BĄDŹMY PRZYGOTOWANI NA NIEOCZEKIWANE

BĄDŹMY PRZYGOTOWANI NA NIEOCZEKIWANE - wydanie specjalne 2024 z okazji obchodów Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności FAO/WHO
Hasło przewodnie tegorocznych obchodów Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności FAO/WHO brzmi: "BĄDZMY PRZYGOTOWANI NA NIEOCZEKIWANE". Hasło to podkreśla znaczenie przygotowania się na zdarzenia związane z bezpieczeństwem żywności, niezależnie od tego, jak łagodne lub poważne mogą być. Podkreśla szczególną troskę o najbardziej narażone grupy konsumenckie. I taką tematykę przygotowaliśmy na okoliczność naszego FoodFakty Safety Week oraz okolicznościowego wydania FoodFakty NAWIGATORA.
Niezmiennie podejmujemy tematykę Kultury Bezpieczeństwa Żywności oraz wiedzy na temat zagrożeń dla bezpieczeństwa.
Bezpieczeństwo żywności pozostaje zawsze najważniejszym elementem i priorytetem branży spożywczej, a kultura organizacyjna oparta na Kulturze Bezpieczeństwa Żywności elementem niezbędnym do osiągnięcia oczekiwanego poziomu bezpieczeństwa.
PODEJMOWANA TEMATYKA:
- Na straży jakości w branży Food Safety. Czym jest Program Monitorowania Środowiska i od czego zacząć jego wdrażanie? (dr inż. Barbara Szuman, Neogen)
- Okiem audytora – dobrostan zwierząt (TÜV SÜD)
- Czy powinniśmy obawiać się antybiotyków? (Barbara Krupska, Intertek)
- Mykotoksyny w żywności - czy możemy ich uniknąć? Metody wysokosprawnej chromatografii cieczowej (Olga Stanisławska, Intertek)
- Podsumowanie występowania zagrożeń w systemie RASFF w 2023 roku (Magdalena Hryńko, FoodFakty)
- Prasa taśmowa Flottweg – optymalizacja produkcji cydru jabłkowego (Jon Kingston, Flottweg)
- Analiza Sensoryczna jako metoda umożliwiająca określenie trwałości oraz bezpieczeństwa produktu spożywczego (Aleksandra Koperska, Intertek)
- Mikrobiologiczna rewolucja: Nowa era żywności funkcjonalnej (dr Justyna Korycka-Korwek, LOIiWA Uniwersytetu Zielonogórskiego)
- Substancje perfluoroalkilowe (PFAS) w żywności – nurtujące zanieczyszczenie żywności i środowiska (dr inż. Romualda Dolińska, Silliker Polska grupa Mérieux NutriSciences)
FOODFAKTY NAWIGATOR DOSTĘPNY JEST DO POBRANIA ZA DARMO DZIĘKI PARTNEROM WSPIERAJĄCYM ORAZ PARTNEROM MERYTORYCZNYM TEGO WYDANIA oraz eFORUM:
Firmy zainteresowane współpracą z nami przy tworzeniu FoodFakty NAWIGATORA zapraszamy serdecznie do kontaktu: foodfakty@foodfakty.pl
SearchConsole_Nav
Materiał udostępniony przez: FoodFakty
Materiał opublikowany dnia: 29.05.2024
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto