Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Żywność pochodzenia roślinnego - Oznaczanie tłuszczu i białka zgodne z normami

Żywność pochodzenia roślinnego - Oznaczanie tłuszczu i białka zgodne z normami

Zrównoważone źródła białka roślinnego są coraz częściej poszukiwane przez konsumentów. Produkty, potocznie nazywane wegańskimi, można znaleźć na liście zakupów osób będących na tradycyjnej diecie. Żywność pochodzenia roślinnego, stanowiąca doskonałą alternatywę dla produktów mięsnych, musi spełniać te same przepisy dotyczące bezpieczeństwa i wartości etykietowych, jak wszystkie inne rodzaje żywności.

Z opracowania dowiesz się:

• Jakich informacje dostarcza procedura oznaczania tłuszczu wg metody Weibull-Stold
• Jaka jest różnica w wynikach dla tłuszczu całkowitego i wolnego
• Jak zautomatyzować proces oznaczania białka metodą Kjeldahl’a
• Jaką aparaturą oznaczać wartości odżywcze w produktach alternatywnych do mięsa

Materiał udostępniony przez: BÜCHI Labortechnik AG

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn