Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 14.03.2023 Miejsce: online
Czas trwania: 3 h
Szkolenie IGI Food Law to najlepsza okazja, żeby być na bieżąco i wyjaśnić wątpliwości w oparciu o przykłady z rynku.
Szkolenie skierowane do wszystkich osób zaangażowanych w projektowanie i walidację etykiet oraz materiałów marketingowych (m.in. z działów jakości, prawnych, marketingu).
TREŚCI OBOWIĄZKOWE
• Nazwy – przykłady poprawnych i błędnych nazw (w tym produktów plant-based)
• Produkty dla wegan/wegetarian vs. PAL (np. może zawierać mleko)
• Określenie trwałości – dodatkowe opisy
• Deklaracja składników (właściwe nazwy, kolejność, pomijanie, opisy)
• Wartość odżywcza – zasady i błędy (m.in. tolerancje, nazwy witamin i ich kolejność)
• Zmiana 1169/2011-Informacje nt. prac KE
• CASE STUDY – ocena wybranych elementów etykiet z rynku
TREŚCI DOBROWOLNE
TRENDY KONSUMENCKIE NA 2023. – zgodnie z przepisami
✦Zrównoważona produkcja zrównoważonej żywności —> green claims
✦Korzyści dla zdrowia —> żywność funkcjonalna
✦Transparentność i prostota komunikacji —>budowanie minimalistycznego przekazu
• Oświadczenia zdrowotne: których treści z listy pending nie można stosować
• Nazwa marketingowa o charakterze oświadczenia
• „LOW CARB” „Keto diet” „Niski IG” – jak należy kwalifikować i na jakich warunkach stosować
• Grafika określająca smak a zawartość składnika i nazwa produktu. „neutralny klimatycznie” – jakie są warunki stosowania?
BEZ LAKTOZY – warunki stosowania
Omówienie najnowszych wyroków sądów krajowych, przewodniki i wytyczne.
Szczegóły na stronie Organizatora: https://igifoodlaw.com/szkolenia/
Zgłoszenia należy dokonać wypełniając FORMULARZ: https://igifoodlaw.com/formularz-zgloszeniowy/
RABAT 20% – przy zgłoszeniu i wpłacie do 14 lutego 2023 r.
RABAT 40% – przedstawiciele inspekcji (rabat nie łączy się z innymi)
Zapytaj organizatora o szczegóły