Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zrównoważone źródła białka roślinnego są coraz częściej poszukiwane przez konsumentów. Produkty, potocznie nazywane wegańskimi, można znaleźć na liście zakupów osób będących na tradycyjnej diecie. Żywność pochodzenia roślinnego, stanowiąca doskonałą alternatywę dla produktów mięsnych, musi spełniać te same przepisy dotyczące bezpieczeństwa i wartości etykietowych, jak wszystkie inne rodzaje żywności.
Z opracowania dowiesz się:
• Jakich informacje dostarcza procedura oznaczania tłuszczu wg metody Weibull-Stold
• Jaka jest różnica w wynikach dla tłuszczu całkowitego i wolnego
• Jak zautomatyzować proces oznaczania białka metodą Kjeldahl’a
• Jaką aparaturą oznaczać wartości odżywcze w produktach alternatywnych do mięsa
Materiał udostępniony przez: BÜCHI Labortechnik AG
Materiał opublikowany dnia: 20.01.2021
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto