Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Na żądanie Miejsce: online
Czas trwania: 16 h
Szkolenie wewnętrzne dla zespołu audytorów wewnetrznych (forma doskonaląca) lub od podstaw dla nowych audytorów systemów BRC/IFS.
W czasie szkolenia dowiesz się jak w praktyce zastosować wymagania BRC i IFS aby spełnić wymagania standardów i być wiarygodnym dostawcą dla sieci marketów oraz nauczysz się skuteczne realizować audity wewnętrzne aby poprawiać bezpieczeństwo produkcji żywności.
Nauczysz się:
O kryteriach auditu wg IFS 8 i BRC 9
Jak interpretować obecne i nowe wymagania oraz jak wpływają one na organizację pracy
Jakie są wymagania w zakresie Food Defense i Food Fraud (Zafałszowania, oszustwa i autentyczności żywności)
Zastosowanie metod HACCP, TACCP, VACCP do redukcji ryzyka, zagrożeń i podatności
Jak standardy odnoszą się do strategii organizacji
Przeprowadzać i dokumentować audyty systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Opracowywać rzetelne i komunikatywne ustalenia oraz wnioski z auditu adekwatne do celów organizacji i wymagań normy
Stosować zasady obowiązujące auditora (postawa osobista, zasady etyczne)
Wykorzystać wiedzę z zakresu metod i technik auditowania systemów zarządzania.
✔️Zespół audytór wewnętrznych
✔️Zespół HACCP
✔️Zakłądowy zespół bezpieczeństwa żwyności
✔️Liderzy produkcji, kierownicy
✔️Kontrolerzy jakości
Szkolenie w formie zamkniętej może mieć formę dedykowaną. Możemy skupić się na wymaganiach IFS lub BRC lub innych systemów które interesują Klienta.
Ramowy program szkolenia:
Dzień 1 – nowe wymagania BRC Global Standard for Food Safety wydanie 9 i IFS Food 8
- wprowadzenie do tematyki bezpieczeństwa zywnośco
- Aktualne wymagania, pojecia, podstawa
- Wymagania dla poszcególnych działów i osobób w firmie
- Najlepszych praktyk spełnienia wymagań Food Defense i Food Fraud
- Zastosowanie metod HACCP, TACCP, VACCP do redukcji ryzyka, zagrożeń i podatności
- Wymagania odnośnie zarządzania alergenami
Dzień 2 – warsztat z zakresu auditowania wewnętrznego bezpieczeństwa żywności:
- program auditów wewnętrznych
- planowanie i przygotowanie auditu
- realizacja sutecznego auditu
- raportowanie, niezgodności, obserwacje
- działania poauditowe i doskonalące
- ryzyko i jego minimalizacja poprzez realizację auditu wewnętrzneig
Szkolenie realizowane zgodnie z podejściem warsztatowym Lloyd's Register:
• wykład – do 30% czasu
• ćwiczenia – ok 60% czasu
• dyskusje – ok 10% czasu
W celu ustalenia warunków i terminu należy skontaktować się z organizatorem:
LRQA (Lloyd's Register):
Mailowo na training.pl@lrqa.com, telefonicznie +48 58 555 75 03 lub przez formularz na stronie LRQA https://www.lrqa.com/pl-pl/szkolenia/brcgs-auditor/
⏩Uwaga: szkolenie może odbyć się wg programu dedykowanego obejmującego ustalony program zawietajacy m.in odniesienia do innych norm lub branży klienta
Zapytaj organizatora o szczegóły