Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 24.05.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Szkolenie ma na celu uzyskanie, uzupełnienie lub doskonalenie umiejętności i kwalifikacji zawodowych potrzebnych
do wykonywania pracy zarządzającego jednostką badawczą, kierowników badań i personelu laboratoriów badawczych.
Szkolenie porusza problemy związane z organizacją jednostki oraz wyposaża uczestników w niezbędną wiedzę, pozwalającą
opracować oraz wdrożyć procedury zgodne z wymaganiami systemów i standardów.
Szkolenie skierowane do zarządzających jednostkami badawczymi, kierowników badań oraz personelu laboratoriów
badawczych różnych dziedzin.
1. Informacje ogólne
2. Aktualne wymagania prawne.
3. Organizacja jednostki badawczej. Odpowiedzialność:
• Zarządzającego Jednostką Badawczą
• Personelu Jednostki Zapewnienia Jakości
• Kierownika Badania / Personel Badawczego.
4. Program Zapewnienia Jakości i Personel Zapewnienia Jakości
5. Organizacja pomieszczeń i środowiska jednostki badawczej.
• Pomieszczenia
• Przyrządy pomiarowe, materiały i odczynniki
• Systemy badawcze
• Materiały badane i odniesienia
6. Dokumentacja badawcza:
• Standardowe Procedury Operacyjne (SOP)
• Plan badania
• Prowadzenie badania
• Sprawozdanie z badania
7. Archiwizacja
8. Przygotowanie jednostki badawczej do kontroli i weryfikacji (inspekcji)
9. Pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2021/12/Program-43-LAB-DPL-w-teorii-i-praktyce.-Przygotowanie-jedn-badawczej-do-wdrozenia-i-certyfikacji_2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły