Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

Analizy w przetwórstwie spożywczym Poradnik Mistrza Analiz - Kontrola gotowych wyrobów

Analizy w przetwórstwie spożywczym Poradnik Mistrza Analiz - Kontrola gotowych wyrobów

Podczas, gdy analizy składników i produktów pośrednich utrzymują i osiągają wymagany poziom jakości produktu, kontrola jakości (QC) na końcu łańcucha produkcyjnego zapewnia spełnienie wszelkich deklaracji żywieniowych. Ogólnie przyjęte i znormalizowane metody, np. z AOAC, ISO i innych organów regulacyjnych, stosowane są do analiz. Ponadto, informacje o wartościach odżywczych i składzie produktu muszą być weryfikowane przez testy QC celem spełnienia wymagań prawnych.

Część 3 Przewodnika Analiz w Przetwórstwie Spożywczym koncentruje się na rozwiązaniach do kontroli gotowych towarów. Seria trzech przewodników stanowi krótkie kompendium wiedzy o nowoczesnych metodach analizy żywności i napojów oraz obejmuje zastosowanie urządzeń BÜCHI w trzech konkretnych punktach łańcucha procesowego: kontrola przychodzących towarów, kontrola w trakcie procesu oraz kontrola gotowych wyrobów jako część kontroli jakości.

Spis Treści: 

- Łańcuch procesu produkcji żywności
- Zarządzanie jakością
- Przepisy prawne
- Etykietowanie
- Dokumentacja wynikowa
- Przygotowanie próbki
- Analiza bezpośrednia białka
- Rozwiązywanie problemów w metodzie Kjeldahl`a
- Analiza bezpośrednia tłuszczu
- Najczęściej zadawane pytania odnośnie oznaczania tłuszczu
- Rozwiązywanie problemów podczas oznaczania tłuszczu
- Zanieczyszczenia i pozostałości
- Analiza NIR
- Zastosowania i wybrane branże
- Wybrane branże spożywcze

Zobacz też:

Część 2. Analizy w przetwórstwie spożywczym. Poradnik Mistrza Analiz - Monitorowanie procesu

Słowa kluczowe: analiza żywności, składniki żywności, kontrola żywności

Materiał udostępniony przez: BÜCHI Labortechnik AG

Wypełnij formularz w celu pobrania opracowania

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn