Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Audytor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg FSSC 22000 w. 5.1 - SZKOLENIE ZDALNE

Data: 27.10.2021 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 16 h

Cel szkolenia

Przygotowanie uczestników do przeprowadzania skutecznych auditów wewnętrznych jako narzędzia zarządzania bezpieczeństwem żywności wg programu certyfikacji FSSC 22000 (Food Safety Management System Certification 22000).

Szkolenie skierowane do

  • Osób przeprowadzających audity wewnętrzne w przedsiębiorstwach funkcjonujących w obszarze łańcucha żywnościowego.
  • Osób, które będą auditowane i chciałyby zapoznać się z wymaganiami i technikami auditu wewnętrznego.

Program

  • Miejsce i rola systemu jakości w łańcuchu produkcji żywności:
    • GMP,GHP,HACCP,
    • Codex Alimentarius,
    • ISO 9001:2015,
    • wymagania prawne;
  • Wprowadzenie w wymagania normy ISO 22000:2018:
    • kontekst organizacji,
    • analiza ryzyk i szans,
    • odpowiedzialność i uprawnienia,
    • wsparcie,
    • system zarządzania bezpieczeństwem żywności (PRP, OPRP, CCP),
    • elementy systemu zarządzania (ocena efektów działania, doskonalenie)
    • dokumentowanie,
    • komunikacja (zewnętrzna i wewnętrzna);
  • Wymagania szczegółowe ISO/TS 22002-1 - programy warunków wstępnych dla całego łańcucha żywnościowego;
  • Wymagania schematu FSSC wersja 5.1:
    • kultura bezpieczeństwa żywności,
    • food defense,
    • food fraud,
    • nadzór nad dostawcami,
    • monitorowanie środowiska,
    • zarządzanie alergenami;
  • Zasady auditingu wg ISO 19011:2018
    • planowanie i koordynacja działań auditowych,
    • prowadzenie auditów,
    • identyfikacja i zapis niezgodności,
    • analiza dokumentacji i zapisów,
    • działania poauditowe;
    • ćwiczenia warsztatowe
  • Egzamin końcowy.

Warunki uczestnictwa

Szkolenie dwudniowe: 27-28.10.2021

Cena 745,00 PLN + 23% VAT - za osobę za udział w szkoleniu otwartym w formie zdalnej

Powyższa cena obejmuje: prowadzenie zajęć, materiały szkoleniowe w pdf, certyfikat w języku polskim.

 

Rejestracja oraz szczegółowe informacje dostępne na stronie szkolenia: 

https://learning.sgs.com/lmt/!clmsLink.dt?site=sgsssc&type=R&id=61036940&lang=pl&region=pl 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn