Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Warszawski zaprasza na XXVII Sesję Naukową Sekcji Młodej Kadry Naukowej „Rozwój Nauk o Zywności. Zrównoważona przyszłość" oraz Xth International Session of Young Scientific Staff „Food Science Development. Sustainable Future" w Warszawie, 11-12 maja 2023 roku
Współorganizatorzy: Instytut Nauk o Żywności SGGW i Sekcja Młodej Kadry Naukowej PTTŻ pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
Tematyka:
- Modyfikacje technologiczne i procesowe,
- Trendy żywieniowe,
- Bioaktywne składniki żywności,
- Analiza i chemia żywności,
- Bezpieczeństwo żywności i konsumentów w świetle zrównoważonego rozwoju,
- Innowacje w produkcji opakowań,
- Biotechnologia i mikrobiologia żywności,
- Ekologiczne rozwiązania na rynku żywieniowym.
Konferencja będzie składała się z sekcji polskojęzycznych oraz anglojęzycznych. Istnieje możliwość prezentacji maksymalnie dwóch doniesień naukowych w formie referatu i/Iub posteru. W trakcie konferencji przewidziane są referaty plenarne zagranicznych oraz polskich gości oraz bezpłatne warsztaty naukowe. Streszczenia wystąpień zostaną opublikowane w książeczce streszczeń. Na podstawie wygłoszonych doniesień, Komitet Naukowy wyłoni prace, które będą mogły zostać opublikowane (po pozytywnej recenzji) w uznanych czasopismach naukowych.
Więcej szczegółów na stronie internetowej: www.smkn2023.pl
Komitet Organizacyjny:
Przewodnicząca: Dr inż. Agata Fabiszewska
Sekretarz: Dr inż. Magdalena Dadan
Skarbnik: Dr inż. Katarzyna Pobiega
Przewodnicząca Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ: Dr inż. Monika Przeor
Członkowie:
Komitet naukowy:
Miejsce:
Konferencja odbędzie się na terenie Kampusu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Nowoursynowska 159c 02-776 Warszawa
e-mail: smkn2023@sggw.edu.pl; strona internetowa: http://www.smkn2023.pl
Terminy:
15.02.2023 - zgłoszenie uczestnictwa - poprzez formularz dostępny na stronie: https://forms.gle/SFccV3JHFBiWkfpp6
10.03.2023 - nadsyłanie streszczeń
30.03.2023 - termin wniesienia opłaty konferencyjnej
Opłaty:
600 zł dla członków PTTŻ/650 zł dla pozostałych uczestników
Opłata obejmuje udział w obradach, warsztatach, materiały konferencyjne, koszty wyżywienia i imprez towarzyszących (nie obejmuje kosztu noclegów i kosztu druku publikacji)
WPŁATY PROSIMY KIEROWAĆ NA KONTO:
PEKAO SA 13 1240 1109 1111 0010 4061 9939
OW PTTŻ, Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa
W tytule wpłaty prosimy wpisać: SMKN oraz imię i nazwisko każdego uczestnika
Przeczytaj także
Na Wydziale Technologii Żywności SGGW w Warszawie trwa rekrutacja (do końca lutego 2023 r.) na studia podyplomowe rozpoczynające się w semestrze letnim 2022/2023. W ofercie przygotowano trzy rodzaje studiów.
Zespół naukowców z Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego pod kierunkiem prof. dr hab. Agnieszki Wierzbickiej opracował przełomową technologię produkcji wyrobów spożywczych o kontrolowanej alergenności. Badacze uzyskali ochronę patentową opracowanej przez siebie technologii. Wynalazek uzyskał najwyższą klasę nowości AAA.
Miło nam poinformować, że Polskie Towarzystwo Technologów Żywności rozpoczęło stałą współpracę z naszym portalem. Na łamach portalu foodfakty.pl od teraz cyklicznie prezentowane będą najnowsze doniesienia naukowo-badawcze...