PTTŻ zaprasza na XXVII Sesję Naukową Sekcji Młodej Kadry Naukowej „Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość" oraz Xth International Session of Young Scientific Staff „Food Science Development. Sustainable Future"
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Warszawski zaprasza na XXVII Sesję Naukową Sekcji Młodej Kadry Naukowej „Rozwój Nauk o Zywności. Zrównoważona przyszłość" oraz Xth International Session of Young Scientific Staff „Food Science Development. Sustainable Future" w Warszawie, 11-12 maja 2023 roku
Współorganizatorzy: Instytut Nauk o Żywności SGGW i Sekcja Młodej Kadry Naukowej PTTŻ pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
Tematyka:
- Modyfikacje technologiczne i procesowe,
- Trendy żywieniowe,
- Bioaktywne składniki żywności,
- Analiza i chemia żywności,
- Bezpieczeństwo żywności i konsumentów w świetle zrównoważonego rozwoju,
- Innowacje w produkcji opakowań,
- Biotechnologia i mikrobiologia żywności,
- Ekologiczne rozwiązania na rynku żywieniowym.
Konferencja będzie składała się z sekcji polskojęzycznych oraz anglojęzycznych. Istnieje możliwość prezentacji maksymalnie dwóch doniesień naukowych w formie referatu i/Iub posteru. W trakcie konferencji przewidziane są referaty plenarne zagranicznych oraz polskich gości oraz bezpłatne warsztaty naukowe. Streszczenia wystąpień zostaną opublikowane w książeczce streszczeń. Na podstawie wygłoszonych doniesień, Komitet Naukowy wyłoni prace, które będą mogły zostać opublikowane (po pozytywnej recenzji) w uznanych czasopismach naukowych.
Więcej szczegółów na stronie internetowej: www.smkn2023.pl
Komitet Organizacyjny:
Przewodnicząca: Dr inż. Agata Fabiszewska
Sekretarz: Dr inż. Magdalena Dadan
Skarbnik: Dr inż. Katarzyna Pobiega
Przewodnicząca Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ: Dr inż. Monika Przeor
Członkowie:
- Dr inż. Aleksandra Jedlińska
- Dr inż. Anna Kot
- Dr inż. Bartłomiej Zieniuk
- Mgr inż. Adonis Hilal
- Mgr inż. Anna Ignaczak
- Mgr inż. Karina Jasińska
- Mgr inż. Magdalena Karwacka
- Mgr inż. Iga Piasecka
- Mgr inż. Iwona Szymańska
- Mgr inż. Katarzyna Wierzchowska
Komitet naukowy:
- dr hab. Ewa Domian (SGGW Warszawa)
- dr hab. Dorota Witrowa- Rajchert (SGGW Warszawa)
- dr hab. Lesław Juszczak (UR Kraków)
- dr hab. Agnieszka Kita (UPWr Wrocław)
- dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska (SGGW Warszawa)
- dr hab. Małgorzata Nogala-Kałucka (UP Poznań)
- dr hab. Joanna Stadnik (UP Lublin)
- dr hab. Tadeusz Sikora (UE Kraków)
- dr hab. Dorota Witrowa- Rajchert (SGGW Warszawa)
- Dr hab. Małgorzata Dżugan, prof. UR (UR Rzeszów)
- Dr hab. Ewa Jakubczyk, prof. SGGW (SGGW Warszawa)
- Dr hab. Katarzyna Marciniak-Łukasiak, prof. SGGW (SGGW Warszawa)
- Dr hab. Agata Marzec, prof. SGGW (SGGW Warszawa)
- Dr hab. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, prof. UPP (UP Poznań)
- Dr hab. Dorota Pietrzak (SGGW Warszawa)
- Dr hab. Rafał Wołosiak (SGGW Warszawa)
Miejsce:
Konferencja odbędzie się na terenie Kampusu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Nowoursynowska 159c 02-776 Warszawa
e-mail: smkn2023@sggw.edu.pl; strona internetowa: http://www.smkn2023.pl
Terminy:
15.02.2023 - zgłoszenie uczestnictwa - poprzez formularz dostępny na stronie: https://forms.gle/SFccV3JHFBiWkfpp6
10.03.2023 - nadsyłanie streszczeń
30.03.2023 - termin wniesienia opłaty konferencyjnej
Opłaty:
600 zł dla członków PTTŻ/650 zł dla pozostałych uczestników
Opłata obejmuje udział w obradach, warsztatach, materiały konferencyjne, koszty wyżywienia i imprez towarzyszących (nie obejmuje kosztu noclegów i kosztu druku publikacji)
WPŁATY PROSIMY KIEROWAĆ NA KONTO:
PEKAO SA 13 1240 1109 1111 0010 4061 9939
OW PTTŻ, Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa
W tytule wpłaty prosimy wpisać: SMKN oraz imię i nazwisko każdego uczestnika
Przeczytaj także
-
20.01.2023
Studia podyplomowe na Wydziale Technologii Żywności SGGW
Na Wydziale Technologii Żywności SGGW w Warszawie trwa rekrutacja (do końca lutego 2023 r.) na studia podyplomowe rozpoczynające się w semestrze letnim 2022/2023. W ofercie przygotowano trzy rodzaje studiów.
-
25.03.2022
Zespół badaczy z SGGW opracował przełomową technologię produkcji wyrobów spożywczych o kontrolowanej alergenności
Zespół naukowców z Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego pod kierunkiem prof. dr hab. Agnieszki Wierzbickiej opracował przełomową technologię produkcji wyrobów spożywczych o kontrolowanej alergenności. Badacze uzyskali ochronę patentową opracowanej przez siebie technologii. Wynalazek uzyskał najwyższą klasę nowości AAA.
-
17.07.2017
FoodFakty & Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
Miło nam poinformować, że Polskie Towarzystwo Technologów Żywności rozpoczęło stałą współpracę z naszym portalem. Na łamach portalu foodfakty.pl od teraz cyklicznie prezentowane będą najnowsze doniesienia naukowo-badawcze...