Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Analizy w przetwórstwie spożywczym Poradnik Mistrza Analiz - Monitorowanie procesu

Analizy w przetwórstwie spożywczym Poradnik Mistrza Analiz - Monitorowanie procesu

Analiza surowców, półproduktów i gotowych produktów żywnościowych, napojów oraz produktów paszowych jest gwarantem spełnienia warunków specyfikacji oraz dobrej jakości gotowych produktów.

Zgodność produktu z parametrami zawartymi w wewnętrznej specyfikacji producenta jest dodatkowo wymogiem prawnym i jej nie dotrzymanie może być uznane jako zafałszowanie produktu.

Zyskowność produkcji. Kontrola kluczowych parametrów bezpośrednio na linii produkcyjnej jest jednym z najbardziej wpływających elementów na optymalizację procesu i zwiększanie zyskowności produkcji.

Monitoring on-line. Procesy kontrolne i analityczne coraz częściej mają miejsce bezpośrednio na linii produkcyjnej i wymagają szybkich i skutecznych procedur testowych. Producenci poszukują technik analitycznych pozwalających jednocześnie badać jak najwięcej parametrów takich jak: wilgotność, zawartość tłuszczu, białka, popiołu, cukru, laktozy, skrobi oraz włókien.

W przewodniku znajdą Państwo informacje nt.:

- Dobrych praktyk monitorowania procesu

- Zasady monitorowania produkcji w czasie rzeczywistym

- Zasad wyboru właściwego urządzenia do monitorowania procesu

- Opłacalność wybranych technik analitycznych 

- Ciągłego monitorowanie procesu i monitorowania partii

Pobierz bezpłatny przewodnik i sprawdź jak usprawnić kontrolę procesu produkcji. 

Zobacz też:

Część 1. Analizy w przetwórstwie spożywczym. Poradnik Mistrza Analiz - Inspekcja towarów przychodzących

Część 3. Analizy w przetwórstwie spożywczym. Poradnik Mistrza Analiz - Kontrola gotowych wyrobów

Słowa kluczowe: analiza żywności, składniki żywności, produkcja żywności

Materiał udostępniony przez: BÜCHI Labortechnik AG

Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.