eFORUM Monitoring środowiskowy i postęp w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności. Dzień 2
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Szanowni Państwo,
w Polsce brakuje oficjalnych przewodników i zaleceń dotyczących metod stosowania monitoringu środowiskowego jako narzędzia do zarządzania bezpieczeństwem żywności. Mimo niezwykłej efektywności, to podejście nie jest zawsze stosowane, a na pewno jego możliwości są nie w pełni wykorzystane.
Dlatego uznaliśmy za w pełni zasadne przygotować dla Państwa kolejne wydarzenie merytoryczne i zaprosić kolejnych ekspertów w tej dziedzinie.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z programem i uczestnictwa.
Zapraszamy do rejestracji na eFORUM stanowiące ogromną porcję wiedzy, która mamy nadzieję przyczyni się do zmniejszenia ryzyka występowania zanieczyszczeń mikrobiologicznych oraz innych zanieczyszczeń krzyżowych, w tym alergennych.
ZAPRASZAMY RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA WEBINARIUM PARTNERA STRATEGICZNEGO
Monitoring środowiskowy – rozwiązania IDEXX: testy diagnostyczne i system detekcji mikrobiologicznej TECTA
Wydarzenie skierowane do
Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha a szczególnie w przetwórstwie, mają bezpośredni lub pośredni wpływ na bezpieczeństwo żywności.
Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru:
- zarządzania obszarem bezpieczeństwa żywnosci
- produkcji i technologii
- zarządzania jakością
- marketingu i komunikacji
- zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów
PARTNERZY i ZAPROSZENI EKSPERCI
Program
POWITANIE i WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00 |
|
Monitoring powietrza - czy to takie proste? dr hab. inż. Wioletta Przystaś, prof. PŚ, Politechnika Śląska |
11:10 |
Niewykorzystywane szanse i pułapki monitoringu środowiskowego, spojrzenie praktyka Remigiusz Pomykała, ekspert |
11:25 |
Blok I - Główne zagrożenia objęte monitoringiem |
|
Listeria |
|
Główne źródła występowania Listeria monocytogenes w świetle najnowszych doniesień Barbara Krupska, Intertek |
11:40 |
Prognozowanie ryzyka - nowoczesne metody badań i wnioskowania Krzysztof Knop, BioMerieux |
11:55 |
Blok II - Infrastruktura i zakażenia krzyżowe |
|
Posadzka czysta mikrobiologicznie w zakładzie przetwórstwa spożywczego Piotr Jakóbczak, Flowcrete |
12:10 |
System detekcji mikrobiologicznej TECTA: uniwersalna, szybka, zautomatyzowana i zatwierdzona analiza mikrobiologiczna Dagmara Dziedzina, IDEXX Laboratories Patrick Wolfe, TECTA / IDEXX |
12:25 |
Patogeny czy organizmy wskaźnikowe - co badać i jak interpretować wyniki dr hab. inż. Agnieszka Nowak, prof. PŁ, Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii |
12:40 |
Sesja Q&A |
13:00 |
Broszura z programem eFORUM Moninitoring środowiskowy
Zapisz się także na Dzień 1 eFORUM
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera