FFSW: Zafałszowania, parametry jakości, konsument jako dodatkowy element ryzyka dla bezpieczeństwa żywności 10.06
Data: 10.06.2025 11:00 Dotyczy tematów: FFSW 2025
Cel wydarzenia
Wydarzenie skierowane do
Drugi dzień skoncentrowany na zagrożeniach związanych z jakością i zafałszowaniami żywności zainteresuje głównie specjalistów ds. jakości, kontroli i bezpieczeństwa żywności, a także wszystkich, którzy badają, monitorują i analizują autentyczność produktów dostępnych na rynku.
Cały cykl jest otwarty dla wszystkich, którzy chcą rozwijać swoją wiedzę i kompetencje w obszarze bezpieczeństwa żywności – niezależnie od funkcji, stanowiska czy poziomu doświadczenia.
eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI
Program
DZIEŃ 2 - Start godzina 11:00 - logowanie na webinarium otwarte od 10:55 |
|
Wstęp Janusz Olejnik - FoodFakty |
11:00 |
Czy mamy wpływ na wszytskie ryzyka? |
|
Co dzieje się z żywnością, gdy producent już nie patrzy? – bezpieczeństwo żywności w rękach konsumenta Barbara Krupska - Intertek |
11:10 |
Ekstrema klimatyczne - czy wyższe temperatury wywołują nowe dotąd nie brane pod uwagę ryzyka mikrobiologiczne dla producentów w Polsce? dr hab. inż. Agnieszka Nowak prof. uczelni - ITFiM |
11:25 |
Rozwój metod kontroli parametrów jakości i ryzyka zafałszowań żywności |
|
Bezpieczna żywność zaczyna się od kontroli – jakość mięsa w procesie produkcyjnym Magdalena Gajda-Rączka - LPP |
11:40 |
Jakość oliwy z oliwek Szymon Jasiecki - Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych |
11:55 |
Co się kryje w żywności? Przegląd orzecznictwa w zakresie zafałszowań Dorota Bocheńska - IJHARS |
12:10 |
Kolorymetryczne wskaźniki jakości w monitorowaniu jakości mięsa Anna Pakulska - SGGW |
12:25 |
Sesja Q&A |
12:40 |
Broszura z programem FoodFakty Safety Week
ZAPISZ SIĘ NA POZOSTAŁE DNI CYKLU FFSW
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Warunki uczestnictwa
Udział w FoodFakty Safety Week 2025 jest bezpłatny. Wymagana jest jedynie rejestracja – osobno na każdy dzień wydarzenia. Formularz rejestracyjny dostępny jest poniżej,
Zapraszamy do udziału!
FORMULARZ REJESTRACYJNY