Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 03.07.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 2 h
Webinarium ma na celu zapoznanie uczestników z podstawowymi wymaganiami informacyjnymi dotyczącymi usług w świadczonych formie cateringu dietetycznego oraz przepisami prawa żywnościowego dotyczącymi sprzedaży żywności na odległość (np. przez internet).
Webinarium adresowane jest do pracowników działów jakości, technologów, specjalistów z działu R&D oraz marketingu.
1. Działalność w zakresie cateringu dietetycznego – czy należy dokonać zgłoszenia podjęcia działalności do Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych?
2. Czy produkty oferowane poprzez firmy cateringowe podlegają w zakresie znakowania produktów wymogom rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności?
3 . Jakie informacje o daniach/produktach powinny być dostępne na stronie internetowej/ ulotce?
4. Czy opakowania w momencie dostawy muszą posiadać etykiety?
5. Czy w przypadku "diet pudełkowych" którekolwiek z informacji na temat dań/produktów mogą być zamieszczone jedynie na stronie internetowej?
6. Podsumowanie, pytania i odpowiedzi, zakończenie webinarium.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=16753&place_id=0
Program szkolenia: https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2023/07/Program-65_WEB_Catering-dietetyczny%E2%80%93przekazywanie-informacji-konsumentom-na-temat-zywnosci_2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46.
Zapytaj organizatora o szczegóły