Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM Monitoring środowiskowy i postęp w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności. Dzień 2

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Szanowni Państwo,

w Polsce brakuje oficjalnych przewodników i zaleceń dotyczących metod stosowania monitoringu środowiskowego jako narzędzia do zarządzania bezpieczeństwem żywności. Mimo niezwykłej efektywności, to podejście nie jest zawsze stosowane, a na pewno jego możliwości są nie w pełni wykorzystane.  

Dlatego uznaliśmy za w pełni zasadne przygotować dla Państwa kolejne wydarzenie merytoryczne i zaprosić kolejnych ekspertów w tej dziedzinie. 

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z programem i uczestnictwa.

Zapraszamy do rejestracji na eFORUM stanowiące ogromną porcję wiedzy, która mamy nadzieję przyczyni się do zmniejszenia ryzyka występowania zanieczyszczeń mikrobiologicznych oraz innych zanieczyszczeń krzyżowych, w tym alergennych.

 

ZAPRASZAMY RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA WEBINARIUM PARTNERA STRATEGICZNEGO

Monitoring środowiskowy – rozwiązania IDEXX: testy diagnostyczne i system detekcji mikrobiologicznej TECTA

Wydarzenie skierowane do

Do wszystkich, którzy na każdym etapie łańcucha a szczególnie w przetwórstwie, mają bezpośredni lub pośredni wpływ na bezpieczeństwo żywności.

Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru:

  • zarządzania obszarem bezpieczeństwa żywnosci
  • produkcji i technologii
  • zarządzania jakością
  • marketingu i komunikacji
  • zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów

PARTNERZY i ZAPROSZENI EKSPERCI


 

Program

POWITANIE i WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00

Monitoring powietrza - czy to takie proste?

dr hab. inż. Wioletta Przystaś, prof. PŚ, Politechnika Śląska

11:10

Niewykorzystywane szanse i pułapki monitoringu środowiskowego, spojrzenie praktyka

Remigiusz Pomykała, ekspert

11:25

Blok I - Główne zagrożenia objęte monitoringiem

Listeria

Główne źródła występowania Listeria monocytogenes w świetle najnowszych doniesień

Barbara Krupska, Intertek 

11:40

Prognozowanie ryzyka - nowoczesne metody badań i wnioskowania

Krzysztof Knop, BioMerieux

11:55

Blok II - Infrastruktura i zakażenia krzyżowe

Posadzka czysta mikrobiologicznie w zakładzie przetwórstwa spożywczego

Piotr Jakóbczak, Flowcrete

12:10

System detekcji mikrobiologicznej TECTA: uniwersalna, szybka, zautomatyzowana i zatwierdzona analiza mikrobiologiczna

Dagmara Dziedzina, IDEXX Laboratories

Patrick Wolfe, TECTA / IDEXX

12:25 

Patogeny czy organizmy wskaźnikowe - co badać i jak interpretować wyniki

dr hab. inż. Agnieszka Nowak, prof. PŁ, Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii

12:40

Sesja Q&A

13:00

 

Broszura z programem eFORUM Moninitoring środowiskowy

POBIERZ

Zapisz się także na Dzień 1 eFORUM

 

 

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn