Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

Doskonalenie procesów z wykorzystaniem Lean Management i metodą 5s

Data: 08.08.2018 Miejsce: Gdynia
Czas trwania: 24 h

Cel szkolenia

  • Przekazanie uczestnikom niezbędnej wiedzy oraz umiejętności związanych z posługiwaniem się podstawowymi narzędziami usprawniania procesów wg metodyki Lean
  • Zapoznanie z mapowaniem i analizą procesów biznesowych
  • Poznanie zasad tworzenia systemu pomiaru efektywności procesu i jego usprawniania
  • Zapoznanie z metodą 5S

Szkolenie skierowane do

Specjalistów, menadżerów niższego i wyższego szczebla odpowiedzialni za procesy biznesowe w sektorze zarówno produkcyjnym jak i usługowym, dążący do optymalizacji i usprawniania procesów.

Program

  • Proces biznesowy oraz skutki działania „silosowego” zarządzania
  • Elementy zarządzania procesami w organizacji oraz role
  • Symulacja procesu biurowego
  • Problem w praktyce
  • Filozofia Lean Management
  • Identyfikacja marnotrawstwa (muda) i przegląd narzędzi Lean do eliminowania marnotrawstwa
  • Lean w przedsiębiorstwie
  • Kaizen – omówienie i studium przypadku
  • Identyfikacja procesu – mapa SIPOC i określenie wymagań wobec procesu – VOC – Voice of the Customer
  • Model systemu pomiarowego procesu - wejścia/wyjścia, czynności
  • Pojęcie i zastosowanie CTQ – Critical to Quality
  • Tworzenie systemu pomiarowego dla procesu
  • Metody rozwiązywania problemów - PDCA, A3
  • Analiza przyczyn źródłowych problemów - diagram Ishikawy, 5 WHY oraz analiza Pareto
  • Analiza mapy procesów i zastosowanie map procesu do rozwiązywania problemów
  • Zastosowanie i przykłady Poka Yoke
  • Standaryzacja pracy oraz stanowiska
  • Miejsce pracy organizacji i jej skuteczność
  • 5S – wprowadzenie i gra, organizacja i wdrożenia 5S
  • Zastosowanie 5S w życiu codziennym i utrzymanie 5S (5S audytów)
  • Rola kierownictwa i dyrekcji we wdrożenie 5S, zabójcy 5S

Warunki uczestnictwa

Szkolenie trzydniowe: 08-10.08.2018

Termin przesyłania zgłoszeń upływa 25 lipca.

Koszt  1 300,00 PLN + 23% VAT – cena promocyjna za osobę za udział w szkoleniu otwartym w biurze SGS w Gdyni.

Powyższa cena obejmuje: prowadzenie zajęć, materiały szkoleniowe, certyfikaty, wyżywienie w trakcie godzin szkoleniowych.

Cena nie obejmuje kosztu zakwaterowania.

Zapytaj o dostępne rabaty!

 

Szczegółowe warunki uczestnictwa dostępne na stronie szkolenia: https://goo.gl/qLeSvq 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn