Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Analizy w przetwórstwie spożywczym Poradnik Mistrza Analiz - Inspekcja Towarów Przychodzących

Analizy w przetwórstwie spożywczym Poradnik Mistrza Analiz - Inspekcja Towarów Przychodzących

Pobierz bezpłatny Przewodnik Analiz Spożywczych:

  • oszczędzaj czas i pieniądze do kontroli produkcji,
  • poszerz wiedzę z zakresu monitorowania procesów,
  • znajdź parametry specyficzne, dla Twojej branży i zmierz je.

Nie tylko Ty zmagasz się z codziennymi wyzwaniami takimi jak wysoka jakość, zwiększona wydajność, normy bezpieczeństwa. To również wyzwaniami Maxa, naszego Mistrza Produkcji.

  • Przyspieszyć kontrolę przychodzących towarów
  • Pokonaj wysokie koszty produkcji
  • Zyskaj więcej cennego czasu 

W sumie ponad 80 stron wiedzy dla Ciebie, od nas. Na pewno coś Cię zainteresuje, sprawdź!

Spis treści:

Łańcuch procesu produkcji żywności

Przegląd kontroli przychodzących produktów
Czas
Osiąganie wiarygodnych wyników inspekcji przychodzących towarów
Jak spełnić wymagania inspekcji
Proces kontroli przychodzących towarów
Wybrane metody kontroli przychodzących towarów

Czemu technika NIR jest szybka?

Kalibracja jest niezbędna
Zapewnienie jakości wyników
Rutynowa analiza NIR
Urządzenia dostosowane do potrzeb

Metody referencyjne i ich zastosowanie

Oznaczanie białka 9 Urządzenia do Kjeldahl’a
Ekstrakcja
Nowoczesne urządzenia do ekstrakcji

Wybrane aplikacje

Analizy NIR
Analizy Kjeldahl’a
Ekstrakcja
Podusmowanie
Urządzenia
Eksperyment
Ekstrakcja tłuszczu

Wnioski

Zobacz też:

Część 2. Analizy w przetwórstwie spożywczym. Poradnik Mistrza Analiz - Monitorowanie procesu

Część 3. Analizy w przetwórstwie spożywczym. Poradnik Mistrza Analiz - Kontrola gotowych wyrobów

Materiał udostępniony przez: BÜCHI Labortechnik AG

Materiał opublikowany dnia: 17.12.2019

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.