Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 12.09.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Celem szkolenia jest uzyskanie lub uzupełnienie umiejętności i kwalifikacji zawodowych potrzebnych do wykonywania pracy
związanej z posługiwaniem się wynikami badań fizykochemicznych. Szkolenie porusza problemy związane z szeroko pojętą
interpretacją wyników badań opartą na procesach walidacji metod badawczych i szacowania niepewności oraz doboru
odpowiedniej zasady podejmowania decyzji zgodności uzyskanych wyników z wymaganymi kryteriami (np. zawartymi w specyfikacjach produktu).
Szkolenie skierowane jest do pracowników przyzakładowych laboratoriów różnych branż przemysłu, diagnostów
laboratoryjnych i pracowników laboratoriów stacji sanitarno-epidemiologicznych wszystkich szczebli, a także pracowników
innych działów (np. Kontroli Jakości) posługujących się w swojej pracy wynikami badań i sprawozdaniami z badań uzyskanymi w laboratorium.
1. Wyniki dokładne i wiarygodne, czyli podstawowe zagadnienia z zakresu walidacji metod analitycznych.
2. "Wynik pewny czy niepewny?", czyli szacowanie niepewności pomiarów.
3. "Wynik zgodny czy niezgodny?", czyli zasady podejmowania decyzji o zgodności wyników z kryterium z uwzględnieniem badań wartości odżywczej.
4. "Wynik czy rezulat?", czyli słów kilka o komunikacje 353 Polskiego Centrum Aredytacji.
5. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/12/Program-215-LAB-Otrzymalem-wynik-tylko-co-z-niego-wynika-czyli-jak-interpretowac-wyniki-badan-fizykochem_2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły