Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Salmonella w żywności – Zagrożenia występowania, działania prewencyjne i techniki wykrywania

Salmonella w żywności – Zagrożenia występowania, działania prewencyjne  i techniki wykrywania

FoodFakty NAWIGATOR Salmonella w żywności – Zagrożenia występowania, działania prewencyjne  i techniki wykrywania

Salmonella stanowi ogromne wyzwanie w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Na przestrzeni pierwszego półrocza 2021 roku w systemie RASFF odnotowano aż 322 przypadki obecności Salmonelli, co stanowi większość spośród zgłoszonych przypadków wycofań spowodowanych przez mikroorganizmy. Problem jest tym bardziej istotny, ponieważ Polska od lat przoduje w niechlubnych rankingach wykrytych przypadków, co oprócz ryzyka dla konsumentów, psuje wizerunek polskiej żywności. Nie inaczej było w pierwszym półroczu 2021 r., kiedy to zgłoszono prawie 4-krotnie więcej produktów pochodzenia polskiego, niż z kolejnego kraju na liście (128 przypadków vs 35 przypadków).

Dlatego postanowiliśmy zrealizować kolejną edycję FoodFakty NAWIGATORA dotyczącego tematyki Salmonelli.

Pierwsza dostępna jest do pobrania tu: >>FoodFakty NAWIGATOR SALMONELLA – ZAGROŻENIA WYSTĘPOWANIA I TECHNIKI WYKRYWANIA W ŻYWNOŚCI<<

Mamy pewność, że zdobyta wiedza zainspiruje, ostrzeże, a w końcu ukierunkuje na dalsze pogłębienie wiedzy w tym kierunku, co w efekcie przyniesie wymierne efekty.


FOODFAKTY NAWIGATOR DOSTĘPNY JEST DO POBRANIA ZA DARMO DZIĘKI PARTNEROM WSPIERAJĄCYM:

Firmy zainteresowane współpracą z nami przy tworzeniu ff NAWIGATORA zapraszamy serdecznie do kontaktu: foodfakty@foodfakty.pl


CHCESZ ZAPOZNAĆ SIĘ Z ZAWARTOŚCIĄ NAWIGATORA PRZED POBRANIEM:

>>PRZEJRZYJ MATERIAŁ<<

 

Materiał udostępniony przez: FoodFakty

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn