18 JB - Mycie i dezynfekcja maszyn i urządzeń w przemyśle spożywczym.
Data: 01.04.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Szkolenie ma na celu zapoznanie się z zagadnieniami i ogólnymi zasadami dotyczącymi mycia i dezynfekcji w zakładach
produkcyjnych przemysłu spożywczego, dobór metod i środków do określonych powierzchni i zanieczyszczeń. Przedstawione
zostaną także zagadnienia związane z dobrą praktyką higieniczną oraz ich rola w prawidłowym funkcjonowaniu zakładu.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do pracowników zainteresowanych zagadnieniami mycia i dezynfekcji w zakładach produkcyjnych,
hotelach, restauracjach, stołówkach, barach oraz sklepach.
Program
1. Wprowadzenie:
• Preparaty myjące i dezynfekcyjne,
• Właściwości preparatów myjących,
• Cechy dobrego środka myjącego,
• Składniki preparatów myjących,
• Właściwości preparatów dezynfekujących,
• Cechy dobrego środka dezynfekcyjnego.
2. Mycie:
• Cel mycia,
• Mycie - zasady ogólne,
• Etapy mycia,
• Mycie ręczne,
• Mycie mechaniczne,
• Mycie CIP (mycie w miejscu - Cleaning in Place),
• Mycie COP (mycie poza miejscem - Cleaning of Place).
3. Dezynfekcja:
• Dezynfekcja fizyczna,
• Dezynfekcja chemiczna,
• Monitorowanie procesów mycia i dezynfekcji,
• Weryfikacja mycia i dezynfekcji.
4. GHP a mycie i dezynfekcja.
5. Kontrola czystości fizycznej, chemicznej i biologicznej.
6. Zakładowy plan higieny.
7. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=12334&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_JB&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2021/12/Program-18-JB-Mycie-i-dezynfekcja-maszyn-i-urzadzen-w-przemysle-spozywczym_2025.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły