Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Monitoring Środowiskowy i Postęp w Zarządzaniu Bezpieczeństwem Żywności

Monitoring Środowiskowy i Postęp w Zarządzaniu Bezpieczeństwem Żywności

MONITORING ŚRODOWISKOWY I POSTĘP W ZARZĄDZANIU BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI 

Monitoring środowiskowy jako narzędzie zarządzania ryzykiem bezpieczeństwa żywności wraca na łamy FoodFakty NAWIGATORA oraz eFORUM FoodFakty już po raz drugi. Pierwszy powód to istotność tego podejścia i jego efektywność, a drugi obszerność merytoryczna, która po prostu nie zmieściła się w pierwszej edycji.

Monitoring środowiskowy to przede wszystkim działania na wczesnych etapach procesu produkcji, co ma na celu możliwość wdrożenia działań prewencyjnych i ostatecznie uzyskanie bezpiecznego produktu końcowego. Po drugie działania ukierunkowane są na najgroźniejsze zagrożenia, jakimi są patogeny, dając szansę działań jeszcze przed spożyciem produktu przez konsumenta.

 Oddajemy Państwu FoodFakty NAWIGATOR - opracowanie, które wraz eFORUM FoodFakty - Monitoring Środowiskowy i Postęp w Zarządzaniu Bezpieczeństwem Żywności przyczyni się do pogłebienia wiedzy, bo to właśnie wyrywkowa i niedostępna dla wielu wiedza o metodach monitoringu z pewnością w dużym stopniu wpływa na niepełne i często nieskuteczne jego stosowanie. Dlatego właśnie zdecydowaliśmy się ponownie wyjść z taką propozycją naszych działań edukacyjnych.

PODEJMOWANA TEMATYKA:

  • Colilert®-18 a podłoże chromogenne (CCA) – Znaczenie dokładności (IDEXX)
  • Colilert®-18 a podłoże chromogenne (CCA) – Znaczenie wiarygodności (IDEXX)
  • Podsumowanie występowania bakterii Escherichia coli od stycznia do października 2022 r. (Joanna Markwas, FoodFakty)
  • 3M™ Molecular Detection Assay 2 – Salmonella compared to other pathogen detection methods(NEOGEN/3M)
  • Biofilm jako zagrożenie w zakładach produkcji i przetwarzania żywności (dr n. tech. Anna Ławniczek-Wałczyk, prof. dr hab. n. med. Rafał L. Górny, CIOP)
  • Nowa metoda GeneDisc® dla zakładów drobiarskich, do jednoczesnego wykrywania Campylobacter i Salmonella (Pall Corporation)
  • Podsumowanie występowania bakterii z rodzaju Salmonella od stycznia do października 2022 r. (Joanna Markwas, FoodFakty)
  • Podsumowanie występowania bakterii z rodzaju Listeria monocytogenes od stycznia do października 2022 r. (Joanna Markwas, FoodFakty)
  • Główne źródła występowania Listeria monocytogenes w świetle najnowszych doniesień (Barbara Krupska, Intertek)
  • Badania analityczne ELISA jako kluczowy etap w procesie zarządzania alergenami w zakładach produkcyjnych (Magdalena Krzywiec, Prognosis Biotech)

FOODFAKTY NAWIGATOR DOSTĘPNY JEST DO POBRANIA ZA DARMO DZIĘKI PARTNEROM WSPIERAJĄCYM ORAZ PARTNEROM MERYTORYCZNYM TEGO WYDANIA oraz eFORUM:

Firmy zainteresowane współpracą z nami przy tworzeniu FoodFakty NAWIGATORA zapraszamy serdecznie do kontaktu: foodfakty@foodfakty.pl


 SearchConsole_Nav

Materiał udostępniony przez: FoodFakty

Materiał opublikowany dnia: 13.12.2022

Zaloguj się lub wypełnij formularz i pobierz materiał

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.