Bogacz, CSB)
  • Czy testy immunologiczne mogą ograniczyć zanieczyszczenia mykotoksynami w żywności? (Magdalena Krzywiec, Prognosis Biotech)
  • Monitoring obecności antybiotyków w mleku (Maria Chaczyńska, NOACK Polen)
  • Parametry odżywcze w produktach spożywczych. Oznaczanie zawartości tłuszczu – czy hydrolizować próbkę przed ekstrakcją? (BÜCHI Labortechnik AG)
  • Analiza występowania alergenów w systemie RASFF w okresie styczeń-sierpień 2022 (Joanna Markwas, FoodFakty)
  • Metody wykrywania alergenów w żywności (Andrzej Skrobiszewski, R&D Hub Sp. z o.o)
  • 15 wskazówek, jak ograniczyć marnowanie żywności. Wszyscy mamy swój udział w oszczędzaniu żywności (FoodFakty)
  • Obesogeny – zanieczyszczenia żywności, które mogą przyczyniać się do epidemii otyłości (Paulina Średnicka, Michał Wójcicki, Paulina Emanowicz, IBPRS)
  • Opracowanie innowacyjnej metody obliczania śladu węglowego dla podstawowego
    koszyka produktów żywnościowych – projekt

FOODFAKTY NAWIGATOR DOSTĘPNY JEST DO POBRANIA ZA DARMO DZIĘKI PARTNEROM WSPIERAJĄCYM FoodFakty Summit 2022:

Firmy zainteresowane współpracą z nami przy tworzeniu FoodFakty NAWIGATORA zapraszamy serdecznie do kontaktu: foodfakty@foodfakty.pl


 SearchConsole_Nav

Materiał udostępniony przez: FoodFakty

Materiał opublikowany dnia: 29.09.2022

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.