Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

eFORUM FoodFakty – Bezpieczne i ekologiczne opakowania do żywności

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Opakowania do żywności pełnią szereg ważnych funkcji, jednak przede wszystkim muszą być użyteczne i bezpieczne dla zapakowanych produktów. Pandemia Covid-19 przypomniała, że mają one chronić pakowane produkty i spowodowała rozwój nowych rozwiązań.

Dużym wyzwaniem zarówno dla producentów i wprowadzających do obrotu opakowania, jak i dla producentów żywności opakowanej są istotne zmiany prawne.

Producenci opakowań mają odpowiedzialność względem społeczeństwa i środowiska naturalnego w zakresie współpracy w zarządzaniu odpadami z opakowań, stosowania właściwych surowców, opracowywania odpowiednich opakowań, wykorzystywania optymalnych technologii oraz rzetelnej edukacji konsumentów w zakresie postępowania z opakowaniem oraz w zakresie składu.

Eko-projektowanie, którym zajmują się inżynierowie i designerzy jest korzystne nie tylko dla środowiska, ale również dla producentów opakowań, ich klientów (np. producentów żywności), jak i konsumentów, wpływając m.in. na obniżenie kosztów produkcyjnych, transportowych i eksploatacyjnych, redukcję masy generowanych odpadów i sprostanie wymogom regulacyjnym.

Branża opakowań wciąż wykazuje dużą odporność na kryzysy. Pierwsze miesiące 2021 r. pokazują, że w tym roku również mogą zajść istotne zmiany na rynku. Obroty w e-handlu wciąż utrzymują się na poziomie niewiele niższym od ubiegłorocznych rekordów, a jednocześnie obserwujemy problemy z podażą surowca.

Wydarzenie skierowane do

Webinarium skierowane jest do profesjonalistów branży spożywczej z:

  • działów zapewniania jakości
  • technologów
  • działów prawnych
  • działów R&D
  • działów marketingu
  • działów zakupów

Program

12:00 POWITANIE / WPROWADZENIE

Janusz Olejnik - FoodFakty - Food Satety Culture Initiative PL

Analiza zagrożeń wywołanych niebezpiecznymi materiałami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością (FCM) zgłoszonych do systemu RASFF w 2020 r. i I kwartale 2021 r.

Janusz Olejnik - FoodFakty - Food Satety Culture Initiative PL

Opakowania, które chronią konsumenta, żywność i naszą planetę

Jaśmina Solecka - Stowarzyszenie Natureef

PERSPEKTYWA EKONOMICZNA

Wyzwania na rynku opakowań dla branży spożywczej na początku 2021 r.

Maciej Nałęcz - Santander

PERSPEKTYWA KONSUMENTA

Przyspieszenie w designie: najistotniejsze trendy przed i w pandemii

Jakub Śwircz - Brandy Design

PERSPEKTYWA PRAWNA

Co przyniesie przedsiębiorcom rewolucja regulacji opakowań?

Patryk Kalinowski - Centrum Prawa Żywnościowego

PERSPEKTYWA ŚRODOWISKOWA

Opakowania poliestrowe wobec wymagań zmieniającego się rynku

Anita Frydrych - KGL S.A.

EKO(r)EWOLUCJA opakowań, czyli jak projektować zielone serie, by skutecznie redukować odpady

Małgorzata Szymczukiewicz - KB Folie

Opakowania foliowe przyjazne dla środowiska. Innowacyjne rozwiązania i materiały stosowane w produkcji

Robert Gogolewski - CDM

PERSPEKTYWA BEZPIECZEŃSTWA PRODUKTU

Bezpieczeństwo opakowań do żywności z PCR

Adam Fotek - J.S. Hamilton

SESJA Q&A

Warunki uczestnictwa

Nagrania dostępne wyłącznie dla użytkowników Strefy Managera


 

UCZESTNICTWO W eFORUM MOŻLIWE DZIĘKI PARTNEROM WSPIERAJĄCYM:


 

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.