Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Strategie Plant-based 2022

Strategie Plant-based 2022

STRATEGIE PLANT-BASED  

Produkty powszechnie nazywane plant-based to już od dawna nie jest moda, to już nie jest nawet trend, obecnie to już zdecydowanie segment rynku i to ten, który rośnie najszybciej. Im większy będzie ten segment, tym większe wyzwania spotkają producentów ze względu na praktycznie każdy obszar, począwszy od dostępu do surowców, formulacji, zwiększania skali, zastosowanych technologii i urządzeń kończąc na klasycznych aspektach bezpieczeństwa żywności.

Rynek zamienników białka zwierzęcego w Polsce to już ponad 500 pozycji. Nowe metody produkcji żywności plant-based muszą się rozwijać, aby dopasować się do preferencji konsumentów w zakresie smaku, konsystencji, wyglądu, zapachu, wartości odżywczych.

Jak przedstawia się najbliższa przyszłość kategorii plant-based?

Oddajemy Państwu FoodFakty NAWIGATOR - opracowanie, które wraz eFORUM FoodFakty - Strategie Plant-based przyczyni się nie tylko do zwiększenia wiedzy, ale rozpocznie debatę nad kluczowymi aspektami potrzeb branży, w tym regulacjami prawnymi, które pozwolą na możliwość świadomego i bezpiecznego biznesowo rozwoju tej kategorii.

PODEJMOWANA TEMATYKA:

  • Perspektywy rozwoju rynku roślinnych alternatyw (Marcin Tischner, ProVeg)
  • Przyszłość należy do białka roślinnego (Adrian Sikora, Flottweg)
  • Oceany możliwości (Brenntag)
  • Roślinne alternatywy dla mięsa i owoców morza. Detektywi odkrywają białka roślinne (BÜCHI Labortechnik AG)
  • Ryzyka bezpieczeństwa żywności dla produktów z kategorii plant-based (Dorota Nowak-Mordoń, Intertek)
  • W co można przekształcić makuchy wykorzystując mikroorganizmy? Roślinne alternatywy nabiału w zgodzie z ideą zero waste (Łukasz Łopusiewicz, ZUT)
  • Preparaty białek ziemniaka i ich potencjalne wykorzystanie (prof. Anna Pęksa, UP we Wrocławiu)
  • Fermentacja precyzyjna – trendem w sektorze plant-based (FoodFakty)
  • Co rośnie szybciej: aktywność fizyczna Polaków i Polek czy świadomość na temat diety roślinnej (Katarzyna Sałata, RoślinnieJemy)
  • Surowce, dodatki i technologie stosowane w produkcji żywności plant-based – przegląd (FoodFakty)
  • Dostawcy surowców, dodatków funkcjonalnych do żywności, technologii, procesów i analityki dla sektora plant-based – tabela

FOODFAKTY NAWIGATOR DOSTĘPNY JEST DO POBRANIA ZA DARMO DZIĘKI PARTNEROM WSPIERAJĄCYM ORAZ PARTNEROM MERYTORYCZNYM TEGO WYDANIA oraz eFORUM:

 

Firmy zainteresowane współpracą z nami przy tworzeniu FoodFakty NAWIGATORA zapraszamy serdecznie do kontaktu: foodfakty@foodfakty.pl


 SearchConsole_Nav

Materiał udostępniony przez: FoodFakty

Zaloguj się lub wypełnij formularz i pobierz materiał

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn