Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Pobierz bezpłatny Przewodnik Analiz Spożywczych:
Nie tylko Ty zmagasz się z codziennymi wyzwaniami takimi jak wysoka jakość, zwiększona wydajność, normy bezpieczeństwa. To również wyzwaniami Maxa, naszego Mistrza Produkcji.
W sumie ponad 80 stron wiedzy dla Ciebie, od nas. Na pewno coś Cię zainteresuje, sprawdź!
Spis treści:
Łańcuch procesu produkcji żywności
Przegląd kontroli przychodzących produktów
Czas
Osiąganie wiarygodnych wyników inspekcji przychodzących towarów
Jak spełnić wymagania inspekcji
Proces kontroli przychodzących towarów
Wybrane metody kontroli przychodzących towarów
Czemu technika NIR jest szybka?
Kalibracja jest niezbędna
Zapewnienie jakości wyników
Rutynowa analiza NIR
Urządzenia dostosowane do potrzeb
Metody referencyjne i ich zastosowanie
Oznaczanie białka 9 Urządzenia do Kjeldahl’a
Ekstrakcja
Nowoczesne urządzenia do ekstrakcji
Wybrane aplikacje
Analizy NIR
Analizy Kjeldahl’a
Ekstrakcja
Podusmowanie
Urządzenia
Eksperyment
Ekstrakcja tłuszczu
Wnioski
Zobacz też:
Część 2. Analizy w przetwórstwie spożywczym. Poradnik Mistrza Analiz - Monitorowanie procesu
Część 3. Analizy w przetwórstwie spożywczym. Poradnik Mistrza Analiz - Kontrola gotowych wyrobów
Materiał udostępniony przez: BÜCHI Labortechnik AG
Materiał opublikowany dnia: 17.12.2019
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto