Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Miło nam poinformować, że Polskie Towarzystwo Technologów Żywności - jednostka, której celem jest rozwijanie polskiej działalności naukowej, dydaktycznej i popularyzatorskiej w dziedzinie nauk o żywności i jej technologii oraz dziedzin pokrewnych rozpoczęło stałą współpracę z naszym portalem.
Na łamach portalu foodfakty.pl od teraz cyklicznie prezentowane będą najnowsze doniesienia naukowo-badawcze przygotowane przez polskich naukowców. Rozpoczynamy w tym tygodniu i piszemy m.in o Skórkach owocowych - smacznych i zdrowych przekąskach nie tylko dla alergików. Zachęcamy do lektury: http://foodfakty.pl/skorki-owocowe-smaczna-i-zdrowa-przekaska-nie-tylko-dla-alergikow
Przeczytaj także
WHO wymienia niskie spożycie warzyw i owoców, jako jeden z dziesięciu najważniejszych czynników ryzyka zagrażających zdrowiu. Zwiększenie spożycia owoców wymaga ich utrwalenia, jednym ze sposobów jest suszenie owoców...