Postęp w analityce żywności

POSTĘP W ANALITYCE ŻYWNOŚCI
Badania sensoryczne, mikrobiologiczne i fizykochemiczne to oręż branży spożywczej nie tylko w obszarze bezpieczeństwa żywności, ale również jakości i ekonomiki produkcji. Każdy kto pracuje w branży więcej niż kilka lat, sam może stwierdzić jak duży postęp zachodzi każdego roku w tym obszarze.
Wszystkie te zmiany wymagają od operatorów ciągłego zgłębiania wiedzy i śledzenia nowinek.
Oddajemy Państwu FoodFakty NAWIGATOR - opracowanie, które wraz eFORUM FoodFakty - Postęp w Analityce Żywności wniesie do Państwa pracy nową wiedzę teoretyczną i praktyczną.
PODEJMOWANA TEMATYKA:
- Metoda LAMP jako innowacyjna technika w wykrywaniu patogenów w żywności i środowisku, doświadczenia i perspektywa laboratorium (Katarzyna Stępkowska, Intertek)
- Walcząc z zafałszowaniami żywności (Perlan Technologies Polska)
- Dlaczego badanie antybiotyków jest ważne? Praktyczne aspekty kontroli pozostałości substancji przeciwbakteryjnych w mleku (Magdalena Krzywiec, Prognosis Biotech S.A)
- Analysis of food contaminants using GCMS/MS Shimadzu GCMS-TQ8050 NX outperforms in analysis of EtO and 2-CE in sesame seeds (Waldemar Weber, Shimadzu Europa GmbH)
- Nie pozwól, aby Salmonella zjadła Twoje zyski - testuj z zaufaniem (Daniel Kraszewski, Bioing)
- Pomiar lepkości w kontroli jakości i wytwarzaniu produktów spożywczych (Kinga Klepacka, Bartosz Wierzbicki, IKA Poland)
- Wyzwania XXI wieku w analizie próbek - automatyczne metody oznaczania zawartości białka całkowitego w próbkach spożywczych – porównanie metody DUMASA oraz KIEJDAHALA (Remigiusz Czapski, LECO Polska)
- Oznaczanie mikotoksyn – wyzwania stawiane firmom na każdym etapie produkcji (Maria Chaczyńska, NOACK Polen)
- Kontrola barwy żywności - od surowca do produktu końcowego (Andrzej Wojtkowski, Konica Minolta Sensing Europe)
- Przygotowanie zakładowego zespołu oceniających do oceny parametrów fizycznych produktów (Aleksandra Koperska, Intertek)
- Postęp w analityce żywności – doniesienia ze świata nauki (FoodFakty)
FOODFAKTY NAWIGATOR DOSTĘPNY JEST DO POBRANIA ZA DARMO DZIĘKI PARTNEROM WSPIERAJĄCYM ORAZ PARTNEROM MERYTORYCZNYM TEGO WYDANIA oraz eFORUM:
Firmy zainteresowane współpracą z nami przy tworzeniu FoodFakty NAWIGATORA zapraszamy serdecznie do kontaktu: foodfakty@foodfakty.pl
SearchConsole_Nav
Materiał udostępniony przez: FoodFakty
Materiał opublikowany dnia: 02.03.2023
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto