61 DSZ - Wymagania systemu HACCP wg Codex Alimentarius. Szkolenie doskonalące dla zespołu HACCP.
Data: 24.04.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Szkolenie ma na celu przedstawienie wymagań i kierunków ewaluacji systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
wg Codex Alimentarius CXC 1-1969 rev. 2022 (wydanie 2023) oraz uregulowań normy ISO 22000:2018.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do:
• Osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności;
• Pełnomocników HACCP, pracowników i kierowników działów zarządzania lub kontroli jakości,
• Pracowników odpowiedzialnych za nadzór i weryfikację systemu HACCP oraz ISO 22000.
Program
1. Aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności w Polsce i UE.
2. Wymagania Codex Alimentarius CXC 1-1969 rev. 2022:
• Zasady ogólne, definicje,
• Obiekt: lokalizacja i konstrukcja, urządzenia, wyposażenie,
• Szkolenia i kompetencje,
• Utrzymanie zakładu, czyszczenie i dezynfekcja oraz zwalczanie szkodników,
• Higiena osobista,
• Kontrola działania, w tym :
Zanieczyszczenia żywności,
Procedury wycofania z rynku.
• Informacja o produkcie i świadomość konsumenta,
• Transport.
3. Zasady systemu HACCP :
• 7 zasad/ 12 etapów wdrażania systemu HACCP
4. Norma ISO 22000:2018 – zmiany w normie:
• Kontekst organizacji,
• Przywództwo,
• Planowanie,
• Wsparcie,
• Działanie,
• Ocena wyników systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ,
• Doskonalenie.
5. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=12497&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_DSZ&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/01/Program-61-DSZ-Wymagania-systemu-HACCP-wg-CA_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły