▶️ Aktualne wymagania IFS Food 8 (w firmie lub online)
Na żądanie Miejsce: online
Czas trwania: 8 h
Cel szkolenia
Poznać kluczowe zmianach w IFS Food 8, które wpłynął na działanie każdego przedsiębiorstwa certyfikowanego wg wymagań standardu:
Poznać zmiany dotyczące dokumentowania nowego systemu, w tym:
- jaka dokumentacja nie jest już wymagana
- jaka dokumentacja musi się pojawić
- jak zoptymalizować ilość dokumentacj
Poruszanie się po nowym stanardzie - gdzie szukać informacji, które elementy zostały zmienione a które zostają bez mian
IFS Food Fraud - wymagania i jak IFS pomaga w ich spełnieniu
IFS Food Defence - wymagania i jak IFS pomaga w ich spełnieniu
Odpowiedzialność wyższego kierownictwa
System zarządzania ryzykiem
Zarządzania alegenami
Jak będą realizowane audyty certyfikacyjne (zapowiedziane /niezapowiedziane)
Powiązanie IFS Food z innymi systemami (ISO, BRC, HACCP)
Szkolenie skierowane do
✔️ Posiadasz wdrożony system IFS Food
✔️ Twoja firma będzie przystępować do certyfikacji IFS Food 8
✔️ Czeka Cię praca przy aktualizacji dokumentacji związanej z systemem IFS Food 8
✔️ Rozważasz wdrożenie lub certyfikację względem IFS Food
✔️ Odpowiadasz za jakość i bezpieczeństwo produktu a jesteś producentem w branży spożywczej
Program
Szkolenie zamknięte realizowane online lub w siedzibie firmy. Program może być dostosowany do oczekiwań uczestników oraz ich wiedzy i doświadczenia. Ramowy program:
- Wprowadzenie
- Informacje ogólne o IFS
- Proces przeglądu - Podsumowanie głównych zmian
- Protokół certyfikacji
a) Rodzaj oceny i warianty oceny
b) Procedura oceny
c) Zakres oceny - Quiz
- Obowiązki
- System zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
- Lista wymagań IFS – zmiany i nowe wymagania
a) IFS i HACCP
b) Monitorowanie CCP
c) Zarządzanie zasobami
d) Higiena osobista i higiena zakładowa
e) Zakupy: Procesy zlecane na zewnątrz
f) Pomieszczenia produkcyjne i magazynowe
g) Czyszczenie i dezynfekcja
h) Zanieczyszczenie ciałami obcymi
i) Monitorowanie
j) Kontrola Pest
k) Transport
l) Identyfikowalność
m) Ograniczanie wszelkiego ryzyka
n) Food Fraud w IFS Food 7
o) Analiza i doskonalenie
p) Audyty wewnętrzne
q) Odwołania i wycofania z rynku
r) Działania naprawcze
s) Food Defence w IFS Food 7 - Raportowanie
- Zakończenie szkolenia
Warunki uczestnictwa
W celu ustalenia warunków i terminu należy skontaktować się z organizatorem:
Mailowo na training.pl@lrrqa.com, telefonicznie +48 58 555 75 03 lub przez formularz na stronie Lloyd's Register https://www.lrqa.com/pl-pl/szkolenia/ifs-food-7/
⏩Uwaga: szkolenie może odbyć się wg programu dedykowanego obejmującego ustalony program zawietajacy m.in odniesienia do innych norm lub branży klienta.
Zapytaj organizatora o szczegóły