
Syntezy Miesiąca Strefy Managera - czerwiec 2025
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Z przyjemnością informujemy, że od 2025 r. ruszyliśmy z nową formułą Syntez Strefy Managera, tak aby jeszcze lepiej odpowiadały na potrzeby branży spożywczej i wymagania w zakresie bezpieczeństwa żywności.
W ramach analiz produktów niebezpiecznych zamiast ogólnego spojrzenia z perspektywy każdego miesiąca, które jest szczegółowo opisane w comiesięcznych raportach Strefy Managera, proponujemy nowy format.
Na podstawie danych RASFF uzupełnionych o inne źródła skupimy się w każdym miesiącu na innej kategorii ryzyka i omówimy ją z szerszej perspektywy czasu. W czerwcu szczegółowo omówione zostaną zgłoszenia za okres 12 miesięcy związane z mikroplastikiem i materiałami do kontaktu z żywnością, a comiesięczny przegląd zmian w przepisach prawa, syntetyczne podsumowanie zgłoszeń RASFF oraz przegląd trendów zafałszowań obejmą maj 2025 r.
Ponadto w nowej formule część przeglądu zmian w przepisach prawa zostanie uzupełniona o przegląd wybranych projektów nowych aktów. Zapraszamy do zapisów.
Wydarzenie skierowane do
Kadra managerska i specjaliści branży spożywczej podejmujący decyzje w obszarze jakości, bezpieczeństwa, technologii, innowacji, działań handlowych lub marketingowych w firmach.
Program
Syntezy Miesiąca Strefy Managera – 24.06.2025
PROGRAM | |
SYNTEZY MIESIĄCA | |
Wstęp Magdalena Wolska, FoodFakty |
11:00 |
Zmiany w prawie żywnościowym, opakowaniowym, dot. suplementów diety, katalog Novel Food, przegląd wybranych projektów nowych aktów Magdalena Wolska, FoodFakty |
11:05 |
Analizy ryzyka zagrożeń zdrowotnych - przegląd zgłoszeń RASFF, analizy ryzyka EFSA; Magdalena Hryńko, FoodFakty |
11:35 |
Analizy ryzyka zafałszowań żywności, trendy na podstawie Probase360 Michał Snopkiewicz, FoodFakty | 12:00 |
Wykorzystanie narzędzi i możliwości Strefy Managera w pracy managerów branży spożywczej Michał Snopkiewicz, Magdalena Wolska FoodFakty | 12:15 |
Warunki uczestnictwa
Warsztaty managerskie są wydarzeniem zamkniętym i stanowią element pakietu Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera jest elementem szerszego projektu Food Safety Culture PL i dostępna jest wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera