Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

eFORUM Monitoring środowiskowy i postęp w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności. Dzień 1

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Szanowni Państwo,

w Polsce brakuje oficjalnych przewodników i zaleceń dotyczących metod stosowania monitoringu środowiskowego jako narzędzia do zarządzania bezpieczeństwem żywności. Mimo niezwykłej efektywności, to podejście nie jest zawsze stosowane, a na pewno jego możliwości są nie w pełni wykorzystane.  

Dlatego uznaliśmy za w pełni zasadne przygotować dla Państwa kolejne wydarzenie merytoryczne i zaprosić kolejnych ekspertów w tej dziedzinie. 

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z programem i uczestnictwa.

Zapraszamy do rejestracji na eFORUM stanowiące ogromną porcję wiedzy, która mamy nadzieję przyczyni się do zmniejszenia ryzyka występowania zanieczyszczeń mikrobiologicznych oraz innych zanieczyszczeń krzyżowych, w tym alergennych.

 

ZAPRASZAMY RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA WEBINARIUM PARTNERA STRATEGICZNEGO

Monitoring środowiskowy – rozwiązania IDEXX: testy diagnostyczne i system detekcji mikrobiologicznej TECTA

Wydarzenie skierowane do

Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha a szczególnie w przetwórstwie, mają bezpośredni lub pośredni wpływ na bezpieczeństwo żywności.

Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru:

  • zarządzania obszarem bezpieczeństwa żywnosci
  • produkcji i technologii
  • zarządzania jakością
  • marketingu i komunikacji
  • zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów

PARTNERZY i ZAPROSZENI EKSPERCI 


 

 

Program

PROGRAM 

POWITANIE i WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00

Definicja i źródła wiedzy o monitoringu środowiskowym

Janusz Olejnik, FoodFakty

11:05

Blok I - Główne zagrożenia objęte monitoringiem

Salmonella

Salmonella w monitoringu środowiskowym - przegląd i porównanie dostępnych metod badawczych

dr Justyna Korycka-Korwek, Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Uniwersytetu Zielonogórskiego 

11:15

Program mikrobiologicznego monitoringu środowiska na przykładzie produkcji czekolady

Tomasz Seliwiorstow, Barry Callebaut

11:30

Oznaczanie Salmonella w problematycznych matrycach żywnościowych - wady i zalety szybkich metod molekularnych

dr Izabela Michalczyk, NEOGEN | 3M Food Safety

 11:45

Alergeny

Badania analityczne ELISA jako kluczowy etap w procesie zarządzania alergenami w zakładach produkcyjnych

Grzegorz Niezbecki, ProGnosis Biotech

12:00

Woda

Szybka identyfikacja mikroorganizmów z wykorzystaniem testów diagnostycznych IDEXX jak alternatywa dla standardowych metod opartych na filtracji membranowej - możliwości, oczekiwania, wyzwania

Dagmara Dziedzina, IDEXX Laboratories

dr Dominika Gratkowska-Żmuda, Kierownik naukowy i Główny Specjalista ds. Jakości IWONICZANKA Sp. z o.o.

12:15 

Biofilmy, bioaerozole i inne zagrożenia biologiczne w branży mięsnej

dr n. tech. Anna Ławniczek-Wałczyk, Centralny Instytut Ochrony Pracy - PIB

12:35

Sesja Q&A

12:55

 

Broszura z programem eFORUM Moninitoring środowiskowy

POBIERZ

Zapisz się także na Dzień 2 eFORUM

 

 

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.