eFORUM - Działania przemysłu spożywczego w ramach zrównoważonego rozwoju - Nagranie
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Światowy Dzień Żywności FAO w 2021 roku odbywa się 16 października. FoodFakty w ramach swojego wkładu w popularyzację celów zrównoważonego rozwoju przygotowały dedykowane wydarzenie dla branży spożywczej w Polsce. Włączamy się w obchody Światowego Dnia Żywności FAO i serdecznie zapraszamy do udziału oraz wysłuchania inspirujących prelekcji wybitnych specjalistów.
ŚWIATOWY DZIEŃ ŻYWNOŚCI - FAO
Najnowsze osiągnięcia technologiczne i organizacyjne, trendy konsumenckie, dobre praktyki produkcyjne, bezpieczeństwo żywności, osiągniecia nauki, to i wiele innych tematów znajdzie swoje miejsce w trakcie prelekcji wybitnych polskich ekspertów.
Oprócz wyzwań technicznych, ten rok przyniósł kolejne setki zmian i nowych przepisów prawnych, których branża spożywcza powinna przestrzegać. Zapoznanie się z taką ilością przepisów to jedno, a ich interpretacja i prawidłowe stosowanie to drugie wyzwanie. Wyboru jednak nie ma i trzeba ich przestrzegać. Stąd nasza ponowna inicjatywa, by dostarczyć Państwu informacje skonsolidowane w syntetycznym ujęciu, szybkiej i wygodnej formie bezpośrednio od ekspertów w dziedzinie.
Wydarzenie skierowane do
PARTNERZY
Program
Wstęp - Cele i działania w agendzie FAO |
Sprawozdanie z obchodów międzynarodowego dnia żywności, najważniejsze tezy Janusz Olejnik - założyciel – CEO - FoodFakty |
Blok 1 - Działanie - Lepsza produkcja |
Jakość i higiena produkcji kluczem do sukcesu Konrad Kowalczyk - Sales Engineer Food Systems - Alfa Laval |
Integracja strategiczna celów zrównoważonego rozwoju przez organizację Monika Milej - Dyrektor Marketingu - Chr. Hansen |
Innowacje wspierające zrównoważony rozwój Marta Kutyna-Bakalarska - Dyrektor Działu Zarządzania Innowacjami, Grupa Maspex |
Blok 2 - Działanie - Lepsze środowisko |
Opakowania przyszłości. Opakowania zgodne z trendem EKO Maciej Gierszewski - Business Development Leader - Sealed Air |
EIT Food - partnerstwo na rzecz innowacji w sektorze rolno-spożywczym Iwona Kieda - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie |
Zmieniając oblicze akwakultury słodkowodnej: lekcje z Polski dr hab. Daniel Żarski - Adiunkt w Instytucie Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie |
Blok 3 - Działanie – Lepsze odżywianie |
Dieta roślinna - to znaczy jaka? dr hab. Małgorzata Grembecka – Kierownik Katedry i Zakładu Bromatologii Wydziału Farmaceutycznego - Gdański Uniwersytet Medyczny |
Blok 4 - Rozwiązania systemowe |
Unijny kodeks postępowania w zakresie odpowiedzialnych praktyk dotyczących żywności Marzena Chacińska - Dyrektor Biura Współpracy Międzynarodowej GIJHARS - GIJHARS |
Sesja Q&A |
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera