Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Monitoring Środowiskowy i Postęp w Zarządzaniu Bezpieczeństwem Żywności

Monitoring Środowiskowy i Postęp w Zarządzaniu Bezpieczeństwem Żywności

MONITORING ŚRODOWISKOWY I POSTĘP W ZARZĄDZANIU BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI 

Monitoring środowiskowy jako narzędzie zarządzania ryzykiem bezpieczeństwa żywności wraca na łamy FoodFakty NAWIGATORA oraz eFORUM FoodFakty już po raz drugi. Pierwszy powód to istotność tego podejścia i jego efektywność, a drugi obszerność merytoryczna, która po prostu nie zmieściła się w pierwszej edycji.

Monitoring środowiskowy to przede wszystkim działania na wczesnych etapach procesu produkcji, co ma na celu możliwość wdrożenia działań prewencyjnych i ostatecznie uzyskanie bezpiecznego produktu końcowego. Po drugie działania ukierunkowane są na najgroźniejsze zagrożenia, jakimi są patogeny, dając szansę działań jeszcze przed spożyciem produktu przez konsumenta.

 Oddajemy Państwu FoodFakty NAWIGATOR - opracowanie, które wraz eFORUM FoodFakty - Monitoring Środowiskowy i Postęp w Zarządzaniu Bezpieczeństwem Żywności przyczyni się do pogłebienia wiedzy, bo to właśnie wyrywkowa i niedostępna dla wielu wiedza o metodach monitoringu z pewnością w dużym stopniu wpływa na niepełne i często nieskuteczne jego stosowanie. Dlatego właśnie zdecydowaliśmy się ponownie wyjść z taką propozycją naszych działań edukacyjnych.

PODEJMOWANA TEMATYKA:

  • Colilert®-18 a podłoże chromogenne (CCA) – Znaczenie dokładności (IDEXX)
  • Colilert®-18 a podłoże chromogenne (CCA) – Znaczenie wiarygodności (IDEXX)
  • Podsumowanie występowania bakterii Escherichia coli od stycznia do października 2022 r. (Joanna Markwas, FoodFakty)
  • 3M™ Molecular Detection Assay 2 – Salmonella compared to other pathogen detection methods(NEOGEN/3M)
  • Biofilm jako zagrożenie w zakładach produkcji i przetwarzania żywności (dr n. tech. Anna Ławniczek-Wałczyk, prof. dr hab. n. med. Rafał L. Górny, CIOP)
  • Nowa metoda GeneDisc® dla zakładów drobiarskich, do jednoczesnego wykrywania Campylobacter i Salmonella (Pall Corporation)
  • Podsumowanie występowania bakterii z rodzaju Salmonella od stycznia do października 2022 r. (Joanna Markwas, FoodFakty)
  • Podsumowanie występowania bakterii z rodzaju Listeria monocytogenes od stycznia do października 2022 r. (Joanna Markwas, FoodFakty)
  • Główne źródła występowania Listeria monocytogenes w świetle najnowszych doniesień (Barbara Krupska, Intertek)
  • Badania analityczne ELISA jako kluczowy etap w procesie zarządzania alergenami w zakładach produkcyjnych (Magdalena Krzywiec, Prognosis Biotech)

FOODFAKTY NAWIGATOR DOSTĘPNY JEST DO POBRANIA ZA DARMO DZIĘKI PARTNEROM WSPIERAJĄCYM ORAZ PARTNEROM MERYTORYCZNYM TEGO WYDANIA oraz eFORUM:

Firmy zainteresowane współpracą z nami przy tworzeniu FoodFakty NAWIGATORA zapraszamy serdecznie do kontaktu: foodfakty@foodfakty.pl


 SearchConsole_Nav

Materiał udostępniony przez: FoodFakty

Materiał opublikowany dnia: 13.12.2022

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.