Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Analizy w przetwórstwie spożywczym Poradnik Mistrza Analiz - Monitorowanie procesu

Analizy w przetwórstwie spożywczym Poradnik Mistrza Analiz - Monitorowanie procesu

Analiza surowców, półproduktów i gotowych produktów żywnościowych, napojów oraz produktów paszowych jest gwarantem spełnienia warunków specyfikacji oraz dobrej jakości gotowych produktów.

Zgodność produktu z parametrami zawartymi w wewnętrznej specyfikacji producenta jest dodatkowo wymogiem prawnym i jej nie dotrzymanie może być uznane jako zafałszowanie produktu.

Zyskowność produkcji. Kontrola kluczowych parametrów bezpośrednio na linii produkcyjnej jest jednym z najbardziej wpływających elementów na optymalizację procesu i zwiększanie zyskowności produkcji.

Monitoring on-line. Procesy kontrolne i analityczne coraz częściej mają miejsce bezpośrednio na linii produkcyjnej i wymagają szybkich i skutecznych procedur testowych. Producenci poszukują technik analitycznych pozwalających jednocześnie badać jak najwięcej parametrów takich jak: wilgotność, zawartość tłuszczu, białka, popiołu, cukru, laktozy, skrobi oraz włókien.

W przewodniku znajdą Państwo informacje nt.:

- Dobrych praktyk monitorowania procesu

- Zasady monitorowania produkcji w czasie rzeczywistym

- Zasad wyboru właściwego urządzenia do monitorowania procesu

- Opłacalność wybranych technik analitycznych 

- Ciągłego monitorowanie procesu i monitorowania partii

Pobierz bezpłatny przewodnik i sprawdź jak usprawnić kontrolę procesu produkcji. 

Zobacz też:

Część 1. Analizy w przetwórstwie spożywczym. Poradnik Mistrza Analiz - Inspekcja towarów przychodzących

Część 3. Analizy w przetwórstwie spożywczym. Poradnik Mistrza Analiz - Kontrola gotowych wyrobów

Słowa kluczowe: analiza żywności, składniki żywności, produkcja żywności

Materiał udostępniony przez: BÜCHI Labortechnik AG

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn