Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Wytyczne stworzone zostały dla unijnych przedsiębiorstw produkujących, przetwarzających lub przechowujących produkty eksportowane do Chin. Nie są natomiast skierowane do inspekcji nadzorujących, które są odpowiedzialne za nadzór, weryfikację i zatwierdzenie zakładów w ramach swoich kompetencji za pośrednictwem dedykowanego konta w systemie CIFER/Singlewindow (które, znacząco się różnią od kont zakładów pod względem funkcji w systemie). Instrukcję obsługi systemu CIFER/Singlewindow dla inspekcji nadzorujących można pobrać bezpośrednio z systemu.
Spis treści
2.1. Kategorie wysokiego ryzyka: Rejestracja za pośrednictwem właściwej inspekcji nadzorującej
2.2. Kategorie niskiego ryzyka: Osoba fizyczna, samodzielna rejestracja
2.3. Wspólne aspekty i wskazówki
3.1. Ogólne zasady i normy dotyczące pakowania i etykietowania
3.2. Dodatkowe wymogi dla określonych kategorii produktów wysokiego ryzyka
Załącznik: Wykaz właściwych inspekcji nadzorujących w państwach członkowskich UE
Materiał udostępniony przez: EU SME Centre Business Advisor
Materiał opublikowany dnia: 21.01.2025