Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

SZKOLENIE: Znakowanie żywności - prawo i praktyka Wartość odżywcza, nutri-score, QUID, COOL, orzecznictwo, zmiany w przepisach (...)

Data: 29.03.2022 Miejsce: online
Czas trwania: 3 h

Cel szkolenia

Szkolenie IGIFC to najlepsza okazja, żeby być na bieżąco i wyjaśnić wątpliwości w oparciu o przykłady z rynku.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane do wszystkich osób zaangażowanych w projektowanie i walidację etykiet oraz materiałów marketingowych (m.in. z działów jakości, prawnych, marketingu).

Program

  • TREŚCI OBOWIĄZKOWE (nazwy, wartość odżywcza FOP, plant based, dodatki)

    Kiedy na 100 g a kiedy na porcję?
    Znakowanie na froncie – aktualne prace
    Jak przedstawić wykaz składników, gdy nie chcemy zdradzać receptury?
    Czy składnikom żywności, które nie są dodatkami można przypisywać funkcje technologiczne?
    Nazwy złożone żywności o uregulowanej jakości handlowej: Miód z maliną? Surowe kakao? Sok jabłkowy z pokrzywą? Masło z omega 3?
    Plant based – nazwy zamienników roślinnych; Przykłady Plant-washing – na co zwrócić uwagę przy znakowaniu i prezentacji żywności na bazie składników roślinnych?

    TREŚCI DOBROWOLNE, REKLAMA, MARKETING

    Lekarze, farmaceuci, influencerzy stowarzyszenia – zasady rekomendacji w reklamie żywności
    Znacząca ilość składnika – jak ją wyznaczyć, jak jest związana z RWS?
    Nutraceutyk, adaptogen, synbiotyk, innowacyjny składnik, funkcjonalny napój, pełnowartościowy i zrównoważony posiłek składniki funkcjonalne i aktywne „Wszechstronne działanie”? Stosowanie tych komunikatów musi być zgodne z przepisami, zwykle … nie jest. Dlaczego i które to przepisy.
    Podanie ilości środka spożywczego niezbędnego do uzyskania korzystnego działania – STANOWISKO: KIEDY TRZEBA PODAĆ, wyjaśnienie podstaw prawnych
    Naturalne składniki? 100% naturalny? wytyczne do stosowania

  • Szczegóły na stronie Organizatora: https://www.igifc.pl/szkolenie/2022-03-29-szkolenie-znakowanie-zywnosci-prawo-i-praktyka/ 

Warunki uczestnictwa

Czas i miejsce: 29 marca 2022 roku, online – platforma ClickMeeting

Zgłoszenia należy dokonać wypełniając FORMULARZ na stronie Organizatora https://www.igifc.pl/formularz-zgloszeniowy/ 

 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.