Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

PTTŻ zaprasza na XXVII Sesję Naukową Sekcji Młodej Kadry Naukowej „Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość" oraz Xth International Session of Young Scientific Staff „Food Science Development. Sustainable Future"

Kategoria: Biznes

Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Warszawski zaprasza na XXVII Sesję Naukową Sekcji Młodej Kadry Naukowej „Rozwój Nauk o Zywności. Zrównoważona przyszłość" oraz Xth International Session of Young Scientific Staff „Food Science Development. Sustainable Future" w Warszawie, 11-12 maja 2023 roku

Współorganizatorzy: Instytut Nauk o Żywności SGGW i Sekcja Młodej Kadry Naukowej PTTŻ pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN

Tematyka:

- Modyfikacje technologiczne i procesowe,

- Trendy żywieniowe,

- Bioaktywne składniki żywności,

- Analiza i chemia żywności,

- Bezpieczeństwo żywności i konsumentów w świetle zrównoważonego rozwoju,

- Innowacje w produkcji opakowań,

- Biotechnologia i mikrobiologia żywności,

- Ekologiczne rozwiązania na rynku żywieniowym.

Konferencja będzie składała się z sekcji polskojęzycznych oraz anglojęzycznych. Istnieje możliwość prezentacji maksymalnie dwóch doniesień naukowych w formie referatu i/Iub posteru. W trakcie konferencji przewidziane są referaty plenarne zagranicznych oraz polskich gości oraz bezpłatne warsztaty naukowe. Streszczenia wystąpień zostaną opublikowane w książeczce streszczeń. Na podstawie wygłoszonych doniesień, Komitet Naukowy wyłoni prace, które będą mogły zostać opublikowane (po pozytywnej recenzji) w uznanych czasopismach naukowych.

Więcej szczegółów na stronie internetowej: www.smkn2023.pl

 

Komitet Organizacyjny:

Przewodnicząca: Dr inż. Agata Fabiszewska

Sekretarz: Dr inż. Magdalena Dadan

Skarbnik: Dr inż. Katarzyna Pobiega

Przewodnicząca Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ: Dr inż. Monika Przeor

Członkowie:

  • Dr inż. Aleksandra Jedlińska
  • Dr inż. Anna Kot
  • Dr inż. Bartłomiej Zieniuk
  • Mgr inż. Adonis Hilal
  • Mgr inż. Anna Ignaczak
  • Mgr inż. Karina Jasińska
  • Mgr inż. Magdalena Karwacka
  • Mgr inż. Iga Piasecka
  • Mgr inż. Iwona Szymańska
  • Mgr inż. Katarzyna Wierzchowska

Komitet naukowy:

  • dr hab. Ewa Domian (SGGW Warszawa)
  • dr hab. Dorota Witrowa- Rajchert (SGGW Warszawa)
  • dr hab. Lesław Juszczak (UR Kraków)
  • dr hab. Agnieszka Kita (UPWr Wrocław)
  • dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska (SGGW Warszawa)
  • dr hab. Małgorzata Nogala-Kałucka (UP Poznań)
  • dr hab. Joanna Stadnik (UP Lublin)
  • dr hab. Tadeusz Sikora (UE Kraków)
  • dr hab. Dorota Witrowa- Rajchert (SGGW Warszawa)
  • Dr hab. Małgorzata Dżugan, prof. UR (UR Rzeszów)
  • Dr hab. Ewa Jakubczyk, prof. SGGW (SGGW Warszawa)
  • Dr hab. Katarzyna Marciniak-Łukasiak, prof. SGGW (SGGW Warszawa)
  • Dr hab. Agata Marzec, prof. SGGW (SGGW Warszawa)
  • Dr hab. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, prof. UPP (UP Poznań)
  • Dr hab. Dorota Pietrzak (SGGW Warszawa)
  • Dr hab. Rafał Wołosiak (SGGW Warszawa)

 

Miejsce:

Konferencja odbędzie się na terenie Kampusu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Nowoursynowska 159c 02-776 Warszawa

e-mail: smkn2023@sggw.edu.pl; strona internetowa: http://www.smkn2023.pl

Terminy:

15.02.2023 - zgłoszenie uczestnictwa - poprzez formularz dostępny na stronie: https://forms.gle/SFccV3JHFBiWkfpp6

10.03.2023 - nadsyłanie streszczeń

30.03.2023 - termin wniesienia opłaty konferencyjnej

Opłaty:

600 zł dla członków PTTŻ/650 zł dla pozostałych uczestników

Opłata obejmuje udział w obradach, warsztatach, materiały konferencyjne, koszty wyżywienia i imprez towarzyszących (nie obejmuje kosztu noclegów i kosztu druku publikacji)

 

WPŁATY PROSIMY KIEROWAĆ NA KONTO:

PEKAO SA 13 1240 1109 1111 0010 4061 9939

OW PTTŻ, Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa

W tytule wpłaty prosimy wpisać: SMKN oraz imię i nazwisko każdego uczestnika

 

 

Wybierz obszar: Kongresy i Targi

Autor: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.