Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Przemysł spożywczy i paszowy analizuje szereg analitów na potrzeby rozwoju produktów, badań, kontroli jakości i do celów regulacyjnych. Istnieje szereg oficjalnych metod, zwanych analizą odwoławczą, zapewniających zgodność i utrzymanie wysokich standardów.
Ten przewodnik zawiera szereg przykładów przeprowadzania analizy białka i tłuszczu dla różnych rodzajów żywności, a wszystko to zgodnie z metodami referencyjnymi, które są zgodne z prawnie przyjętymi normami.
Wyniki uzyskane z analizy metodami referencyjnymi można wykorzystać do kalibracji sprzętu NIR w celu szybkiego tworzenia kolejnych analiz.
Materiał udostępniony przez: BÜCHI Labortechnik AG
Materiał opublikowany dnia: 30.05.2023
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto