Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Płytowe wymienniki ciepła do aplikacji higienicznych Alfa Laval

Wybór wymiennika ciepła i jego konfiguracja ma nie tylko bezpośredni wpływ na ogólną ekonomikę produkcji, ale zapewnia również osiągnięcie pożądanych cech produktu i spełnienie oczekiwań konsumentów. Dzięki naszemu szerokiemu portfolio i zrozumieniu procesów, przetwórcy osiągają najlepszą ekonomię produkcji i jakość produktów.

Alfa Laval FrontLine

Alfa Laval FrontLine to seria najwyższej klasy płytowych wymienników ciepła. Wymienniki są w stanie sprostać najwyższym wymaganiom w zakresie kontroli higienicznej, charakteryzują się doskonałą
i elastyczną konstrukcją, która umożliwia łatwą obsługę i modyfikację. Do głównych zastosowań Alfa Laval FrontLine należą: pasteryzacja produktów mlecznych, chłodzenie jogurtów, obróbka UHT i praca z produktami wrażliwymi na ciepło. Ramy Alfa Laval FrontLine są dostarczane w wersji ze stali nierdzewnej, a płyty „Clip” są dostępne z alternatywnych materiałów do trudnych zadań związanych z przetwarzaniem żywności.

Alfa Laval BaseLine

Seria płytowych wymienników ciepła Alfa Laval BaseLine jest konkurencyjnym wyborem do zadań procesowych i użytkowych. Pracując przy ciśnieniu do 10 bar radzi sobie nie tylko z ogrzewaniem
i chłodzeniem, ale także pasteryzacją. Typowe zastosowania Alfa Laval BaseLine obejmują prostą pasteryzację, chłodzenie surowego mleka, podgrzewanie / chłodzenie mediów i ogrzewanie CIP.

Typy płyt

Płyty dostępne są w różnych geometriach i wzorach, a także w różnych materiałach. Należą do nich płyty Alfa Laval Standard, WideStream oraz Gemini. Zakres materiałów uszczelek występuje od kauczuku nitrylowo-butadienowego (NBR) po kauczuk etylenowo-propylenowo-dienowy (EPDM), który umożliwia idealne dopasowanie do temperatury zastosowania i właściwości.

Standard: Najczęściej używanymi typami płyt do zastosowań higienicznych są typy płyt Alfa Laval M, T i Clip. Idealna głębokość tłoczenia i stosunkowo niewielka liczba punktów styku wydłużają czas pracy, a wyjątkowy obszar dystrybucji zapewnia równomierny przepływ na całej powierzchni płyty. Płyty zaciskowe w Alfa Laval FrontLine są specjalnie zaprojektowane do wrażliwych na ciepło produktów spożywczych.

WideStream: Płyty WideStream z zatrzaskowymi uszczelkami mają bardzo mało punktów styku, co pomaga zapobiegać zatykaniu się i zapewnia dłuższy nieprzerwany czas pracy. Dostępne są dla Alfa Laval FrontLine, płyty są specjalnie opracowane do pasteryzacji soków owocowych i innych produktów zawierających ograniczoną ilość miazgi i włókien.

Gemini: Dzięki podwójnym ściankom nasze talerze Gemini łączą w sobie doskonałe przenoszenie ciepła ze zwiększoną ochroną przed mieszaniem się płynów. Płyty składają się z dwóch arkuszy, które są uformowane razem, co zapobiega mieszaniu się mediów, nawet w przypadku pękniętej płyty. Płyty Gemini są dostępne w modelach Alfa Laval FrontLine i BaseLine.

Słowa kluczowe: wymienniki ciepła, płyty do zastosowań higienicznych, przemysł spożywczy

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn