FoodFakty Summit Żywność Jutra - food4tomorrow - 5-6.11.2025 Łódź
Data: 05.11.2025 09:00 Dotyczy tematów: Wydarzenie stacjonarne
SZANOWNI PAŃSTWO,
Zapraszam
Janusz Olejnik
PATRONI FOODFAKTY SUMMIT 2025
        
        
        
        
        
              
              
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        PARTNERZY MERYTORYCZNI FOODFAKTY SUMMIT 2025 - LISTA CAŁY CZAS ROŚNIE
  
Prelegenci
Wydarzenie skierowane do
  
Program
  W pierwszym dniu wydarzenia zapraszamy uczestników na dwie ważne debaty:
          
          
          
          
          
          Zastępca Głównego Inspektora Sanitarnego
        Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
          Główny Lekarz Weterynarii
          Główny Inspektor Ochrony Roślin i Nasiennictwa
          CDM Packaging
          Nestlé Polska
          
          
          
          
          
          
          Zastępca Dyrektora ds. Naukowych, Profesor Instytutu Rozwoju Wsi i Rolnictwa PAN
        Główny Inspektorat Sanitarny, Polski Punkt Koordynacyjny EFSA
        
          Instytut Innowacji Przemysłu Mleczarskiego
          EIT Food
          Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
          
ŻYWNOŚĆ JUTRA - W POSZUKIWANIU NOWYCH WARTOŚCI
  "Żywność Jutra" to najbardziej rozbudowana programowo ścieżka wydarzenia — 7 sesji eksperckich i dedykowane debaty, które stanowią punkt odniesienia dla całego programu. Skupiamy się na przyszłości branży spożywczej, angażując wiodących przedstawicieli nauki, administracji i biznesu — zarówno dostawców, jak i producentów. Każda 90-minutowa sesja ekspercka to unikalna okazja, by zdobyć wiedzę, wysłuchać liderów branży i zadać im pytania w ramach sesji Q&A.
dr inż. Katarzyna Stoś, prof. NIZP PZH – PIB, NIZP PZH – PIB
              Dorota Łuszczek, VIMAX Flavours & Ingredients
              dr Agata Kruszec, Nestlé Polska
              prof. dr hab. inż. Krystian Marszałek, IBPRS - PIB
              Małgorzata Zaniewska, Avery Dennison
i Krzysztof Czaplicki, Fresh Inset
              
              
              
              
              
              
              
              
              
              dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska, Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego FoodLaw
              dr Agnieszka Piekara, UE we Wrocławiu
              prof. dr hab. inż. Małgorzata Krzywonos, UE we Wrocławiu
              Adrian Sikora, Flottweg
              dr hab. inż. Łukasz Łopusiewicz, prof. U Vizja, Uniwersytet w Greifswaldzie
              
              
              
              
              
              
              
              
              
              mec. Ewa Kuczyńska, GFP Legal
              Magdalena Wolska, FoodFakty
              Dominika Chróstowska, FPLegal
              mec. Ewelina Woike-Reguła, Sołtysiński Kawecki & Szlęzak
              mec. Małgorzata Kran, Adwokatka Kancelarii Prawnej Chałas i Wspólnicy
              Emilia Prochownik, Bahlsen
              
                
                
                
                
                
                
                
                Paweł Mirosz, Rymarz Zdort Maruta
              dr hab. inż. Anna Diowksz, prof. PŁ, ITFiM
              dr inż. Anna Mandecka, UP we Wrocławiu
              dr inż. Alan Gasiński, UP we Wrocławiu
              dr inż. Anna Kaliszewska-Suchodoła,
mgr inż. Katarzyna Olszewska
Instytut Innowacji Przemysłu Mleczarskiego
              
              Karolina Felczak-Konarska, PROCAM
              
              
              
              
              
              
              
              
              prof. dr hab. Marcin Kurek, SGGW w Warszawie
              Joanna Gajda-Wyrębek, NIZP PZH – PIB
              Joanna Olszak, IGI FOOD LAW
              mec. Magdalena Wawrzyniak, FPLegal
              Katarzyna Zgieb, Nestlé
              
              
              
              
              
              
              
              dr Izabela Tańska, IGI FOOD LAW
                dr hab. inż. Paulina Nowicka, prof. UPWr, UP we Wrocławiu
                dr Katarzyna Polanowska, UP w Poznaniu
dr hab. Gohar Khachatryan, prof. URK, UR w Krakowie
                mec. Magdalena Wawrzyniak, FPLegal
                dr hab. inż. Iwona Gientka, prof. SGGW, SGGW w Warszawie
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                dr Joanna Uchańska, KRSiO
              Iwona Kowalczyk-Andrzejewska, Foodie
              Grażyna Osęka, Foodie
              dr Patryk Kalinowski, Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego FoodLaw
              dr hab. inż. Edyta Kordialik-Bogacka, prof. PŁ, ITFiM
              
              
              
              
              
              
              
              
        dr Tomasz Jeliński, InLife - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
              dr Lidia Markiewicz, InLife - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
              prof. dr hab. Wiesław Wiczkowski, InLife - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
              dr Anna Ogrodowczyk, InLife - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
              Alicja Michałowska, Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego FoodLaw
              
        dr Julia Jarosławska-Miszkiewicz, InLife - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
              dr hab. Bartosz Fotschki, InLife - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
              dr hab. Adam Jurgoński, prof. Instytutu, InLife - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
              dr inż. Katarzyna Petka, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
              
Bezpieczeństwo żywności I NARZĘDZIA ZARZĄDZANIA KRYZYSEM
  Bezpieczeństwo żywności to obowiązkowy punkt FoodFaktów!
Wybieramy tematy, które naprawdę mają znaczenie dla branży.
Spotkasz tu najwięcej praktyków z firm produkcyjnych, usłyszysz ich historie i wskazówki, a także opinie naukowców i dostawców nowoczesnych technologii. Każda sesja trwa 90 minut i jest pełna praktycznych wniosków.
Agnieszka Wryk, IFS
              Monika Kropidłowska, TÜV SÜD Polska
              dr inż. Danuta Święs, Bahlsen
              Izabela Topolska, LipCo Foods
              Jolanta Goll, Aryzta
              dr inż. Anna Bugajewska, ekspert firmy bioMérieux
              
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                Barbara Bartecka, dr Agnieszka Rutkowska, Danone
              
              Dominik Lisiewski, DNV
              Magda Dowhań, Jedność
              Krzysztof Janiak, CDM Packaging
              Magdalena Pławska-Markowska, Animex Foods
              
                
                
                
                
                
                
Ewa Locman, Milarex
                Joanna Gredka, Animex Foods
                Wojciech Dubiński, Stockmeier Chemia
                Aleksandra Gehrmann-Bogdanowicz, J.S.Hamilton
                Kamila Kuik, ALS
                
                
                
                
                
                
                
                dr Justyna Korycka-Korwek, Centra Badawczo-Rozwojowe Uniwersytetu Zielonogórskiego
              dr inż. Anna Otlewska, ITFiM
              Agnieszka Nona-Mołdawa, bioMérieux
              dr inż. Konrad Gwoździński, Barry Callebaut
              Tomasz Pyjor, MOWI
              dr inż. Elżbieta Rosiak, ProgFood
                          
                
                
                
                
                
                
                
                Rafał Wróblewski, Nestlé Waters
              dr inż. Romualda Dolińska, Silliker Polska grupa Mérieux NutriSciences
              dr inż. Michał Antczak, Hana Group
              dr inż. Jarosław Kliks, Centra Badawczo - Rozwojowe Uniwersytetu Zielonogórskiego
              Beata Kamińska, LipCo Foods
              badań kontrolnych
dr hab. Anna Gajda, prof. PIWet, PIW - PIB w Puławach
              
                
                
                
                
                
                
                
                
                
JAKOŚĆ I METODY KONTROLI PARAMETRÓW KRYTYCZNYCH
  W 2025 roku stawiamy jeszcze większy nacisk na tematykę jakości.
Jak w praktyce definiować jakość, mierzyć ją i komunikować jej wartość? Ścieżka poświęcona jest nowym możliwościom i wyzwaniom branży, obejmując 90-minutowe sesje eksperckie oraz aspekty regulacji prawnych i inspekcyjnych.
dr. inż. hab. Anna Dankowska, prof. UE w Poznaniu
              Patrycja Niedbalska, FOSS
              dr Kamila Pruszkowska, Metrohm
              Mariusz Kolbuszewski, Donserv
              Natalia Szczudło, Bahlsen
              Szymon Jasiecki, Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
              
                
                
                
                
                
                
                
                
                
              Małgorzata Nadolska, RhineGene
              dr Agnieszka Serlikowska, NIK
              Agnieszka Wiśniewska, LipCo Foods
              Michał Snopkiewicz, FoodFakty
              
                
                
                
                
                
                
                mec. Paweł Borek, Borek Legal
              Piotr Sibilski, Panoptes
              dr Wiktor Lorenc, Metrohm
              prof. dr hab. Jolanta Tomaszewska-Gras, UP w Poznaniu
              dr inż. Barbara Groele, KUPS
              dr Izabela Michalczyk i dr Claudio Cornaggia, Neogen
              
              
                
                
                
                
                
                
                
                
                prof. dr hab. n. med. i n. o zdr. Hanna Mojska, NIZP PZH – PIB
              Karolina Marek, LPP Equipment
              Barbara Stawicka, Bunge
              dr hab. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, prof. UPP, UP w Poznaniu
              dr hab. inż. Zdzisław Domiszewski, prof. PK, Politechnika Koszalińska
              dr inż. Anna Kaliszewska-Suchodoła, IIPM
              
                
                
                
                
                
                
                
                dr Anna Wrzodak, Instytut Ogrodnictwa - PIB
              dr inż. Maciej Maciejewski, VIMAX Flavours & Ingredients
              dr inż. Agnieszka Nemś, SEASONED UP Wrocław
              dr inż. Paulina Mitrosz, SM „MLEKPOL” w Grajewie
              Robert Wieprzkowicz-Rzewuski, Laboratorium Smaku i Zapachu
              Tomasz Chyrchel, Generator Pomysłów
              
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                
W STRONĘ zRÓWNOWAŻONEJ PRODUKCJI ŻYWNOŚCI I OPAKOWAŃ
  Rzadko spotyka się tak intensywną dyskusję o kształcie polityki, jak wokół zagadnień związanych z ROP.
Ścieżka obejmuje również wyzwania związane z pakietem PPRW, SUP oraz innymi zobowiązaniami na drodze do zrównoważonej produkcji.
Uczestnicy mogą liczyć na trzy sesje eksperckie i debatę, każda po 90 minut.
mec. Sylwia Uziębło-Kowalska, Osborne Clarke
              Dominika Turek, BOO Organizacja Odzysku Opakowań i Odpowiedzialności Producenta
              mec. Bartosz Fogel, GFP Legal
              Paulina Jatczak-Marchwińska, Barry Callebaut
              dr Ewa Badowska-Domagała, Natureef
              Zbigniew Skowronek, Interzero
              
                
                
                
                
                
                
Jakub Tyczkowski, Rekopol Organizacja Odzysku Opakowań
              dr Konrad Korzeniowski, ILSI Europe
              Mieczysław Obiedziński, TÜV SÜD Polska
              Małgorzata Zaniewska, Avery Dennison
i Krzysztof Czaplicki, Fresh Inset
              
              Robert Gogolewski, CDM Packaging
              Ivan Dević, Anéolia (LPP Equipment)
              
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                dr Agnieszka Sztoldman, Osborne Clarke
              dr Jacek Czarnecki, Nestlé
              Marcelina Izydorczyk, KRK
              dr inż. Beata Przygoda, NIZP PZH – PIB
              Monika Grzebalska, SGS
              dr Agnieszka Rutkowska, Danone
              
                
                
                
                
                
                Regeneratywne rolnictwo coraz częściej pojawia się w strategiach firm, raportach ESG i przekazach marketingowych. Konsumenci widzą hasła o odbudowie gleby, sekwestracji węgla czy zrównoważonych surowcach – ale czy rzeczywiście rozumieją ich znaczenie? A co ważniejsze: czy mogą im ufać?
W panelu przyjrzymy się, jak komunikować wpływ produkcji rolnej na środowisko w sposób wiarygodny, oparty na danych i odporny na zarzuty greenwashingu. Porozmawiamy o tym, kto dziś odpowiada za dostarczanie dowodów środowiskowych – rolnik, doradca, przemysł, czy zewnętrzny audytor – oraz jak przekuć twarde dane (MRV) w zrozumiałe i uczciwe komunikaty dla odbiorców.
- Kto ponosi odpowiedzialność za „dowód” regeneratywności i komunikację wpływu środowiskowego?
 - Czy systemy MRV (Monitoring, Reporting, Verification) mogą budować zaufanie – czy jedynie legitymizować greenwashing?
 - Jak unikać uproszczeń i pustych deklaracji, które dezinformują konsumentów?
 - W jaki sposób edukacja rolników, doradców i konsumentów może stać się tarczą przeciwko komunikacyjnym nadużyciom?
 - Co jest niezbędne, by regeneratywność była nie tylko narracją marketingową, ale realną wartością i przewagą konkurencyjną?
 
Ten panel pozwoli uczestnikom lepiej zrozumieć, jak odpowiedzialnie mówić o regeneracji i wpływie środowiskowym – zachowując wiarygodność, przejrzystość i odporność na greenwashing.
Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego FoodLaw
              Uczestnik Programu EIT Food/właściciel gospodarstwa i przedsiębiorstwa Biała Cebula
              Członek Komitetu ESG przy KIG | Altemis
              SGGW w Warszawie
              Fundacja Rozwoju Rolnictwa Terra Nostra
              UP we Wrocławiu
              
                
                
                
                
                
                
                EIT Food
            Fundacja Terra Nostra – trener w Programie
            Uczestnik Programu EIT Food/właściciel gospodarstwa i przedsiębiorstwa Biała Cebula
            
              
              
              
Ścieżka Zgodność
  Ta ścieżka ma charakter uniwersalny i przekrojowy – eksperci prawni pojawią się w różnych sesjach tematycznych. Wszędzie tam, gdzie konieczna jest uwaga na kwestie zgodności.
Ze względu na ogrom nowych wyzwań regulacyjnych nie zabraknie również w pełni dedykowanych sesji.
Już tradycyjnie FoodFakty zaprosiły wszystkie najlepsze kancelarie i firmy eksperckie z zakresu regulacji i zgodności produktowych. Dla wszystkich ekspertów znajdzie się miejsce na wypowiedzi i dyskusje kuluarowe.
W sumie przygotowanych dla Państwa będzie kilkadziesiąt wystąpień z obszaru zgodności.
Jak zawsze obowiązuje koncentracja na praktycznych aspektach wybranych wyzwań regulacyjnych.
PARTNERZY ŚCIEŻKI
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
  Uczestników zapraszamy również na pogłębione warsztaty, które odbywać się będą zarówno 5 jak i 6 listopada
            Program obejmuje:
- przegląd nowoczesnych systemów IC z automatycznym generowaniem eluentu i regeneracją kolumn,
- praktyczne zastosowania w oznaczaniu jonów nieorganicznych i kwasów organicznych w różnych produktach spożywczych,
- automatyczne przygotowanie próbek
- zarządzanie danymi, integracja z LIMS, zapewnienie zgodności z normami jakości.
            Poznaj, jak w kilka sekund kontrolować jakość żywności z użyciem NIR.
Szkolenie z obsługi spektrometru BUCHI ProxiMate pokaże, jak szybko i bez przygotowania próbki analizować wilgotność, tłuszcz, białko i inne kluczowe parametry – bezpośrednio przy linii produkcyjnej.
            Warsztaty poświęcone są nowoczesnym zastosowaniom chromatografii jonowej (IC) w analizie żywności. Uczestnicy poznają zasady metody, aktualne rozwiązania technologiczne oraz możliwości automatyzacji procesów analitycznych w laboratoriach kontroli jakości i badań żywności. Warsztaty łączą teorię z praktyką, umożliwiając uczestnikom pracę na nowoczesnych platformach IC oraz poznanie metod zwiększających wydajność, precyzję i powtarzalność analiz.
Program obejmuje:
- przegląd nowoczesnych systemów IC z automatycznym generowaniem eluentu i regeneracją kolumn,
- praktyczne zastosowania w oznaczaniu jonów nieorganicznych i kwasów organicznych w różnych produktach spożywczych,
- automatyczne przygotowanie próbek
- zarządzanie danymi, integracja z LIMS, zapewnienie zgodności z normami jakości.
            Poznaj, jak w kilka sekund kontrolować jakość żywności z użyciem NIR.
Szkolenie z obsługi spektrometru BUCHI ProxiMate pokaże, jak szybko i bez przygotowania próbki analizować wilgotność, tłuszcz, białko i inne kluczowe parametry – bezpośrednio przy linii produkcyjnej.
            
            
            Warsztaty poświęcone są nowoczesnym zastosowaniom chromatografii jonowej (IC) w analizie żywności. Uczestnicy poznają zasady metody, aktualne rozwiązania technologiczne oraz możliwości automatyzacji procesów analitycznych w laboratoriach kontroli jakości i badań żywności. Warsztaty łączą teorię z praktyką, umożliwiając uczestnikom pracę na nowoczesnych platformach IC oraz poznanie metod zwiększających wydajność, precyzję i powtarzalność analiz.
Program obejmuje:
- przegląd nowoczesnych systemów IC z automatycznym generowaniem eluentu i regeneracją kolumn,
- praktyczne zastosowania w oznaczaniu jonów nieorganicznych i kwasów organicznych w różnych produktach spożywczych,
- automatyczne przygotowanie próbek
- zarządzanie danymi, integracja z LIMS, zapewnienie zgodności z normami jakości.
            Zobacz, jak nowoczesne szybkie metody analityczne mogą ułatwić pracę w laboratorium i przyspieszyć kontrolę jakości surowców i produktów gotowych. Na warsztatach pokażemy praktyczne zastosowania urządzeń FOSS, które pozwalają w kilka minut uzyskać precyzyjne wyniki i wspierają podejmowanie decyzji w procesach produkcyjnych.
Dzięki praktycznym pokazom dowiesz się:
- jak wykorzystać szybkie analizy do bieżącej oceny jakości,
 - jak przełożyć wyniki na realne decyzje w zakładzie,
 - jak zwiększyć efektywność i przewagę konkurencyjną dzięki danym „na już”.
 
To warsztaty dla wszystkich, którzy chcą łączyć naukę, technologię i biznes w codziennej praktyce.
            Warsztaty poświęcone są nowoczesnym zastosowaniom spektroskopii bliskiej podczerwieni (NIRS) w analizie żywności. Uczestnicy poznają zasady metody, aktualne rozwiązania technologiczne oraz możliwości automatyzacji procesów analitycznych w laboratoriach kontroli jakości i badań żywności. Warsztaty łączą teorię z praktyką, umożliwiając uczestnikom pracę na nowoczesnych platformach NIR oraz poznanie metod zwiększających wydajność, precyzję i powtarzalność analiz.
Program obejmuje:
- przegląd nowoczesnych systemów NIR wraz z modułami do automatyzacji analiz w wersji autonomicznej Stand-Alone oraz sieciowej Client/Server
- omówienie funkcjonalności pozwalającej w łatwy i szybki sposób zbudować własny model kalibracyjny
- praktyczne wykorzystanie techniki do celów analizy jakościowej oraz ilościowej w oparciu o komercyjnie dostępne modele kalibracyjne, a także modele przygotowane od podstaw
- zarządzanie danymi, integracja z LIMS, zapewnienie zgodności z normami jakości
            Poznaj, jak w kilka sekund kontrolować jakość żywności z użyciem NIR.
Szkolenie z obsługi spektrometru BUCHI ProxiMate pokaże, jak szybko i bez przygotowania próbki analizować wilgotność, tłuszcz, białko i inne kluczowe parametry – bezpośrednio przy linii produkcyjnej.
            
            Warsztaty poświęcone są nowoczesnym zastosowaniom spektroskopii bliskiej podczerwieni (NIRS) w analizie żywności. Uczestnicy poznają zasady metody, aktualne rozwiązania technologiczne oraz możliwości automatyzacji procesów analitycznych w laboratoriach kontroli jakości i badań żywności. Warsztaty łączą teorię z praktyką, umożliwiając uczestnikom pracę na nowoczesnych platformach NIR oraz poznanie metod zwiększających wydajność, precyzję i powtarzalność analiz.
Program obejmuje:
- przegląd nowoczesnych systemów NIR wraz z modułami do automatyzacji analiz w wersji autonomicznej Stand-Alone oraz sieciowej Client/Server
- omówienie funkcjonalności pozwalającej w łatwy i szybki sposób zbudować własny model kalibracyjny
- praktyczne wykorzystanie techniki do celów analizy jakościowej oraz ilościowej w oparciu o komercyjnie dostępne modele kalibracyjne, a także modele przygotowane od podstaw
- zarządzanie danymi, integracja z LIMS, zapewnienie zgodności z normami jakości
            Poznaj, jak w kilka sekund kontrolować jakość żywności z użyciem NIR.
Szkolenie z obsługi spektrometru BUCHI ProxiMate pokaże, jak szybko i bez przygotowania próbki analizować wilgotność, tłuszcz, białko i inne kluczowe parametry – bezpośrednio przy linii produkcyjnej.
            Ten warsztat to czysta praktyka. To czas na narzędzia, które rozwiązują realne problemy. Bazując na wdrożeniu dla firmy Maspex, pokażę Ci, jak sztuczna inteligencja staje się najbardziej efektywnym pracownikiem w dziale jakości i R&D. Przygotuj się na intensywną godzinę, podczas której:
- Zobaczysz konkret: przedstawię, jak AI zredukowało ryzyko i przyspieszyło wprowadzanie produktów na rynek w jednej z największych firm spożywczych w regionie.
 - Zrozumiesz mechanizm: wyjaśnię, jak działa Agent zasilony regulacjami UE – od danych wejściowych po gotowy raport zgodności.
 - Przetestujesz: to jest warsztat, więc działamy! Każdy z uczestników otrzyma dostęp do aplikacji, aby na własnym smartfonie lub laptopie przetestować możliwości Agenta w czasie rzeczywistym.
 
            Zobacz, jak nowoczesne szybkie metody analityczne mogą ułatwić pracę w laboratorium i przyspieszyć kontrolę jakości surowców i produktów gotowych. Na warsztatach pokażemy praktyczne zastosowania urządzeń FOSS, które pozwalają w kilka minut uzyskać precyzyjne wyniki i wspierają podejmowanie decyzji w procesach produkcyjnych.
Dzięki praktycznym pokazom dowiesz się:
- jak wykorzystać szybkie analizy do bieżącej oceny jakości,
 - jak przełożyć wyniki na realne decyzje w zakładzie,
 - jak zwiększyć efektywność i przewagę konkurencyjną dzięki danym „na już”.
 
To warsztaty dla wszystkich, którzy chcą łączyć naukę, technologię i biznes w codziennej praktyce.
            Warsztaty poświęcone są nowoczesnym zastosowaniom spektroskopii bliskiej podczerwieni (NIRS) w analizie żywności. Uczestnicy poznają zasady metody, aktualne rozwiązania technologiczne oraz możliwości automatyzacji procesów analitycznych w laboratoriach kontroli jakości i badań żywności. Warsztaty łączą teorię z praktyką, umożliwiając uczestnikom pracę na nowoczesnych platformach NIR oraz poznanie metod zwiększających wydajność, precyzję i powtarzalność analiz.
Program obejmuje:
- przegląd nowoczesnych systemów NIR wraz z modułami do automatyzacji analiz w wersji autonomicznej Stand-Alone oraz sieciowej Client/Server
- omówienie funkcjonalności pozwalającej w łatwy i szybki sposób zbudować własny model kalibracyjny
- praktyczne wykorzystanie techniki do celów analizy jakościowej oraz ilościowej w oparciu o komercyjnie dostępne modele kalibracyjne, a także modele przygotowane od podstaw
- zarządzanie danymi, integracja z LIMS, zapewnienie zgodności z normami jakości
            Spotkanie poświęcone praktycznym rozwiązaniom wspierającym standaryzację, efektywność i bezpieczeństwo pracy w laboratorium – od przygotowania pożywek po dozowanie próbek. Podczas warsztatu pokażemy, jak technologia automatyzacji może realnie usprawnić codzienną pracę w sektorze spożywczym.
            W ramach warsztatu przedstawione zostanie nowe narzędzie Horizon Scanning. Jest to unikatowa baza danych, która podzielona została na cztery moduły, z których każdy odpowiada innemu obszarowi istotnemu z punktu widzenia zapewnienia zgodności oraz bezpieczeństwa środków spożywczych.
Poszczególne moduły dotyczą:
- prawa żywnościowego (LEX Horizon)
 - powiadomień RASFF (RASFF Horizon)
 - zafałszowań (FRAUD Horizon)
 - wycofań z rynku (RECALL Horizon)
 
Uczestnicy poznają zakres możliwości oraz funkcjonalności każdego modułu. Szczególna uwaga zostanie poświęcona pierwszemu z nich, stanowiącemu bazę danych aktów prawnych, których adresatami są przedsiębiorstwa z branży spożywczej. Kluczowym elementem systemu jest indywidualne opracowanie każdego aktu, które zawiera podsumowanie najważniejszych informacji. Narzędzie oferuje szeroki zakres funkcjonalności, której omówienie stanowić będzie przedmiot prelekcji.
W trakcie szkolenia uczestnicy dowiedzą się:
- czym jest Horizon Scanning
 - co wchodzi w zakres poszczególnych modułów
 - co można znaleźć w bazie LEX Horizon
 - jakie są możliwości pracy z aktami prawnymi
 - jak personalizować ustawienia w zależności od potrzeb i branży
 - w jaki sposób narzędzie ułatwia codzienną pracę z przepisami
 - co oferuje baza w porównaniu do innych ogólnodostępnych serwisów
 
WELCOME PARTY
  FoodFakty Summit to również networking.
WELCOME PARTY – 18:00 – 21:00
Zapraszamy na WELCOME PARTY, które otworzy recital Akademickiego Chóru Politechniki Łódzkiej pod batutą Pana Kamila Chałupnika.
Start: 18:00
Miejsce: Aula główna Alchemium
      Pierwszy dzień FoodFakty Summit zakończymy spotkaniem koleżeńskim w sprawdzonej formule
      Welcome Party
      z nieodłącznym dla FoodFakty dance floor.
    
Warunki uczestnictwa
MIEJSCE FOODFAKTY SUMMIT: Budynek Alchemium, Ul. Żeromskiego 114, Łódź
Parkingi płatne we własnym zakresie w ramach dostępności na terenie kampusu lub okolicznych ulicach.
POZNAJ OPINIE ZESZŁOROCZNYCH UCZESTNIKÓW
| 
         Możliwości udziału w Summit 
          Wydarzenie realizowane w ramach misji - Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności  | 
    ||||
|---|---|---|---|---|
| Cena udziału w Summit | Cały FoodFakty Summit | 
         Pierwszy dzień + Welcome Party*  | 
      Drugi dzień** | |
| 
         Cena bazowa > (wszystkie ceny podane są w PLN netto)  | 
      1790 | 1240 | 900 | |
| Ścieżki rabatowe: | ||||
| 
         
          1. Rejestracja z podaniem kodu rabatowego wybranego Partnera wydarzenia 
         
        2. Rejestracja z podaniem organizacji branżowej będącej Partnerem wydarzenia 
         
        
       | 
      1430 | 1090 | 720 | |
| Pracownicy firm klientów Strefy Managera | 1250 | 970 | 630 | |
| Kolejne osoby z tej samej firmy | 1070 | 740 | 540 | |
| Administracja państwowa / Nauka | 890 | 620 | 450 | |
* Cena dotyczy również konfiguracji (Debata + Welcome Party + drugi dzień)
** Cena dotyczy również (Pierwszy dzień bez Welcome Party )
| 
         Opcja dla firm nie spełniających warunków udziału powyżej - Oficjalny Przedstawiciel firmy  | 
      
         Cały FoodFakty Summit  | 
      
         Wybrany dzień FoodFakty Summit  | 
    
| 
         Cena netto / osoba  | 
    ||
| 
         Opcja dla firm, które są np. dostawcami dla branży spożywczej - Oficjalny Przedstawiciel Firmy - (cena zawiera umieszczenie loga firmy w sekcji Partnerzy wspierający; możliwość ustawienia roll-upu na terenie FoodFakty Summit, transparentne reprezentowanie firmy)  | 
      
         2000 PLN  | 
      
         1500 PLN  | 
    
UWAGA:
- Rabaty nie sumują się – należy wybrać jedną ze ścieżek rabatowych najdogodniejszą dla Państwa firmy.
 - Cena nie zawiera kosztu hoteli - LISTA HOTELI I INFORMACJE O RABATACH (Ilość miejsc hotelowych może ulegać ograniczeniom w tym terminie, rekomendujemy jak najszybszą rezerwację).
 - Szczegółowe warunki udziału
 
  WYPEŁNIJ FORMULARZ PRE-REJESTRACJI - SKONTAKTUJEMY SIĘ NIEZWŁOCZNIE W CELU DOPRECYZOWANIA UDZIAŁU I POTWIERDZENIA WARUNKÓW 
Organizatorzy
 
 
  
  
  
      


        

          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          