230 MIK - Metody badań mikrobiologicznych od klasyki po techniki molekularne. Dobór metody do matrycy żywnościowej i interpretacja wyników badań.
Data: 17.03.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z ogólnymi zasadami metodyki badań, metodami klasycznymi, metodami
alternatywnymi. Przedstawione zostaną także najczęściej popełniane błędy przy interpretacji wyników badań.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane dla osób związanych z przemysłem spożywczym: pracowników działów jakości, technologów
żywności, pracowników mikrobiologii.
Program
1. Metodyka badań mikrobiologicznych - ogólne zasady.
2. Rodzaj drobnoustrojów wykrywanych metodami klasycznymi.
3. Dobór metody mikrobiologicznej do matrycy żywnościowej.
4. Jak postępować z drobnoustrojami wymagającymi. Modyfikacja metod.
5. Metody alternatywne - zalety i wady.
6. Interpretacja wyników badań - najczęściej popełniane błędy.
7. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia
W przypadku dodatkowych pytań po szkoleniu prosimy o kontakt z naszym Trenerem, który odpowie na Państwa pytania
dotyczące tematyki szkolenia do 2 tygodniu po wydarzeniu. Po tym terminie konsultacje będą traktowane jako usługa płatna.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=17596&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_MIK&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2023/12/Program-230-MIK-Metody-badan-mikrobiologicznych-od-klasyki-po-techniki-molekularne_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły