Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zapraszamy do pobrania raportu "Dieta a profilaktyka i wspomaganie leczenia chorób nowotworowych: Fakty, mity i perspektywy", przygotowanego dzięki EIT Food. Raport ten jest skierowany do wszystkich zainteresowanych zdrowym stylem życia oraz profilaktyką chorób nowotworowych. W raporcie znajdą Państwo cenne informacje na temat żywieniowych strategii mających na celu zmniejszenie ryzyka wystąpienia nowotworów oraz poprawę jakości życia pacjentów onkologicznych. W raporcie omówione są m.in. zasady rekomendowania żywności funkcjonalnej i żywności specjalnego przeznaczenia medycznego dla pacjentów onkologicznych oraz precyzyjne żywienie chorych na raka piersi z uwzględnieniem narzędzi molekularnych. Ponadto, autorzy raportu przedstawiają fakty i mity dotyczące żywieniowej profilaktyki nowotworów oraz kontrowersje związane z zapobieganiem nowotworom metodami dietetycznymi.
Zapraszamy do pobrania raportu i zapoznania się z cennymi informacjami na temat żywienia a chorób nowotworowych.
Niniejszy raport powstał jako rezultat konferencji współorganizowanej przez EIT Food i prezentującej obszary rozwoju innowacyjnych rozwiązań w branży żyw-nościowej i biotechnologicznej, które mogą mieć zastosowanie w profilaktyce i wsparciu terapii chorób nowotworowych. EIT Food jest wspierany przez Europejski Instytut Innowacji i Technologii – instytucję Unii Europejskiej.
Materiał udostępniony przez: FoodFakty
Materiał opublikowany dnia: 17.03.2023
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto